7 watak anime terkuat sepanjang masa, sangat sukar dikalahkan!

Bukan hanya terkenal dengan penampilan atau aksi ikoniknya, kekuatannya yang hebat juga mampu membuat siri watak anime yang akan dikenang oleh peminat.

Siapa yang sangat gemar menonton filem anime?

Dalam setiap anime yang ditonton, pasti ada satu watak yang sangat kuat dan sukar ditewaskan. Entah watak ini adalah watak antagonis musuh atau watak utamanya sendiri.

Sebilangan besar dari mereka, kerana kekuatan dan kehebatan mereka, menjadi salah satu maskot anime yang diikuti oleh peminat mereka.

 • Natsu Dragneel - Fairy Tail
 • Alucard - Neraka
 • Saitama - One Punch Man
 • Monyet D. Luffy - One Piece
 • Uzumaki Naruto - Naruto
 • Son Goku - Bola Naga
 • Watak Anime Terkuat Sepanjang Masa

  Ingin tahu siapa watak anime yang disertakan? Nah, kali ini Jaka akan membincangkan 7 watak anime terkuat sepanjang masa .

  Siapa itu? Daripada berlama-lama, mari pertimbangkan ulasan berikut!

  1. Semua Boleh - Akademi Wira Saya

  Siapa yang telah menonton anime My Hero Academia ? Bagi anda yang mengikuti perjalanan anime ini dari awal hingga akhir, anda mesti biasa dengan watak All Might .

  Dinamakan nama asal Toshinori Yagi, All Might menjadi orang ke-8 yang mewarisi kekuatan legenda yang disebut One For All .

  Yang mengatakan, siapa sahaja yang mendapat kekuatan ini akan jauh lebih hebat dan hebat, bahkan lebih kuat daripada pendahulunya.

  Ini juga menjadikan Katsuki Bakugo bersaing dengan Izuku Midoriya . Dikatakan bahawa Midoriya menjadi orang ke-9 yang mendapat kuasa ini setelah diwarisi oleh All Might.

  Nanti persaingan antara keduanya akan menjadi persaingan anime terbaik yang pasti menyeronokkan untuk diikuti!

  2. Natsu Dragneel - Fairy Tail

  Anak lelaki berambut perang dengan warna merah jambu ini terkenal kerana dapat memanipulasi api dan menjadikannya senjata yang sangat kuat, geng.

  Tidak bergurau, dalam setiap pertempuran yang Anda lihat, dia selalu mengeluarkan api dari berbagai bentuk pukulan, tendangan, walaupun mulutnya!

  Tidak hairanlah ia sering dijuluki naga api . Kekuatannya legenda bahkan di dunia Fairy Tail.

  Bukan itu sahaja. Dia juga dapat menganalisis pergerakan musuh dengan cepat dan tepat. Walaupun Fairy Tail termasuk dalam anime popular terburuk, ia akan selalu dikenang sebagai watak ikonik dengan penggalak mood!

  3. Alucard - Neraka

  Bagi anda peminat siri anime Hellsing, anda pasti biasa dengan vampir legenda ini.

  Alucard dikenali sebagai vampire super power. Dia mampu menjana semula sel-sel badan dengan sangat cepat, jadi dia akan segera pulih ketika terkena panah atau tembakan.

  Bukan hanya itu, dia juga dikatakan mempunyai berjuta-juta jiwa dan banyak darah. Tidak hairanlah, dia dikategorikan sebagai watak anime yang tidak boleh mati , geng!

  Itu juga menyebabkan dia ditakuti oleh lawannya. Alucard juga tidak teragak-agak untuk mencacatkan badan musuhnya setelah dia membunuh. Ngeri?

  4. Saitama - One Punch Man

  Pasti anda sudah biasa dengan watak anime yang digambarkan sebagai pahlawan super botak dengan wajah rata?

  Walaupun penggambaran anime yang akan membuat anda ketawa, watak anime ini terkenal kerana sangat tangguh dan kuat, anda tahu!

  Saitama terkenal kerana dapat memukul lawannya dengan kekuatan super. Saya begitu kuat, musuh dapat melantun hingga puluhan meter.

  Dia juga dapat mengalahkan pelbagai jenis musuh dalam siri One Punch Man. Saya begitu kuat sehingga timbul persoalan, anda fikir siapa watak anime yang dapat mengalahkan Saitama ?

  5. Monyet D. Luffy - One Piece

  Sebenarnya, watak anime One Piece ini hanya mempunyai 1 kekuatan utama, yang dapat meluaskan badannya dengan bebas. Tidak dapat difahami, namanya hanya Rubber Man , bukan?

  Oleh kerana Luffy ingin belajar mengembangkan kekuatannya, akhirnya Luffy mampu mengalahkan musuh yang paling sukar.

  Kekuatannya juga akan bertambah seiring dengan perjalanan yang dilaluinya, terutama dalam memerangi musuh. Kelak dia akan menjadi raja lanun terkuat dan terkaya di dunia.

  Ingin mengikuti jalan cerita yang semakin menarik? Anda masih boleh mengikuti kisah ini melalui rangkaian laman web komik One Piece Indonesia, anda tahu!

  6. Uzumaki Naruto - Naruto

  Siapa peminat setia salah satu anime aksi terbaik sepanjang masa? Pasti anda sangat kenal dengan ninja ikonik dari Konoha Village.

  Dilahirkan dari pelbagai proses kehidupan dan pembelajaran yang menyakitkan, Naruto telah berkembang menjadi salah satu shinobi yang paling kuat sepanjang masa.

  Salah satunya adalah kecepatan dan kekuatan serangan yang banyak dan bervariasi. Dia juga dapat berubah menjadi Kyubii no Kurama aka musang ekor 9 yang kuat dan hebat.

  7. Anak Goku - Bola Naga

  Siapa yang pada masa kecil anda sangat menyukai Dragon Ball di kaca televisyen? Selain menjadi kegemaran kanak-kanak generasi 90-an, Son Goku sebagai watak utama juga terkenal sangat kuat.

  Kekuatannya sangat hebat, dia bahkan dapat dengan mudah memusnahkan planet dengan beberapa pukulan sederhana, anda tahu!

  Tidak hanya itu, Goku juga mampu melepaskan kekuatan Saiya tingkat tinggi di berbagai tingkatan, mulai dari Super Saiya hingga Super Saiya 4 . Itulah sebabnya, dia disebut sebagai salah satu watak terkuat sepanjang masa.

  Itulah 7 watak anime terkuat sepanjang masa. Kira-kira, watak mana yang menjadi kegemaran anda? Atau mungkin, adakah anda mempunyai pendapat lain selain perkara di atas?

  Ayuh, jangan lupa tuliskan pendapat atau harapan anda di komen di bawah. Jumpa anda dalam artikel jejaring seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Anime atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan