Karakter Anime Loli yang paling lucu dan lucu sepanjang masa, Buat Gemeeeez!

Adakah anda suka watak anime yang comel? Cuba lihat 7 watak anime Loli terbaik dalam watak ini!

Kerana bentuknya yang beranimasi, sudah tentu pembuat anime dapat membuat watak mereka dengan bebas. Semua dibuat mengikut keperluan dan kadangkala permintaan pasaran.

Salah satu jenis watak anime yang paling digemari adalah watak loli. Secara sederhana, watak loli digambarkan oleh penampilan dan sifat kanak-kanak.

Kali ini, Jaka akan memberi anda senarai watak loli yang paling lucu dan paling lucu yang membuat banyak keseronokan!

 • Azusa Nakano (K-on!)
 • Megumin (KonoSuba)
 • Watak Loli Lain. . .
 • Watak Anime Loli Paling Lucu

  Sebenarnya, dari mana perkataan loli berasal? Perkataan loli sebenarnya diambil dari perkataan lolicon .

  Istilah ini digunakan untuk menggambarkan keadaan di mana lelaki dewasa mempunyai minat terhadap gadis kecil atau gadis kecil.

  Jadi, watak loli dalam anime tidak selalu sinonim dengan kanak-kanak atau usia sekolah. Terdapat juga watak loli yang berubah menjadi tua, seperti Tatsumaki (28 tahun) dari One Punch Man.

  Selain fizikal, loli juga identik dengan sifat keanak-anakan yang dimiliki oleh watak. Mereka boleh dimanjakan, mudah rewel, dan kadang-kadang memaksa keinginan mereka untuk dipatuhi.

  Dalam senarai di bawah, Jaka hanya memasukkan watak-watak loli yang masih berusia belasan tahun. Sesiapa?

  1. Aisaka Taiga (Toradora)

  Sumber foto: fandom

  Walaupun dia benar-benar loli, jangan ragu kemampuan yang dimiliki oleh Aisaka Taiga dari anime romantis Toradora .

  Dia sangat garang, marah, sering berteriak pada orang lain, dan mempunyai kekuatan di atas rata-rata. Oleh itu, dia diberi julukan Palmtop Tiger.

  Walaupun begitu, Taiga sebenarnya mempunyai kualiti yang baik yang diliputi oleh kualiti lain yang disebutkan oleh Jaka di atas.

  2. Azusa Nakano (K-on!)

  Sumber foto: YouTube

  Sebagai anime dengan hampir semua watak wanita, tentu saja kemungkinan loli dalam produksi anime Kyoto Animation, K-On! , sangat besar.

  Di antara semua watak utama, mungkin yang paling menarik adalah Azusa Nakano yang sering dipanggil Azu-nyan oleh rakan-rakan kelab muziknya.

  Sebagai ahli kumpulan termuda, dia sering digayakan oleh tutor dan rakannya untuk berpakaian comel, termasuk memakai kostum kucing!

  3. Megumin (KonoSuba)

  Sumber gambar: Funnyjunk

  Megumin dari anime komedi Konosuba memang terkenal sebagai salah satu watak loli yang paling terkenal di kalangan wibu.

  Sikapnya yang mungil serta tingkah laku kekanak-kanakannya menjadikannya watak loli yang paling lucu dan menggemaskan.

  Lebih-lebih lagi, dia terkenal dengan mantra ledakannya kerana mengeluarkan serangan. Cuma, dia tidak dapat bergerak setelah membuang langkah itu!

  Watak Loli Lain. . .

  4. Ram & Brek (Re: Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu)

  Sumber foto: YouTube

  Banyak wibu di luar sana menjadikan Ram dan Rem dari anime Isekai Re: Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu sebagai waifu mereka.

  Saudara lelaki itu adalah Ram dengan rambut merah. Kerana mereka kembar identik, Jaka meletakkan kedua-duanya dalam jumlah yang sama, geng.

  Kedua-duanya bergaul dengan baik dan saling menyokong. Lebih-lebih lagi, pekerjaan mereka sebagai pelayan di rumah besar meningkatkan kelucuan yang mereka miliki.

  5. Shiro (Tanpa Permainan Tidak Hidup)

  Sumber gambar: Abyss Wallpaper - Alpha Coders

  Shiro dari anime No Game No Life mungkin merupakan loli paling pintar dalam senarai ini. Matanya yang sayu menjadi salah satu penanda.

  Walaupun genius, dia memilih untuk menutup dirinya dari dunia nyata untuk bermain permainan. Shiro adalah yang terbaik dalam bermain catur.

  Sebagai adik watak utama bernama Sora, Shiro tidak dapat dipisahkan dari abangnya. Dia juga jarang menunjukkan emosi dan kadang-kadang sadis!

  6. Takahashi Rikka (Demo Chuunibyou Koi ga Shitai!)

  Sumber foto: Kertas Dinding HQ Terbaik

  Salah satu sifat yang ada pada anak adalah khayalannya bahawa dia tidak akan malu menunjukkan kepada orang lain.

  Takahashi Rikka dari anime romantik komedi Chuunibyou Demo Koi ga Shitai! adalah contoh sempurna dari itu.

  Walaupun dia di sekolah menengah, dia mempunyai sindrom yang membuatnya merasa seperti dia mempunyai kuasa besar. Di samping itu, dia masih keperibadian yang sangat tidak bersalah dan ceria.

  Melihat Rikka membuat kita merasa seperti melihat masa kecil kita dipenuhi dengan khayalan.

  7. Yui (Seni Pedang Dalam Talian)

  Sumber foto: Wiki Sword Art Online - Fandom

  Tidak seperti watak-watak lain dalam senarai ini, Yui dari anime Sword Art Online bukan manusia sejati dalam anime, tetapi digital kerana dia adalah sebahagian daripada permainan.

  Dia memiliki keperibadian kekanak-kanakan, suaranya seperti dijepit, hingga rancangannya membuat Yui tidak diragukan lagi sebagai watak loli.

  Sebagai tambahan, Yui menganggap Kirito dan Asuna, salah satu pasangan anime paling romantis, sebagai ibu bapanya.

  Istilah loli sering dikenali dengan penyakit psikiatri pedofilia. Perbezaannya adalah, dalam kes pedofilia, cinta yang dimiliki oleh konteks seksual.

  Manakala lolicon hanyalah keadaan di mana seseorang menyukai seseorang atau watak yang masih kanak-kanak atau kelihatan seperti kanak-kanak.

  Hanya saja, tidak mustahil lolicon boleh beralih ke pedofilia jika tidak dikawal. Anda mungkin menyukai watak loli dalam anime, tetapi jangan keterlaluan!

  Baca juga artikel mengenai Anime atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan