7 Aplikasi Jual Beli Terbaik di Android 2018

Bukan hanya kedai dalam talian yang menjual pelbagai keperluan harian. Kini terdapat juga banyak aplikasi untuk membeli dan menjual rumah yang memudahkan anda mendapatkan kediaman yang ideal. Adakah anda ingin mengetahui aplikasinya?

Kehadiran telefon pintar jelas sangat memudahkan kehidupan manusia, terutamanya dengan sokongan pelbagai aplikasi yang membantu memudahkan semua aktiviti harian. Oleh itu, adalah wajar bahawa peranan telefon pintar kini sangat penting dalam kehidupan milenium.

Bahkan sekarang hampir semua keperluan, mulai dari keperluan primer, sekunder, dan pengajian tinggi dapat diperoleh dengan mudah melalui kedai dalam talian.

Bukan hanya kedai dalam talian yang menjual pelbagai keperluan harian. Kini terdapat juga banyak aplikasi untuk membeli dan menjual rumah yang memudahkan anda mendapatkan kediaman yang ideal. Kehadiran aplikasi ini jelas akan sangat memudahkan anda yang ingin membeli rumah idaman. Adakah anda ingin mengetahui aplikasinya?

BACA JUGA
  • 10 Aplikasi Reka Bentuk Rumah Terbaik untuk Membuat Pelan 3D & Percuma!
  • 5 Aplikasi Android Yang Menjadikan Rumah Anda Selamat Dari Pencuri!
  • Cara Menonton Pawagam di Rumah dengan Modal Telefon Pintar

7 Aplikasi Jual Beli Terbaik di Android 2018

Dalam aplikasi jual beli rumah tentunya menyediakan berbagai jenis rumah, harga, dan lokasi yang sangat beragam. Oleh itu, anda tidak perlu bersusah payah lagi untuk berurusan dengan broker atau broker barang dan tentunya dapat menjimatkan kos. Nah, berikut adalah 7 aplikasi untuk membeli dan menjual rumah yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan kediaman yang ideal.

1. Rumah.com

Sumber gambar: Sumber: google play Apps DOWNLOAD

Bagi anda yang mencari kediaman baru atau hanya mencari rujukan mengenai harga rumah, aplikasi yang satu ini jelas akan sangat membantu. Aplikasi ini dilengkapi dengan peta rumah atau harta tanah yang terletak berdekatan dengan tempat kediaman. Di samping itu, anda juga boleh mendapatkan senarai hartanah yang memenuhi kriteria yang anda tentukan dan terus menghubungi ejen. Dalam aplikasi ini terdapat lebih dari 100,000 rumah, pangsapuri dan rumah kedai di seluruh Indonesia.

2. Rumah 123

Sumber gambar: Sumber: google play Apps DOWNLOAD

Hampir sama dengan aplikasi jual beli rumah lain, tetapi di sini anda akan menemui paparan aplikasi yang lebih ringkas, jadi lebih mudah difahami. Walaupun ringkas, ternyata aplikasi ini juga menyediakan ciri lengkap yang anda tahu. Di dalamnya anda boleh berinteraksi secara langsung dengan ejen harta tanah dan juga dapat melihat secara terperinci keadaan dalaman dan luaran rumah atau harta tanah yang dipilih. Malah tidak hanya rumah, anda juga dapat mencari kedai, pangsapuri, tanah, dan bangunan pejabat yang boleh dibeli atau disewa.

3. UrbanIndo

Sumber gambar: Sumber: google play Apps DOWNLOAD

Aplikasi jual beli rumah ini direka khas dengan pelbagai ciri pintar untuk memudahkan anda mencari dan menjual kediaman dan harta tanah. Salah satu kelebihan aplikasi ini adalah penapis carian yang begitu terperinci, mulai dari lokasi, jenis, julat harga, jumlah bilik, jumlah bilik mandi, luas tanah, dan kawasan bangunan sehingga akan sangat memudahkan pencarian rumah yang ideal.

Di dalamnya anda juga boleh menemui pangsapuri, tanah, rumah kedai, vila, pejabat, atau gudang untuk dijual atau disewa. Dan dilengkapi dengan kalkulator gadai janji yang berfungsi sebagai simulasi dana yang mesti dibelanjakan untuk membeli atau menyewa harta yang diinginkan.

4. Trovit

Sumber gambar: Sumber: google play

Berbeda dengan beberapa aplikasi yang disebutkan di atas, Trovit Homes menyajikan pelbagai senarai iklan rumah dan harta tanah yang boleh dibeli atau disewa dari ribuan laman web yang berbeza. Maksudnya, aplikasi ini mengumpulkan tawaran dari pelbagai aplikasi sehingga anda dapat mencari rumah impian anda dengan lebih mudah. Aplikasi ini juga mempunyai penapis carian yang cukup lengkap, seperti kota di sekitar kawasan, kawasan, harga, ukuran, jumlah bilik dan bilik mandi, dll.

5. Rumah teratas

Sumber gambar: Sumber: google play

Penampilan sederhana menjadikan aplikasi membeli dan menjual rumah sebenarnya sangat diminati , kerana sangat mudah digunakan bagi anda yang ingin membeli rumah, apartmen, kedai, tanah, atau sewa. Bukan itu sahaja, anda juga dapat memasarkan atau menjual harta tanah anda melalui aplikasi ini dengan mudah dan sederhana. Oleh itu, anda tidak perlu bersusah payah menghabiskan banyak wang untuk menyewa perkhidmatan iklan.

6. Lamudi Real Estate App

Sumber gambar: Sumber: google play

Melalui aplikasi ini, anda dapat mencari rumah dan harta tanah lain dengan penapis pintar seperti kawasan, jumlah bilik tidur, kawasan bangunan, dan julat harga. Selepas itu anda juga dapat menerima pemberitahuan mengenai senarai carian untuk kediaman atau harta tanah yang dijual atau disewa setiap hari. Anda juga boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai maklumat rumah yang menjadi sasaran dengan menghubungi ejen rumah melalui pilihan media komunikasi yang disediakan oleh aplikasi.

7. Mitula

Sumber gambar: Sumber: google play

Mitula Homes adalah salah satu aplikasi yang disyorkan jika anda ingin membeli atau menyewa rumah. Reputasinya berkelas kerana telah digunakan di 41 negara dan menyokong 15 bahasa . Selain itu, aplikasi ini juga menyediakan ratusan ribu rumah dan harta tanah lain yang boleh dibeli atau disewa. Hampir semua hartanah dari seluruh Indonesia dan berbagai negara ada dalam aplikasi ini, bahkan setiap hari terdapat ribuan hartanah baru untuk dijual dalam aplikasi ini.

Itulah senarai aplikasi jual beli rumah terbaik di Android pada 2018 yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan kediaman yang ideal. Dengan pelbagai aplikasi, kini anda dapat dengan mudah mencari atau menyewa rumah dan harta tanah lain di mana sahaja dan kapanpun.

Artikel Berkaitan