6 Emulator Android Terbaik untuk PC Mac OS X

Ingin menjalankan aplikasi Android pada peranti berasaskan Mac OS X? Dapatkan jawapan untuk emulator Android terbaik di sini.

Pelbagai perkara mengenai Android sangat bagus untuk dimainkan. Kedua-dua aplikasi dan permainan yang disajikan di platform buatan Google selalu menawarkan pengalaman yang berbeza pada setiap penggunaan. Kemudian, jika anda menggunakan komputer atau komputer riba, adakah anda masih dapat menggunakannya?

Menjawab soalan di atas, ya itu boleh dilakukan. Kerana sistem operasi Windows kini telah mempermudah penggunanya dengan menghadirkan perisian yang menyokong Android. Windows? Adakah kita bercakap mengenai Windows di sini? Tidak. Kami akan membincangkan mengenai emulator Android untuk Mac OS X PC . Sekarang, apa emulator terbaik untuk menjalankan aplikasi Android dengan sistem operasi Mac OS X?

BACA JUGA
  • 8 Masalah BlueStacks dan Cara Mengatasinya
  • Cara Bermain Clash Royale di PC atau Laptop dengan Emulator Android Paling Ringan

6 Emulator Android Terbaik untuk PC Mac OS X

1. Pemain Aplikasi Bluestacks

Siapa yang tidak kenal emulator yang satu ini? Ya, Bluestacks App Player adalah perisian yang paling utama. Biasanya, anda yang menggunakan perisian ini mesti menggunakan PC berasaskan Windows. Nampaknya, perisian hebat ini juga tersedia untuk Mac OS X. Jadi, anda yang ingin bermain permainan di Android pada peranti Mac, anda tidak perlu risau lagi. Bluestacks sendiri adalah satu-satunya Android Emulator yang disokong oleh pelaburan dari Intel , Samsung , Qualcomm , dan AMD .

2. Pemain Android Xamarin

Selain Bluestacks, Xamarin Android Player juga menjadi Android Emulator terbaik yang dapat anda gunakan pada PC berdasarkan Mac OS X. Aplikasi dan permainan kegemaran anda di Android, anda boleh beroperasi melalui emulator ini. Walau bagaimanapun, proses pemasangannya agak lama, anda hanya perlu mengikuti arahan yang diberikan.

3. Andyroid

Andy OS adalah sistem operasi yang menyediakan ciri-ciri yang sangat banyak pada peranti berasaskan Mac, Windows dan Cloud. Ini memberikan fleksibiliti antara pengkomputeran komputer dan desktop. Anda juga akan mengikuti perkembangan terkini dari ciri yang disediakan oleh sistem operasi Android terkini. Ya, Andyroid adalah emulator terbaik lain untuk anda pasang pada Mac OS X PC.

4. Droid4X

Sekiranya anda agak malas untuk mencari aplikasi di emulator, sekarang ada salah satu perisian terbaik untuk anda. Namanya Droid4X . Emulator Android ini memudahkan anda menyeret dan melepaskan fail dalam bentuk aplikasi, dan proses pemasangan akan segera dimulakan. Kemudian, teruskan keseronokan anda bermain aplikasi dan permainan Android kegemaran anda.

5. ARChon! Android Emulator

Adakah anda ingin menjalankan aplikasi dalam penyemak imbas Chrome pada PC Mac OS X anda? Gunakan ARChon! Android Emulator . Emulator Android terbaik ini akan membantu anda menjalankan aplikasi dan permainan Android kegemaran anda dalam penyemak imbas Chrome. Wow, betapa sedapnya itu? Sudah anda semua meneroka dunia maya, anda juga boleh bermain permainan lagi. Hebat!

6. Genymotion

Genymotion adalah salah satu emulator Android terbaik yang boleh anda pilih untuk anda gunakan. Mengapa memilih Genymotion? Kerana, perisian ini cepat, mudah digunakan, dan merupakan emulator Android paling kuat yang pernah dibuat. Selain itu, jika anda suka membuat aplikasi Android, anda boleh mengujinya menggunakan Genymotion.

Nah, itulah enam pilihan emulator Android terbaik yang boleh anda buat sebagai rujukan untuk anda gunakan. Sekiranya tidak, anda hanya mencuba satu persatu, untuk membandingkan kehebatannya. Kemudian, jika salah satu emulator adalah pilihan terbaik anda, kongsikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan