200 Makna Semua Emoji Lengkap | Jangan Keliru!

Adakah anda tahu maksud setiap emoji yang anda gunakan? Jangan keliru menggunakan emoji, mari kita dengar maksud emoji yang sering kita gunakan.

Semasa menggunakan aplikasi sembang, pastinya anda juga tidak luput menggunakan pelbagai emoji yang terdapat di telefon pintar anda.

Tetapi, adakah anda tahu maksud semua emoji yang anda gunakan setiap hari?

Jaka, anda tidak tahu sepenuhnya apa maksud emoji ini. Oleh itu, melalui artikel ini, anda akan diberitahu tentang makna emoji lengkap yang telah anda gunakan.

BACA JUGA
  • Dedahkan! 3 Perkara Yang Membuat Semua Orang Sukar Mendapat 10 Juta Pelanggan
  • Cara Mendaftar WhatsApp Menggunakan Nombor Luar Negara | Sejuk!
  • Bagaimana Log Masuk WhatsApp Tanpa Kod Pengesahan, Masih Berfungsi pada 2020?

Baca Artikel Ini Sehingga Anda Mengetahui Makna Semua Emoji

Emoji adalah gambaran watak untuk menyatakan perasaan yang tidak dapat diluahkan oleh kata-kata.

Selain emoji, ada juga emotikon dan pelekat yang boleh anda gunakan dalam pelbagai aplikasi sembang.

Sekiranya anda ingin mengetahui apakah perbezaan ketiganya, anda boleh membaca tentang Inilah Perbezaan Antara Emoji, Emotikon dan Pelekat.

Anda juga boleh menemui makna gambar emoji WA dan makna emoji Line di sini.

Tetapi jangan biarkan anda menggunakan emoji ini di negara-negara ini, geng, kerana penggunaannya dilarang.

LIHAT ARTIKEL

Emoji baru pada tahun 2020

Seperti bahasa manusia, yang selalu meningkat setiap tahun dengan kemunculan ucapan popular seperti dalam talian , emoji juga berada dalam keadaan yang sama, geng!

Kehadiran emoji baru diatur oleh agensi Unicode Consortium dan menjelang tahun 2020, kita akan bertemu dengan siri emoji baru di Emoji 13.0 .

Tertarik dengan emoji baru apa yang akan anda temui tahun ini? Anda boleh merujuk terus ke jadual di bawah, geng!

EmoticonPenjelasan Emoji
Tersenyum sambil menangis
Cermin mata Groucho Marx
Jari putik khas Itali
Ninja
Ibu menyusu
Ayah sedang menyusu
Lelaki dalam topi Krismas
Kucing hitam
Beruang kutub
Burung Dodo
Singa laut
Lipas
Lalat
Lelaki dengan tuksedo
Wanita dengan tux
Wanita bertudung
Lelaki bertudung
Teh buih
Kasut roda
tongkat sihir
Pinata
Anak patung Matryoshka
Selipar
Cacing Tanah
Berang-berang
Zaitun
Paprika
Teko
Batu
Kayu
Hut
Jarum jahit
Topi keledar tentera
Akordion
Kendang
Syiling
Boomerang
Gergaji kayu
Pemutar skru
Cangkuk
Tangga
Tanda lif
Cermin
Tingkap
Pam tandas
Perangkap tikus
Baldi
Batu Nisan
Berus gigi
Simbol transgender

1. Makna Emoji - Melambaikan Ekspresi

Makna emoji ini boleh menjadi dua lelaki, boleh bertanya khabar sambil bertanya Hai! Atau anda juga boleh menggunakannya jika anda berada di forum dan ingin mengemukakan soalan.

2. Makna Emoji - Jemputan Isyarat

Emoji ini mempunyai gambar perkhidmatan pelanggan atau seseorang yang bersedia membantu menjawab soalan anda. Anda juga boleh sebagai ungkapan bertanya kepada rakan anda kembali "Apa pendapat anda?" .

3. Makna Emoji - Bowing Sopan

Emoji ini bermaksud seseorang menghormati anda. Boleh juga digunakan sebagai ungkapan untuk menyatakan permintaan maaf.

4. Makna Emoji - Orang yang cemberut

Emoji ini bermaksud seseorang yang sedih dan tertekan. Emoji ini boleh digunakan untuk menggambarkan berita buruk.

5. Makna Emoji - Orang Berkerut

Makna emoji ini menggambarkan seseorang yang terkejut atau juga gambar rasa tidak puas hati. Sekiranya anda dihantar emoji ini, bermakna orang itu marah atau terganggu kerana anda semua.

6. Makna Emoji - Orang Yang Diurut

Emoji ini dapat digunakan untuk menyatakan bahawa anda ingin menghilangkan semua tekanan dari dalam.

7. Makna Emoji - Isyarat OK di atas kepala

Makna emoji ini ingin memberitahu orang lain bahawa semuanya dalam keadaan baik. Emoji ini juga dapat digunakan apabila anda menyetujui sesuatu. Postur ini menerangkan bentuk persetujuan atau penerimaan.

8. Makna Emoji - Wonder Gestur

Emoji ini bermaksud bahawa anda sendiri keliru dan tidak tahu apa yang harus dilakukan. Secara sederhana, emoji ini menggambarkan perkataan "Saya tidak tahu" atau "Apa sahaja". Sama seperti kanak-kanak perempuan ketika mereka dijemput untuk makan, kawan-kawan _ () _ /

9. Makna Emoji - Lintas Tangan

Ini bukan isyarat 'Wakanda Forever', kawan-kawan. Makna emoji ini adalah bentuk perselisihan atau meminta anda menghentikan sesuatu dengan segera. Sekiranya teman wanita anda menghantar emoji ini ketika bertengkar, cepat dan minta maaf!

10. Makna Emoji - Mengepalkan dahi

"Jeez!" itu mengenai maksud lelaki emoji ini. Emo ini menggambarkan kehairanan seseorang atau juga boleh menjadi ungkapan rasa malu, oleh itu dia menutup wajahnya.

11. Makna Emoji - Pasangan Mencium satu sama lain

Jika anda mesti sering menggunakan emoji, bukan? Makna emoji ini tentu menggambarkan cinta yang dilihat dari loghat cinta, dan keinginan untuk saling mencium.

12. Makna Emoji - Dua Lelaki Berciuman satu sama lain

Sekiranya emoji ini pasti sensitif di Indonesia kerana dianggap emoji gay. Sekiranya di Amerika ada perkara biasa lelaki. Emoji ini boleh digunakan untuk menggambarkan dua anak lelaki kembar yang sangat menyayangi adik-beradik mereka.

13. Makna Emoji - Pasangan dengan Ikon Hati

Emoji ini bermaksud bahawa seseorang sangat berterima kasih atas hubungan mereka. Hantarkan ini kepada teman lelaki anda untuk menggambarkan betapa sedihnya anda dengannya.

14. Makna Emoji - Keluarga dengan Anak

Emoji ini menggambarkan keluarga dengan komposisi ayah, ibu, dan anak. Boleh menggambarkan kedekatan anda dengan keluarga.

15. Makna Emoji - Wanita dan Lelaki berganding bahu

Kedua-dua watak ini mempunyai ekspresi gembira dan saling berdampingan. Emoji ini bermaksud bahawa apa sahaja yang berlaku selagi kita bersama semuanya akan baik-baik saja.

Aplikasi Cinta & Pemesejan Sosial I Love IceCream Ltd. MUAT TURUN

16. Makna Emoji - Dua Lelaki Berganding Tangan

Emoji ini boleh bermaksud bahawa kita mempunyai pasukan yang sangat kuat atau ia juga boleh ditafsirkan sebagai representasi pasangan gay. Bergantung pada bagaimana anda menafsirkannya, ia juga boleh digunakan untuk menggambarkan persaudaraan atau persahabatan.

17. Makna Emoji - Dua Wanita Berganding Tangan

Makna emoji ini sama dengan poin sebelumnya. Dapat menggambarkan hubungan erat antara saudara perempuan, persahabatan, bahkan untuk menggambarkan pasangan lesbian.

18. Makna Emoji - Dua Gadis dalam Kostum Kelinci

Emoji ini menerangkan model dari Playboy Magazine yang dipanggil lelaki "Bunny". Boleh dijadikan jemputan untuk pergi ke pesta.

19. Makna Emoji - Wanita Hamil

Emoji ini mempunyai makna yang tentunya berisi berita baik, yang memberitakan bahawa anda hamil. Tetapi boleh juga berbahaya jika teman lelaki anda tiba-tiba menghantar ini pada tengah malam, haha ​​~

20. Makna Emoji - Wanita Menari

Emoji ini dapat menggambarkan ekspresi seseorang yang sangat bersemangat. Atau boleh juga dijadikan undangan ke pesta atau tarian.

21. Makna Emoji - Menari Lelaki

Sama seperti poin sebelumnya, anda boleh membuat emoji ini sebagai balasan jika anda mendapat emoji pada titik sebelumnya.

22. Makna Emoji - Orang di Sauna

Emoji ini menggambarkan seseorang di sauna. Boleh dijadikan ungkapan untuk mengajak agar lebih santai dari keadaan yang ada.

23. Makna Emoji - Emoji Monyet Tersenyum

Sekiranya anda ingin menghantar ekspresi senyum gembira dengan kesan yang lebih lucu, maka gunakan emoji monyet ini. Jangan gunakan emoji ini untuk mengatakan rakan, ya?

24. Makna Emoji - Monyet Blindfolding

Emoji ini boleh bermakna anda tidak mahu melihat apa-apa. Contohnya rakan anda menghantar gambar syaitan dalam sembang dan membuat anda takut, hantarkan emoji ini untuk membalasnya.

25. Makna Emoji - Monyet Tutup Mulut

Emoji ini bermaksud bahawa seseorang tidak mahu mengatakan sesuatu. Cukup gunakan emoji ini jika rakan anda meminta diberitahu tentang rahsia sedangkan anda tidak mahu mengatakannya.

26. Makna Emoji - Monyet Meliputi Telinga

'Saya tidak mahu mendengar', 'sangat bodoh', 'tidak mengikuti'. Itu kira-kira maksud lelaki emoji ini. Ketiga-tiga emoji monyet ini dibuat dari pepatah terkenal yang berbunyi tidak melihat kejahatan, tidak mendengar kejahatan, tidak bercakap jahat.

27. Emoji Bikini

Emoji ini bermaksud jemputan untuk berenang atau berjemur di pantai. Penunjuk bikini yang sesuai untuk lelaki.

28. Emoji Asap

Makna emoji ini adalah ungkapan ketika seseorang melarikan lelaki, sama dengan kesan anime ketika watak melarikan diri dan menimbulkan asap. Mungkin juga jika anda menggunakannya untuk menerangkan kesan kentut, hehe.

29. Mulut Terbuka Emoji

Makna emoji ini adalah lelaki yang cukup sensual, kerana digambarkan mulut wanita dengan warna gincu ringan yang sepertinya menggoda.

30. Emoji berbau

'Muuaahhh' itulah perihalan makna lelaki emoji ini. Sekiranya gadis yang anda hantar ini bermaksud dia memberi anda ciuman dalam talian, hehe.

Aplikasi Sosial & Pemesejan Disney DOWNLOAD

31. Lidah Memanjang

Makna emoji ini adalah seseorang yang mengejek dengan menjelirkan lidahnya. Lakukan ini selalunya ketika anda masih kecil, bukan?

32. Hidung Emoji

Emoji ini boleh bermakna seseorang menghidu bau pelik. Bergantung pada konteks perbualan lelaki. Sekiranya dalam kumpulan sembang orang KPK, ini boleh digunakan sekiranya ada bau rasuah di pejabat kerajaan.

33. Telinga Emoji

Sekiranya emoji telinga ini memberi isyarat bahawa dia mendengarkan anda dengan teliti. Pasti ada kanak-kanak dalam kumpulan yang menyukai ini, sambil memberi mereka rasa mendengar.

34. Emoji Satu Mata

Emoji satu mata ini bermaksud bahawa dia memerhatikan anda dan mengawasi anda. Emoji ini juga sering dikaitkan dengan kepercayaan pada Eye of Horus yang anda tahu.

35. Emoji Pandangan Mata

Emoji ini dapat menggambarkan bahawa seseorang memperingatkan anda bahawa seseorang sedang menonton. Atau ia juga boleh digunakan untuk kod lelaki, misalnya 'di sebelahnya ada gadis cantik'.

36. Emoji Api

Sekarang jika emoji ini menggambarkan semangat yang membara dan sangat panas. Gunakan emoji ini untuk membakar semangat di ruang sembang anda.

37. Emoji Otak

Sekiranya makna emoji ini boleh menjadi lelaki negatif seperti 'gunakan otak anda', 'mempunyai otak atau tidak', dll. Tetapi anda juga boleh menggunakannya untuk perumpamaan tentang 'pandai bekerja.'

38. Emoji Peluh

Emoji ini menggambarkan peluh atau peluh yang dihasilkan dari kerja keras seseorang. Tetapi berhati-hatilah apabila anda menggabungkannya dengan emoji lain, maknanya boleh berbeza dengan anda.

39. Orang Emoji Teriak

Emoji dalam bentuk siluet seseorang dapat digambarkan sebagai ungkapan seseorang yang sedang membincangkan khabar angin atau isu yang sedang beredar.

40. Emoji pusing

Ini bukan bintang emoji yang jatuh tetapi ungkapan emoji yang membingungkan seseorang. Anda tahu bahawa dalam filem terdapat kesan bintang di kepala pemain ketika mereka pening?

41. Emoji Kek Hari Lahir

Anda boleh menggunakan emoji kek ini untuk meraikan hari istimewa. Boleh untuk ulang tahun, meraikan ulang tahun, perayaan kedai baru, juara kelas, dan lain-lain.

42. Emoji Confeti

Confetti letupan ini sangat sesuai untuk meraikan kejayaan atau perayaan khas untuk lelaki. Seperti ketika tahun baru atau meraikan graduasi.

43. Emoji Payung Tertutup

Emoji payung tertutup ini bermaksud seseorang mengingatkan anda untuk membawa payung kerana berpotensi hujan.

44. Buka Payung Emoji

Emoji ini menggambarkan bahawa anda mesti segera menggunakan payung anda. Mungkin kerana hujan atau cuaca sangat panas.

45. Emoji Panyung dengan Titik Hujan

Emoji ini bermaksud bahawa keadaan hujan. Anda boleh menggunakannya untuk memberitahu keadaan anda kepada rakan atau juga mengingatkan mereka untuk tidak keluar kerana hujan.

46. ​​Wanita Emoji Nafas

Emoji ini menggambarkan Ibu Alam menghembus udara. Boleh digunakan untuk menggambarkan cuaca sejuk atau berangin.

47. Pakaian Wanita Emoji

Emoji ini menggambarkan sosok feminin. Boleh juga ditafsirkan sebagai ikon kebiasaan dan fesyen shopaholic.

48. Gincu Emoji

Emoji ini boleh menjadi kod gadis jika mereka segera bersiap dan berpakaian. Warna gincu merah juga mempunyai makna semangat dan menarik.

49. Emoji Kutek

Emoji ini bermaksud bahawa seseorang sedang bersiap untuk acara khas. Boleh juga digunakan untuk menggambarkan sifat wanita yang feminin dan suka bersalin.

50. Cincin Emoji

Emoji ini boleh digunakan untuk melamar seseorang. Cincin itu sering dilambangkan oleh ikatan cinta antara dua orang.

51. Menggegarkan Emoji

Emoji ini boleh digunakan sebagai ungkapan persetujuan. Sekiranya di Indonesia jabat tangan itu dapat ditafsirkan sebagai ungkapan maaf atau selamat.

52. Jejak Kaki Emoji

Kedua-dua emoji jejak ini menggambarkan kesukaran yang kemudian dapat diatasi dengan kerja keras. Boleh juga digunakan untuk menggambarkan 'sudah OTW'.

53. Emoji Pistol

Pada mulanya pistol yang digunakan adalah senjata api tetapi kini diganti dengan pistol air. Emoji ini boleh digunakan untuk bergurau antara satu sama lain, misalnya, 'berhati-hatilah, saya akan menembak kemudian'.

54. Menjalankan Emoji

Sekiranya ini bermakna seseorang sedang atau akan bersenam. Anda juga boleh menggunakannya sebagai ungkapan jika anda ingin lari dari perbualan, hehe.

55. Emoji Selfie

Sekiranya ini sudah pasti anda sudah mengenali lelaki yang betul? Seseorang mengambil gambar diri sendiri, anda boleh menggunakannya untuk meminta bukti foto kepada rakan anda dengan alasan 'tidak ada tipuan gambar! 'hehe.

56. Selamat

Emoji ini bermaksud anda meluahkan rasa bahagia. Oleh itu, jika anda merasa gembira, anda boleh menggunakan emoji gembira ini.

57. Gementar

Adakah anda pernah merasa gementar ketika berhadapan dengan rakan sembang? Mungkin kegelisahan ini dapat menyatakan kegelisahan anda terhadap rakan sembang anda. Sekiranya PDKT sama dengan dia, sering beri saya emoji gementar ini.

58. Berminat

Sekiranya anda berbual dan PDKT, maka anda dijemput untuk menonton atau mengemas kini, berikan jawapan dengan emoji yang berminat ini. Emoji ini bermaksud menunjukkan minat.

59. Ketawa Semasa Menangis

Emoji ini adalah emoji terbaik yang boleh anda gunakan untuk saat-saat gembira. Emoji ketawa sambil menangis bermaksud ada satu perkara yang sangat lucu.

60. Senang Dengan Mata Tersenyum

Tidak jauh berbeza dengan emoji gembira. Walau bagaimanapun, emoji gembira dengan mata tersenyum menunjukkan lebih banyak kebahagiaan.

61. Ketawa Sedikit

Apabila anda berada dalam situasi perbualan yang lucu tetapi tidak terlalu lucu, anda boleh menggunakan emoji ketawa kecil ini untuk menunjukkan ketawa kecil.

62. Ketawa Sehingga Anda Berpeluh

Adakah anda pernah tertawa berpeluh atau tidak dalam kehidupan sebenar? Nah, emoji ketawa berpeluh memberi makna seperti itu.

63. Ketawa

Menyatakan tawa yang tidak berlebihan atau terlalu memikat, anda hanya menggunakan emoji ketawa ini ketika ketawa seperti itu.

64. Malaikat

Emoji malaikat ini bermaksud bahawa anda ingin berbuat baik, atau senang dengan rakan sembang anda jika dia ingin melakukan kebaikan.

65. Kelipan / Kelipan

Emoji berkedip atau menggoda dimaksudkan untuk lawan sembang yang telah lama anda menilai. Gunakan emoji ini untuk menyatakan perasaan genit pada ayah anda.

66. Senyuman Puas

Emoji tersenyum adalah emoji yang menyatakan sesuatu yang telah menyentuh hati. Senyuman yang sempurna untuk menjawab kesenangan yang rendah hati.

67. Senyum

Apabila anda berada dalam situasi yang serius, anda boleh menggunakan emoji tersenyum . Ini menunjukkan ekspresi senyuman yang lebih mesra.

68. Senyuman terbalik

Emoji senyum terbalik boleh digunakan pada saat-saat yang berlaku secara tiba-tiba atau anda mendapat jenaka pelik.

69. Memerah

Emoji seperti pemerah pipi boleh digunakan untuk bercakap dengan seseorang yang istimewa dalam hidup anda. Kepada siapa anda menghantar ini?

70. Muka Bodoh

Anda sudah tahu maksud emoji wajah bodoh ini? Emoji ini bermaksud menunjukkan ekspresi anda untuk perbualan yang membincangkan makanan yang baik.

DOWNLOAD Aplikasi Bitstrip Produktiviti

71. Tersenyum malu

Sama seperti emoji yang tersipu- sipu , emoji tersenyum malu ini mempunyai makna yang serupa. Namun, tentu saja tanpa wajah yang memerah.

72. Jatuh Cinta

Dari nama emoji ini, anda pasti merasa cinta. Gunakan emoji cinta untuk menunjukkan sesuatu yang sangat anda sukai.

73. Beri Kiss

Emoji memberikan ciuman ini menunjukkan ungkapan suka tanpa menyebabkan kesan yang berlebihan. Emoji ini tidak membawa satu masalah menjadi terlalu serius.

74. Muka Itik

Sebenarnya sama dengan ungkapan memberi ciuman, tetapi emoji wajah itik ini lebih sering digunakan untuk orang muda, terutama wanita yang suka mengambil gambar selfie.

75. Bersiul

Secara teknikal, emoji bersiul ini sama dengan emoji mencium. Namun, ia juga dapat ditafsirkan sebagai bersiul.

76. Cium

Emoji ciuman ini biasanya diberikan ketika anda merasa kesal terhadap rakan sembang anda. Biasanya, ketika bercakap tentang sesuatu, tanpa diminta anda boleh menusuk emoji ini secara langsung.

77. Gila

Makna emoji gila dimaksudkan untuk menyatakan sesuatu yang pelik, yang tidak masuk akal atau memang gila. Emoji juga menunjukkan bahawa anda berusaha untuk menjadi seorang yang lucu.

78. Ketawa Semasa Mengeluarkan Lidah

Selain ketawa emoji sambil menangis, ketawa emoji sambil mengeluarkan lidah juga mempunyai makna yang serupa.

79. berwajah tebal

Emoji berwajah tebal ditujukan untuk situasi yang membincangkan masalah santai, tanpa menimbulkan kesan yang berlebihan.

80. Wang Pendahuluan

Emoji pendahuluan wang bertujuan untuk membincangkan wang dalam keadaan lucu. Atau, anda juga boleh menggunakannya untuk menyatakan betapa gembira anda dengan wang.

81. Cacing buku

Emoji kutu buku ini bertujuan untuk menyampaikan ungkapan pemikiran anda yang mungkin tidak diterima oleh orang lain.

82. Wajah Tenang

Sekiranya anda berada dalam perbualan yang menyebabkan banyak orang, seperti dalam kumpulan, maka anda boleh menggunakan emoji wajah yang tenang atau bahasa kerennya Keren, untuk menyampaikan ungkapan menarik.

83. Memeluk

Mungkin ada di antara anda yang tidak memahami maksud emoji ini. Sebenarnya, emoji ini bermaksud bahawa anda sedang mencari seseorang yang dapat memeluk anda. Sudah faham maksud emoji yang memeluk itu ?

84. Senyuman licik

Emoji senyum licik ini berguna semasa anda menyatakan sesuatu yang tidak anda sukai. Ini adalah satira untuk menunjukkan satu perkara yang sebenarnya tidak anda hargai.

85. Kosong

Adakah anda berada dalam keadaan di mana anda bingung bercakap? Gunakan emoji kosong ini. Kerana, emoji ini menunjukkan bahawa anda tidak dapat menjawab apa-apa semasa dalam perbualan.

Pasukan Produktiviti Kika Keyboard Team MUAT TURUN

86. Berkecuali

Emoji neutral bermaksud bahawa anda berada dalam kedudukan yang anda tidak tahu sama ada akan gembira atau sedih dalam topik perbualan.

87. Tiada Ekspresi

Emoji tanpa ekspresi ini menunjukkan kepada seseorang bahawa mereka merasa tidak peduli sama sekali.

88. Muka rata

Ungkapan dari emoji wajah rata menunjukkan bahawa ada sesuatu yang anda fikirkan 'renyah' seperti gurauan yang tidak lucu atau perbualan yang tidak menyenangkan.

89. Menggulung Mata

Emoji memutar mata anda boleh anda percayai untuk menyatakan sesuatu yang tidak menarik dengan lebih sopan.

90. Berfikir

Emoji berfikir ini menunjukkan bahawa anda berfikir, sama ada perkara yang diperkatakan itu baik atau buruk. Selain itu, emoji juga meluahkan persoalan.

91. Kagum

Apabila anda bertengkar dengan teman lelaki, maka teman lelaki anda menyebut sesuatu yang tidak biasa, anda boleh menggunakan emoji yang menakjubkan . Emoji ini dapat ditafsirkan sebagai "Saya tidak percaya anda mengatakannya".

92. Muka Sedih

Apabila anda merasa sedih, sedih, dan sebagainya, anda boleh menggunakan emoji wajah sedih ini untuk menyatakannya.

93. Muka Bimbang

Masih ramai yang tidak memahami apa maksud emoji ini. Emoji wajah yang risau sebenarnya menunjukkan ekspresi yang membimbangkan apabila anda mendengar berita buruk.

94. Marah

Apabila anda merasa marah, anda boleh menggunakan emoji ini supaya orang yang anda ajak bicara tahu bahawa anda tidak menyukai perkara yang anda bicarakan.

95. Sangat Marah

Emoji sangat marah ini dapat berarti anda berada dalam keadaan yang benar-benar marah, marah, dan merasa seperti melakukan sesuatu untuk melampiaskan kemarahan anda.

96. Berkerut

Emoji mengerutkan kening ini memberitahu anda bahawa anda berada dalam keadaan buruk terhadap sesuatu yang sedang dibicarakan, atau merasa terpaksa.

97. Keliru

Apabila anda berada dalam situasi perbualan yang membingungkan, anda boleh menggunakan ungkapan emoji yang keliru ini sehingga orang lain tahu bahawa anda merasa bingung.

98. Sedih Kecil

Emoji sedih ini bermaksud memberitahu anda bahawa anda masih dalam keadaan sedih dalam satu perkara. Namun, jauh lebih mendalam sebenarnya anda tidak mempedulikannya.

99. Tidak berpuas hati

Anda boleh menggunakan emoji yang tidak berpuas hati ini apabila anda mendengar sesuatu yang menyedihkan dan sungguh mengejutkan.

100. Muka letih

Emoji wajah yang letih bermaksud bahawa itu menunjukkan bahawa seseorang memerlukan rehat untuk melalui kesibukan perjalanan hidup.

101. Memalukan

Makna emoji yang memalukan adalah apabila anda merasa telah melakukan sesuatu yang benar-benar memalukan, dan merasa menyerah untuk membalikkan keadaan.

102. Sakit daripadanya

Sekiranya anda benar-benar berada dalam situasi yang sangat membosankan, anda boleh menyatakan dengan emoji yang sakit ini.

103. Putus asa

Apabila keadaan membawa anda sehingga anda tidak dapat berbuat apa-apa, gunakan emoji terdesak ini untuk menyatakannya.

104. Menggerutu

Selain marah dan sangat marah, ketika anda merasa kecewa, anda boleh menggunakan emoji pemarah untuk menyampaikan rasa tidak senang anda.

105. Terkejut

Emoji yang terkejut ini adalah emoji yang comel untuk menunjukkan kejutan anda terhadap sesuatu yang sedang dibincangkan oleh rakan sembang.

106. Menjerit Ketakutan

Emoji yang menjerit ketakutan menunjukkan bahawa anda merasa terkejut, tetapi dalam keadaan bahawa keadaan anda takut ketika anda mengetahui. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakannya untuk bersenang-senang.

107. Takut

Emoji takut digunakan dengan jelas, bukan? Namun, anda boleh menggunakannya apabila mengetahui berita di mana anda terkejut tetapi tidak mahu menjerit, atau kejutan yang membuat anda bahkan terdiam.

108. Prihatin

Emoji yang bersangkutan adalah emoji yang boleh anda gunakan ketika mendengar berita buruk seperti seseorang meninggal atau sesuatu yang benar-benar menakutkan anda.

109. Muka kagum

Semasa anda bercakap tentang sesuatu yang membuat anda tergelak, anda boleh menggunakan emoji wajah anda untuk menyatakannya.

110. Menganga Muka

Emoji ini sebenarnya adalah emoji muka yang ternganga atau sesuatu yang membuat anda takut dan mengejutkan anda.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti SwiftKey

111. Wajah Luka

Muka emoji yang sebenarnya sakit juga tidak jauh berbeza dengan wajah yang ternganga. Walau bagaimanapun, emoji ini lebih mampu menyatakan keadaan yang menyakitkan.

112. Sakit

Emoji yang menyakitkan ini cukup kuat untuk menggunakannya semasa bercakap mengenai topik dan anda benar-benar merasa tersinggung dengan perbualan.

113. Kemajuan Tekanan

Sekiranya anda tertekan, tidak tahu apa yang anda mahukan, anda boleh menggunakan emoji wajah yang tertekan untuk menyampaikan perasaan anda pada waktu seperti itu.

114. Keletihan

Emoji keletihan adalah emoji yang menyampaikan ekspresi keletihan, keletihan, kelesuan, dan lemas.

115. Muka mengantuk

Ungkapan ini menunjukkan bahawa anda merasa sangat mengantuk dalam satu keadaan. Gunakan emoji wajah yang mengantuk pada waktu yang tepat untuk mengelakkan salah faham.

116. Menangis

Emoji yang menangis ini menunjukkan bahawa anda sedih dan ingin menitiskan air mata apabila anda mendengar berita sedih.

117. Dizzy Seven Circles

Pening mengenai tujuh pusingan lebih bermakna jika anda mabuk atau pening yang membuat anda mual. Selain itu, emoji ini juga boleh bermakna anda tidak tahu apa lagi yang perlu ditaip.

118. Wajah Ajaib

Emoji wajah yang mengagumkan bermaksud bahawa anda tidak mempercayai apa yang berlaku atau apa yang anda lihat.

119. Tutup Mulut

Emoji diam bermaksud anda menyatakan sesuatu yang anda tahu tetapi anda tidak mahu memberitahu rakan sembang anda, atau anda menunjukkan bahawa anda boleh menyimpan rahsia.

120. Topeng Muka

Topeng muka Emoji menunjukkan bahawa anda sakit atau mendorong rakan sembang anda dengan menyuruhnya menggunakan topeng untuk mengelakkan dijangkiti penyakit.

121. Sakit

Sekiranya wajah topeng menunjukkan lebih banyak bahawa anda sakit, sama dengan emoji yang sakit ini. Dengan menghantar emoji ini, anda ingin menunjukkan bahawa anda tidak sihat.

122. Terluka

Emoji lebih menyakitkan menunjukkan bahawa anda mengalami masalah dalam keadaan fizikal anda atau anda mengalami kemalangan.

123. Tidur

Tidak seperti emoji wajah yang mengantuk, emoji tidur ini benar-benar menunjukkan bahawa anda benar-benar mahu tidur dan tidak cukup kuat untuk menaip sembang.

124. Selamat Iblis

Emoji syaitan yang bahagia ini tidak bermaksud anda adalah penyembah syaitan, tetapi menunjukkan bahawa anda merasa gembira dengan sesuatu yang berlaku kepada seseorang, atau berjaya membalas dendam.

125. Iblis Marah

Emoji iblis yang marah menyatakan bahawa anda akan membalas dendam, dan akan menghantui seseorang yang anda maksudkan untuk selalu menghantui mereka dalam ketakutan.

126. Polis

Emoji polis ini lebih banyak ditafsirkan jika anda bersedia melindungi seseorang yang anda maksudkan dalam perbualan sembang. Malah, anda juga dapat menunjukkan bahawa anda sekuat polis.

127. Pekerja yang Penat

Pekerja emoji yang letih bermaksud bahawa anda adalah pekerja yang letih setelah melakukan kerja pembinaan.

128. Detektif

Emoji detektif adalah ungkapan yang menunjukkan kepada anda seperti kemahiran menyiasat . Seolah-olah emoji ini menunjukkan bahawa anda adalah Sherlock Holmes.

