4 Perisian Audio Yang Boleh Mengubah Suara Laptop Seperti Pawagam

Anda boleh memilih dan memasang perisian audio untuk komputer riba yang dapat mengubah suara komputer riba anda seperti ...

Bagi anda peminat filem, kadang-kadang kerana kesibukan anda tidak dapat menonton filem di pawagam. Anda terpaksa menonton di rumah melalui komputer riba atau PC anda. Bagaimana dengan kualiti alat yang digunakan untuk anda menonton, adakah anda sudah layak? Sekiranya peranti yang anda gunakan masih sederhana, anda boleh mencuba petua dalam artikel ini.

Cara termudah yang harus anda lakukan ialah memilih dan memasang perisian audio untuk komputer riba. Ingin mengetahui perisian audio untuk komputer riba yang boleh mengubah suara komputer riba anda seperti pawagam.

BACA JUGA
  • 10 Laptop Asus dengan Intel Core i5 Terkini & Terbaik Januari 2020 | Buku Vivo Paling Popular!
  • 5 komputer riba terbaik untuk wanita moden hari ini
  • 10 Laptop Permainan yang Paling Banyak Dibeli oleh Pelajar

Berikut adalah 4 Perisian Audio untuk Komputer riba

1. Perisian Razer Surround 7.1 Audio Permainan

Sekiranya anda peminat filem dan juga pemain permainan, pasti jenama Razer tidak asing bagi anda. Razer sangat terkenal dari segi pembuatan peralatan permainan yang berkualiti. Salah satunya adalah audio yang dimaksudkan untuk permainan. Makan, tapi tenangkan. Walaupun bertujuan untuk permainan tetapi boleh juga untuk filem. Cubalah Perisian Audio Permainan Razer Surround 7.1 .

2. Penambah Audio DFX

Perisian lain yang boleh anda cuba ialah DFX Audio Enhancer . Selain percuma, alat ini benar-benar lengkap untuk memenuhi kehendak audio yang anda perlukan. Tidak seperti aplikasi ringkas dan ringkas yang dibuat oleh Razer, DFX mempunyai banyak pilihan menu untuk anda sesuaikan dengan selera anda.

3. V4W (Viper4Windows)

Bagi anda yang suka oprek Android, mungkin nama Viper tidak asing lagi bagi anda. Ini adalah salah satu aplikasi root Android terbaik yang digunakan khusus untuk mengubah suai audio. Soal kualiti tidak perlu diragui. Juga tersedia untuk versi Windows (PC atau komputer riba). Tetapi nampaknya, untuk mencuba kualiti Viper pada Windows, anda harus sedikit sabar. Kerana aplikasinya masih dalam pengembangan dan belum merilis versi terakhirnya.

4. Mendengar

Tidak seperti tiga aplikasi sebelumnya yang ditujukan untuk platform Windows, aplikasi ini adalah penyelesaian bagi anda yang menggunakan platform Macintosh . Aplikasi ini secara amnya serupa dengan DFX, yang banyak disesuaikan untuk memenuhi keperluan. Namun, untuk aplikasi terakhir ini tidak percuma. Anda harus membelanjakan sekitar Rp270.000 untuk menikmati aplikasi ini.

Adakah anda berminat dengan perisian audio untuk komputer riba di atas, dengan anda memasang salah satu perkara di atas, dan sekarang suara yang dipancarkan dari komputer riba anda seperti di pawagam, anda tahu! Baiklah, mari cepat dan pilih yang anda suka dan jangan lupa memasangnya. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan