10 Puteri Disney Terbaik Boleh Menawan Anda | Sebabnya luar biasa!

Siapa yang anda fikir adalah Puteri Disney yang paling cantik dan terbaik? Menurut Jaka, 10 puteri dalam senarai ini adalah jawapannya!

Kartun dan filem animasi yang dihasilkan oleh Disney terkenal kerana mempunyai puteri yang cantik dan menawan.

Lebih-lebih lagi, mereka selalu digambarkan sebagai protagonis yang baik hati, suka menolong, berani, walaupun kadang-kadang terlalu naif.

Oleh itu, kali ini Jaka akan memberi anda senarai puteri Disney yang paling cantik dan terbaik di JalanTikus!

 • Mulan (Mulan)
 • Elsa (Beku)
 • Puteri Disney yang lain. . .
 • Puteri Disney Terindah

  Perwatakan puteri Disney sememangnya membuat banyak gadis bercita-cita menjadi seperti mereka dan mencari putera.

  Keindahan yang dimiliki oleh watak menjadi ciri yang melekat dalam fikiran penonton. Tetapi dalam senarai ini, bukan hanya fizikal yang dianggap oleh Jaka.

  Jaka juga menilai puteri-puteri ini berdasarkan sifat dan kemampuan mereka untuk menangani masalah. Jadi siapa?

  1. Belle (Kecantikan dan Binatang)

  Sumber gambar: Fanpop

  Belle dari filem Beauty and the Best adalah seorang gadis kutu buku yang mempunyai sikap berani tanpa harus dilihat sebagai gadis jahat.

  Sebenarnya dia rela meletakkan dirinya dalam bahaya untuk menyelamatkan ayahnya. Dia dapat menyesuaikan diri dengan baik ketika tinggal bersama Beast.

  Belle mungkin tidak memiliki kekuatan super, tetapi dia dapat mengajar Beast apa yang baik dan pada akhirnya dapat mencairkan mantra jahat sang pangeran!

  2. Mulan (Mulan)

  Sumber foto: WallpaperCave

  Mulan adalah salah satu watak wanita yang paling hebat dan hebat. Dia sanggup berkorban untuk melindungi keluarganya dari perang.

  Di samping itu, Mulan adalah contoh puteri Disney yang tidak dilahirkan dalam keluarga bangsawan atau berkahwin dengan putera raja.

  Sebenarnya, Mulan menyertai tentera menyamar dan tidak ada yang perasan. Dia juga berjaya menyelamatkan negaranya dari serangan lawan. Bukan badass apa yang cuba?

  3. Elsa (Beku)

  Sumber foto: Kertas dinding

  Seorang puteri yang dapat mengeluarkan ais dari tangannya, siapa lagi jika bukan Elsa dari Frozen . Dia dianggap sebagai salah seorang puteri yang paling feminin.

  Elsa degil dan pintar. Berbanding dengan puteri lain, dia boleh dikatakan paling tua (21 tahun) dan mengakhiri filem ini dengan status tunggal.

  Disney Princess ini mengajar kita untuk menjadi diri sendiri dan ingin membuktikan bahawa wanita boleh berdiri sendiri tanpa bantuan lelaki.

  Puteri Disney yang lain. . .

  4. Pocahontas (Pocahontas)

  Sumber foto: OnStageBlog

  Pocahontas adalah watak Disney yang diilhamkan oleh orang sebenar, bukan hanya kisah dongeng. Dia adalah orang yang mempunyai ikatan dengan alam dan dapat berkomunikasi dengannya.

  Secara fizikal, Pocahontas kelihatan seperti supermodel dengan badan yang tinggi dan berkadar. Keindahannya sangat eksotik.

  Cara hidup yang dijalankan oleh Pocahontas mungkin sedikit berbeza dengan puteri lain. Dia cuba mewujudkan perdamaian antara kedua-dua kumpulan yang berperang itu.

  5. Rapunzel (Kusut)

  Sumber gambar: Eskipaper

  Dari filem Tangled , ada Rapunzel yang terkenal dengan rambutnya yang sangat panjang. Pada mulanya dia kelihatan naif, tetapi pada akhirnya berjaya menunjukkan kemampuan terbaiknya.

  Dia telah dipenjara oleh menara muda yang bercita-cita tinggi dengan rambut Rapunzel.

  Rapunzel juga jenis wanita yang penuh akal dan kadang-kadang sedikit memanipulasi orang lain.

  6. Melati (Aladdin)

  Sumber foto: WallpaperCave

  Berbeza dengan puteri Disney yang lain, Jasmine kelihatan lebih garang, terutama ketika berurusan dengan undang-undang yang mengaturnya.

  Dia juga antara mereka yang berani menggunakannya untuk mengalihkan perhatian Jafar, sehingga Aladdin dapat mencuri lampu darinya.

  Pada akhirnya kita tahu bahawa dia memilih watak utama Aladdin. Adakah mungkin kerana permaidani ajaib yang dimilikinya?

  7. Ariel (Duyung Kecil)

  Sumber foto: WallpaperCave

  Seterusnya adalah Ariel dari The Little Mermaid . Selain mempunyai wajah yang comel, Ariel juga berani kerana menyelamatkan putera yang lemas.

  Ariel juga mempunyai suara emas yang menawan dan merdu. Malangnya, dia sanggup membuat perjanjian dengan Ursula demi berjumpa dengan lelaki yang dia mahukan.

  Ini menjadikan Ariel sedikit dilihat sebagai remaja nakal yang cuba memberontak dari ayahnya yang merupakan raja lautan.

  8. Cinderella (Cinderella)

  Sumber gambar: Clementoni

  Mungkin Cinderella adalah salah seorang puteri Disney yang paling ikonik. Sebenarnya, dia adalah kegemaran Walt Disney, anda tahu!

  Kisah penderitaan dengan keluarga tirinya, kemudian bertemu dengan ibu baptis peri dan mengahwini putera itu kerana selipar kaca itu tersekat dalam kenangan masa kecil kita.

  Hanya saja, kadang-kadang Cinderella kelihatan terlalu sempurna dan sangat sabar sehingga membuat banyak peminat teruja.

  9. Snow Snow (Snow White dan Tujuh Kurcaci)

  Sumber foto: Kertas Dinding Lebar

  Snow White adalah puteri pertama yang dimiliki oleh Disney. Ramai yang menyukai watak yang tidak bersalah, walaupun menurut Jaka agak ceroboh dan cenderung menyerah.

  Setelah dihalau oleh ibu tirinya yang jahat, dia tersesat di tengah hutan sebelum bertemu dengan tujuh orang kerdil. Dia juga menjadi semacam pengasuh bagi mereka semua.

  Mungkin apa yang membuat cerita ingin dididik yang tidak menerima benda dari orang yang tidak dikenali, seperti yang dilakukan oleh Snow White dengan memakan epal beracun.

  10. Aurora (Kecantikan Tidur)

  Sumber foto: Kertas Dinding HD Percuma

  Aurora cantik dan baik. Tetapi, dia terkenal kerana tidur dalam waktu yang lama berkat mantra dari salah satu penjahat terbaik Disney, Maleficent .

  Aurora adalah salah satu daripada tiga puteri Disney asli dengan Snow White dan Cinderella. Sebagai seorang puteri kerajaan, dia menghabiskan waktunya dengan penjagaan keluarga yang ketat.

  Dia juga ceroboh dan terlalu naif, sehingga jarinya ditusuk jarum dan membuatnya dan seluruh kerajaan menjadi gila.

  Itulah senarai puteri Disney yang paling cantik menurut Jaka. Jelas masih banyak watak Disney yang sangat cantik yang belum disebutkan oleh Jaka.

  Siapa yang anda fikir, geng? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai Disney atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan