Cara Membuat PIN Cantik di BBM secara PERCUMA !!

Ciri terbaru BBM (BlackBerry Messenger) yang membolehkan pengguna menukar PIN mengikut kehendak mereka. Namun, sekarang anda boleh mengganti PIN BBM Beautiful secara percuma.

BBM mengeluarkan versi terbaru untuk menyertakan fitur "Customize My PIN" . Customize My Pin adalah ciri yang memungkinkan penggunanya mengubah PIN mereka sesuka hati. Baca: Inilah Cara Membuat PIN Cantik di BBM

Seperti yang kita ketahui, PIN adalah identiti seseorang yang menggunakan BlackBerry Messenger . Namun, ternyata tidak semua orang beruntung mendapat PIN yang baik, ada juga yang mendapat PIN dengan kombinasi yang boleh dikatakan "buruk".

BACA JUGA
 • BBM Mod iOS: Tukar Paparan BBM Android Seperti Versi BBM iPhone Terkini
 • Cara Berbual BBM Tanpa Perlu Menjemput PIN BBM
 • Cara menggunakan BlackBerry Messenger (BBM) pada komputer

Jadi, bagaimana saya mendapat PIN yang cantik? Adakah anda perlu membeli PIN cantik dengan harga $ 1.99 atau sekitar IDR 20,000 ? Jawapannya adalah tidak . Anda boleh mendapatkan PIN yang cantik tanpa perlu membeli alias secara Percuma.

Ingin tahu? Lihat Cara Membuat PIN Percuma di BBM.

Sekiranya anda pengguna BBM lama yang ingin beralih ke PIN baru, anda tidak perlu menyahpasang BBM, cukup Hapus Data di bahagian Tetapan Aplikasi . Bagaimana:

 1. Pergi ke Tetapan / Tetapan , kemudian pilih Aplikasi

 2. Kemudian, cari aplikasi BBM yang sudah dipasang. Kemudian KLIK

 3. Jika ya, sekarang klik butang "Hapus Data" . Pastikan anda telah membuat sandaran akaun BBM lama, atau sekurang-kurangnya ingat nama pengguna dan kata laluan akaun BBM lama.

Sekiranya Anda Tidak Pernah Menggunakan BBM, Ikuti Kaedah Berikut

 1. Muat turun dan pasang versi terbaru BBM pada telefon pintar anda.

  Aplikasi Pemesejan & Pemesejan BlackBerry DOWNLOAD
 2. Nah, kuncinya ada di sini. Anda harus mengalahkannya dengan menggunakan e-mel khas . Intinya adalah e-mel khas, e-mel yang mengandungi nombor "7" sama ada pada awal, tengah atau akhir. Tidak perlu mempunyai e-mel yang sah, cukup masukkan e-mel asal terlebih dahulu, maka anda boleh mengganti e-mel dengan e-mel yang sah.

 3. Sekiranya terdapat pengesahan, klik "Ini Betul" .

 4. Tunggu beberapa saat sehingga proses pendaftaran selesai.

 5. Jika ya, sekarang anda boleh menyemak bahagian profil, kini anda harus mempunyai PIN cantik yang pastinya mudah diingat seperti ini.

Sekiranya PIN yang muncul tidak sesuai dengan jangkaan anda, ulangi langkahnya lagi dengan melakukan "Hapus Data" dan daftar semula sehingga anda benar-benar mendapat PIN yang sesuai.

Sekiranya anda menemui PIN yang cantik, lakukan ini ...

Sekiranya anda sudah mempunyai PIN yang cantik, anda boleh menukar e-mel "numb" ke e-mel anda yang sah. Bagaimana:

 1. Log masuk terlebih dahulu di //blackberryid.blackberry.com/bbid/login/ menggunakan e-mel asal yang anda buat sebelumnya.

 2. Sekiranya ada, klik edit di bahagian Perincian .

 3. Sekarang, ganti e-mel yang anda datangi dengan e-mel anda yang benar-benar sah. Jangan lupa, sahkan e-mel.

  Aplikasi Pemesejan & Pemesejan BlackBerry DOWNLOAD

Artikel Berkaitan