Cara Menghapus Mesej di FB dengan Mudah, Tidak Sehingga 2 Minit!

Ingin memadam semua sembang dengan bekas anda di Facebook? Mudah, sungguh! Ini adalah cara menghapus semua mesej di FB sekaligus dengan praktikal (Kemas kini 2020)

Hampir semua orang di dunia mempunyai akaun media sosial Facebook . Maklum, pengguna Facebook aktif setiap bulan mencecah 2.6 bilion orang , anda tahu.

Salah satu faktor yang menjadikan Facebook laris adalah ciri-cirinya, salah satunya adalah Facebook Messenger . Populariti FB Messenger bahkan dapat bersaing dengan WhatsApp , anda tahu.

Ciri yang satu ini berdiri sendiri sebagai aplikasi sembang bersepadu. Selain berbual, anda juga dapat mengirim fail dalam bentuk gambar dan video, anda tahu.

Namun, tidak semua mesej yang ingin anda simpan terus menerus, bukan? Dalam artikel ini, Jaka akan memberitahu anda cara menghapus mesej di FB secara praktikal.

 • Cara Memadam Semua Mesej untuk Facebook di PC
 • Cara Memadam Semua Mesej di FB
 • Pengumpulan cara untuk menghapus mesej di FB (Kemas kini 2020)

  Ada 3 cara untuk menghapus mesej di FB yang akan diajarkan oleh Jaka, iaitu melalui telefon bimbit, melalui PC, dan juga cara menghapus mesej di FB dan juga melalui sambungan di Google Chrome.

  Sekiranya anda tidak sabar untuk membaca penjelasan Jaka, lihat saja di bawah, mari, geng!

  Cara memadam mesej di FB melalui telefon bimbit

  Pertama sekali, Jaka akan mengajar anda cara menghapus mesej di FB melalui aplikasi Messenger yang dipasang di telefon bimbit anda.

  Apa pendapat anda, geng? Periksa dengan segera, mari!

  • Langkah 1: Muat turun aplikasi Messenger di Google Play Store. Anda juga boleh menggunakan pautan di bawah untuk memuat turun Facebook Messenger melalui Jalantikus:
  Aplikasi Penyemak Imbas Facebook, Inc. MUAT TURUN
  • Langkah 2: Setelah aplikasi dipasang, buka Messenger. Sekiranya telefon bimbit anda telah dipasang di Facebook, Messenger akan menawarkan untuk log masuk dengan akaun Facebook anda .
  • Langkah 3: Sekiranya anda log masuk, semua mesej yang memasuki sembang Facebook anda akan dibaca dalam aplikasi Messenger. Pilih sembang yang ingin anda hapus dengan menekannya selama 1 saat.
  • Langkah 4: Menu baru akan muncul. Pilih pada butang menu yang mempunyai 3 tanda sempang mendatar.
  • Pilih pilihan Padam untuk menghapus sembang. Mesej yang anda hapus akan hilang selamanya. Oleh itu, mari kita fikirkannya, geng.

  Cara Memadam Semua Mesej untuk Facebook di PC

  Sekiranya anda berada di hadapan PC atau komputer riba dan ingin memadam mesej di FB, anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah ini, geng!

  • Langkah 1: Buka laman web Facebook (//www.facebook.com/), kemudian log masuk menggunakan akaun anda.

  • Setelah log masuk, anda akan memasuki laman utama Facebook anda. Di sudut kanan atas, cari ikon Facebook Messenger yang terletak di sebelah kiri ikon pemberitahuan.

  • Langkah 2: Arahkan kursor anda ke mesej yang ingin anda hapus sehingga anda menemui pilihan dengan ikon 3 titik yang berbaris secara mendatar.
  • Langkah 3: Klik pada ikon, kemudian klik pada pilihan Buka di Messenger .
  • Langkah 4: Anda akan memasuki halaman Messenger. Arahkan kursor anda ke atas mesej yang ingin anda hapus sehingga ikon 3 titik muncul. Klik, kemudian pilih pilihan Padam , kemudian pilih Padam sekali lagi.

  Cara Memadam Semua Mesej di FB

  Akhirnya, Jaka akan mengajar anda cara menghapus semua mesej di FB secara praktikal. Sekiranya anda menggunakan kaedah di atas, itu pasti sangat menyakitkan kerana anda harus mengulang beratus kali untuk menghapus semua mesej.

  Untuk melakukan ini, anda mesti menggunakan penyemak imbas Google Chrome pada PC, kumpulan. Ini kerana Chrome menyediakan sambungan untuk menghapus semua mesej di FB Messenger.

  Ingin tahu bagaimana? Segera, lihat di bawah, mari!

  • Langkah 1: Buka penyemak imbas Google Chrome di PC atau komputer riba anda. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh memuat turunnya melalui pautan di bawah:
  Penyemak Imbas Apl Google Inc. MUAT TURUN
  • Langkah 2: Setelah dipasang, pilih ikon 3 titik yang terletak di sudut kanan atas Google Chrome.

  • Langkah 3: Selepas anda mengklik butang, beberapa menu akan muncul. Pilih Lebih Banyak Alat , kemudian pilih Sambungan .

  • Langkah 4: Anda akan memasukkan Tab baru. Pilih ikon 3 garis mendatar di sudut kiri atas, kemudian klik Buka Kedai Web Chrome yang terletak di sudut kiri bawah.
  • Langkah 5: Pada halaman baru, ketik Padam Semua Mesej di Bar Carian. Tekan Enter pada papan kekunci untuk mula mencari.
  • Langkah 6: Klik Tambah ke Chrome pada pelanjutan atas yang muncul dalam senarai carian. Sambungan akan dipasang di penyemak imbas Google Crome.
  • Langkah 7: Pastikan anda telah log masuk Facebook di penyemak imbas. Kemudian klik pada ikon Hapus Semua Mesej di sudut kanan atas. Kemudian, pilih Buka untuk Mesej .
  • Langkah 8: Sambungan akan mengarahkan anda terus ke halaman Messenger. Anda boleh memilih Hapus Semua Mesej untuk segera menghapus semua mesej di Messenger.

  Bagaimana, geng, adakah sangat mudah untuk menghapus mesej di FB sekaligus? Tidak perlu selagi sambungan internet anda cepat.

  Itu semua artikel dari Jaka. Semoga maklumat ini berguna untuk anda, geng. Jumpa awak lain kali!

  Baca juga artikel mengenai Facebook atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan