Cara membuat JARVIS ala IRON MAN pada Telefon Pintar Android anda

Bagaimana rasanya jika anda mempunyai pembantu peribadi seperti JARVIS? Nah, Jaka akan memberikan petua untuk menjadikan Android anda lebih sejuk dengan JARVIS!

JARVIS adalah pembantu peribadi yang melayani Tony Stark dalam filem Iron Man . JARVIS bukan manusia, tetapi AI atau Artificial Intelligence yang akan melaksanakan perintah Iron Man. Bagaimana rasanya jika anda mempunyai pembantu peribadi seperti JARVIS? Mari mencubanya! Kerana Jaka akan memberikan petua untuk membuat IRON MAN gaya JARVIS pada Telefon Pintar Android anda

BACA JUGA
  • Cara Membuat Komputer Anda Menyapa Permulaan
  • Akhirnya! Pembantu Digital Cortana akan tersedia di Android dan iOS
  • 100+ Perintah Suara yang WAJIB Anda Ketahui di Google Now

Sekiranya sebelum ini Jaka telah memberikan petua untuk membuat JARVIS di komputer , kali ini Android anda akan menjadi lebih sejuk dengan JARVIS.

Pasang Pembantu Peribadi Seperti JARVIS pada Android anda

Walaupun sebenarnya Google Now tersedia di Google , tetapi masih banyak batasannya. Anda boleh menggunakan pilihan pembantu peribadi lain yang diberikan oleh Jaka di bawah.

1. Jarvis - Pembantu Peribadi Saya

Aplikasi ini adalah pembantu peribadi yang akan menjawab pesanan anda. Seperti namanya, aplikasi ini akan bertindak seperti JARVIS dalam filem Iron Man. Dia akan menjawab perintah anda, dan memaparkan maklumat yang anda perlukan. Hebat, bukan?

Aplikasi Produktiviti ItsMyLab DOWNLOAD

Dengan memasang Jarvis, anda akan dapat memberi arahan kepada Jarvis dengan arahan suara seperti Iron Man. Anda boleh memainkan muzik, meminta Jarvis memeriksa cuaca, meminta petunjuk, membuka aplikasi, dan banyak lagi. Tidak perlu rumit, bukan aplikasi secara manual lagi! Anda hanya perlu bercakap dengan Jarvis dalam bahasa Inggeris.

Bukan hanya menjalankan perintah, Jarvis juga akan memberikan maklumat yang anda perlukan. Seperti pemberitahuan ketika bateri penuh, ada SMS masuk, ada telefon, dan lain-lain. Tidak ketinggalan, anda juga boleh menggunakan Jarvis untuk berbual. Dia dapat menjawab pertanyaan yang anda ajukan, jika anda tidak dapat menjawabnya, dia akan segera mempelajarinya.

Lebih sejuk lagi, Jarvis boleh digunakan pada peranti Android Wear anda . Hebat, bukan? Mari cuba Jarvis - Pembantu Peribadi Saya pada Android anda!

2. Zandra - Buat Jarvis Anda

Hampir sama dengan Jarvis, Zandra juga merupakan pembantu peribadi yang akan melayani pesanan anda dalam menggunakan Android. Anda boleh mengatakan Zandra ini adalah versi wanita Jarvis, jadi ia sesuai untuk anda semua.

Produktiviti Aplikasi Hari Ini DOWNLOAD Masa Depan

Oh ya, bukan hanya dengan menjawab perintah biasa, anda boleh mengajar Zandra untuk menjawab lebih dari 40 perintah khusus anda, anda tahu! Dan anda boleh melatih Zandra dalam bahasa lain, bukan hanya bahasa Inggeris. Anda boleh memberitahu Zandra untuk memainkan muzik, membuka aplikasi, membuka halaman web tertentu, membuat panggilan, dan banyak arahan lain.

Nah, bagaimana anda memilih Jarvis atau Zandra? Jaka secara peribadi lebih suka menggunakan Zandra, kerana Jaka dapat memberikan perintah khusus tanpa perlu membuka aplikasi lain dan menukar pandangan.

Adakah anda mempunyai pilihan pembantu peribadi yang biasa anda gunakan? Bolehkah anda kongsikan dengan Jaka di ruangan komen.

Artikel Berkaitan