129. Perayaan

Emoji perayaan ini menunjukkan bahawa anda juga meraikan dan meraikan sesuatu yang menyeronokkan yang telah dicapai oleh rakan sembang anda.

130. Tepuk tangan

Mahu menunjukkan sesuatu dengan baik? Anda boleh memberikan tepukan tepuk tangan kepada emoji untuk menyampaikan rasa bangga terhadap sesuatu.

131. Jumpa lagi

Bye emoji dapat ditafsirkan lebih banyak apabila anda ingin memisahkan dan menyebut 'dadah' dalam simbol.

132. Beri Jempol

Emoji memberikan jempol untuk bermaksud anda menyukai sesuatu yang orang lain sedang berbual atau berharap dia dapat melakukan yang terbaik.

133. Berikan Jempol

Apabila anda tidak menyukai pendapat rakan sembang anda, makna emoji memberikan jempol lebih sesuai digunakan.

134. Penumbuk

Emoji penumbuk ini boleh bermaksud bahawa anda ingin memukul seseorang atau anda mahu menambah lima sahabat anda.

135. Penumbuk ke Atas

Adakah anda pernah merasa seperti melakukan sesuatu yang bersemangat? Anda boleh menggunakan emoji penumbuk untuk menunjukkannya.

136. Kedamaian

Emoji damai ini bermaksud bahawa anda ingin menunjukkan ketenangan atau menenangkan perkara walaupun meminta maaf kepada rakan sembang anda.

137. OK

Emoji OK ini menunjukkan bahawa anda bersetuju dengan pendapat seseorang dalam perbualan dengan rakan sembang anda. Maksud OK di sini boleh ditafsirkan sebagai satu perkara yang sempurna.

138. Berhenti

Emoji berhenti menyatakan jika anda cukup dengan rakan sembang anda yang mungkin terlalu banyak bercakap. Atau, anda juga mahu melakukan kasual 'high lima'.

139. Tangan Terbuka

Emoji tangan terbuka menunjukkan bahawa anda menyatakan rasa terbuka. Sebaliknya, emoji ini juga biasa digunakan untuk menunjukkan pelukan.

140. Melenturkan otot

Sekiranya anda ingin memberikan pendapat yang kuat, dan anda tetap berpendirian, anda boleh menggunakan emoji untuk melenturkan otot . Emoji ini menyatakan sesuatu yang mesti dijaga.

141. Mengemis

Emoji menunjukkan bahawa anda meminta rakan sembang anda. Atau, emoji ini juga dapat berfungsi sebagai rasa syukur atau bersyukur kepada Tuhan Yang Maha Esa.

142. Mengangkat Tangan

Emoji mengangkat tangan anda untuk bermaksud bahawa anda berada dalam mood untuk bertanya sesuatu. Atau, anda mahu memasukkan diri anda dalam topik perbualan.

143. Menunjuk Ke Atas

Emoji menunjuk ke atas bermaksud anda mengesahkan mesej sebelumnya yang dimasukkan dalam sembang atau di media sosial.

144. Menunjuk Ke Bawah

Emoji runcing ke bawah juga bermaksud sama dengan menunjuk emoji ke atas. Anda menekankan sesuatu yang ada di bawah mesej yang anda tulis.

145. Titik Kiri

Emoji menunjuk ke kiri menyatakan sesuatu yang penting dari apa yang anda tulis. Biasanya, emoji ini diletakkan di akhir ayat dalam perbualan.

146. Menunjuk ke Kanan

Emoji menunjuk ke kanan mengesahkan mesej di sebelah anda.

147. Jari Tengah

Sudah jelas, tujuan emoji jari tengah ini benar-benar kasar. Sebaliknya, emoji ini boleh digunakan untuk memberi ungkapan yang benar-benar membuat anda marah.

148. Salam

Lebih banyak salam emoji menunjukkan bahawa anda ingin memberi salam kepada seseorang seolah-olah anda mengucapkan 'Hai'.

149. Logam

Biasanya, emoji logam ini bermaksud bahawa anda menekankan bahawa anda sangat berminat dengan pendapat rakan sembang anda. Makna emoji ini juga menunjukkan sesuatu yang menarik dan pastinya rakan sembang yang anda suka.

150. Star Trek Spock

Adakah anda peminat Star Trek ? Sekiranya demikian, maka anda tahu bahawa ini adalah ucapan dan ucapan terima kasih dari orang Vulcan.

Itulah makna semua emoji yang ada di telefon pintar anda, sama ada telefon pintar Android atau iPhone.

Masih ada emoji lain yang belum disebutkan dalam ulasan di atas? Sekiranya ya, tulis di ruangan komen di bawah ya.

Artikel Berkaitan