Mengujakan! Ini 12 permainan kuno yang boleh dimainkan di telefon Android

Ingin bermain permainan sekolah lama dengan rakan semasa anda berada di sekolah rendah? Datang nostalgia dengan deretan permainan sekolah lama yang boleh dimainkan di telefon Android!

Adakah anda suka terlepas permainan sekolah lama di konsol atau telefon bimbit anda semasa anda berada di sekolah rendah? Anda tahu, ternyata ada beberapa permainan sekolah lama yang dibuat semula untuk dimainkan di telefon pintar Android.

Apakah permainan Android sekolah lama ini?

Setelah sebelumnya JalanTikus membentangkan artikel 5: Aplikasi Ini Dapat Membuat Anda Nostalgia Dengan Gadget Lama, maka dalam artikel ini anda pasti akan terjebak dengan nostalgia seperti Raisa

Perkara yang menarik ialah, JalanTikus juga memberi anda pautan muat turun permainan lama, sejuk dan unik! Jumpa langsung!

 • Tamagotchi HIDUP
 • Lantunan Asal
 • Pac-Man + Kejohanan
 • Ular Ular
 • Raja Ular & Tangga
 • Kontra: Evolusi
 • Dunia Laut
 • Wira Digimon!
 • Grand Theft Auto: San Andreas
 • Pertahanan Angkasa
 • Air Gimbot
 • Permainan Purba yang Anda Boleh Mainkan di Telefon Android

  1. TETRIS Blitz

  Oleh itu, adakah anda semua tahu permainan legenda dari era gimbot? TETRIS Blitz hadir dengan semua ciri baru, visual yang menakjubkan, dan kawalan inovatif, sentuhan ini pada permainan teka-teki terkenal di dunia yang mesti anda miliki.

  Alami kesan letupan dan dapatkan mata ganda apabila anda mencetuskan mod Frenzy yang sukar menjadi cabaran bagi anda.

  Muat turun permainan Android yang menarik, sekolah lama, dan unik di JalanTikus:

  Teka-teki Permainan DOWNLOAD

  2. Tamagotchi HIDUP

  Tamagotchi LIFE adalah simulasi membesarkan haiwan yang telah berkembang pesat pada tahun 2000-an. Permainan ini memerlukan kita menjaga haiwan maya dari telur hingga dewasa.

  Perbezaannya dengan tamagotchi sekolah lama, anda harus menjaga haiwan maya di telefon pintar anda. Lebih seronok kan ?!

  Muat turun permainan Android yang menarik, lama dan unik di sini:

  Permainan Strategi Namco Bandai DOWNLOAD

  3. Lantunan Asal

  Game Bounce Original menawarkan 10 tingkat dan yang harus anda lakukan adalah mengumpulkan sebilangan cincin dalam permainan dan mencari pintu untuk naik ke tingkat berikutnya. Hampir sama dengan permainan klasik pada Nokia 3310 dahulu.

  Satu-satunya perbezaan adalah pengawal, yang merupakan skrin sentuh Android. Anda dapat membaca tutorial untuk memainkannya dalam artikel Cara Bermain Game Legendary BOUNCE pada Smartphone Android.

  Muat turun permainan hanya di JalanTikus:

  Games Arcade 35cm Permainan DOWNLOAD

  4. Pac-Man + Kejohanan

  Pac-Man + Tournaments kini boleh dimainkan secara percuma. Dengan menjalankan platform Arcade klasik, aplikasi ini merangkumi kejohanan baru yang menampilkan labirin yang dikemas kini, pengganda prestasi berdasarkan nilai, bonus 10x sebanyak Pac-Man Classic, dan banyak lagi dengan tidak mengubah permainan klasiknya.

  Muat turun permainan Android sekolah lama di sini:

  DOWNLOAD Permainan Arked

  5. Ular Ular

  Pasti anda tahu mengenai permainan ini dan cara memainkannya. Ya ya, permainan Ular legenda ini yang mesti anda mainkan di telefon Nokia lama. Mereka yang bermain juga pasti merasa kilat semasa bermain permainan Snake Rewind . Ketahui keunikan dan cabaran dalam mencari atau mendekati titik yang biasa anda sebut sebagai makanan.

  Muat turun permainan sekolah lama di sini:

  Formula Simulasi Permainan DOWNLOAD

  6. Ular & Tangga Raja

  Snakes & Ladders King adalah permainan strategi yang sudah pasti anda mainkan. Permainan yang memerlukan keberuntungan dengan dua dadu untuk meluncur ke nombor 1.

  Anda boleh bermain dengan mod pemain permainan 2P, 3P, 4P di luar talian dan dalam talian dengan rakan anda.

  Sila muat turun permainan Android di sini:

  Permainan teka-teki mobirix DOWNLOAD

  7. Kontra: Evolusi

  Contra: Evolution adalah permainan Contra Official pertama untuk Google Play. Dengan pelbagai aksi menembak dan permainan dari tahun 80-an yang disokong dengan grafik dan kawalan permainan abad ke-21.

  Bill Rizer dan Lance Bean kembali untuk melawan Aliens di hutan Amerika Selatan. Bolehkah anda bertahan dalam salah satu permainan aksi paling sukar sepanjang masa?

  Muat turun permainan sekolah lama di sini:

  PunchBox Studios Adventure Games DOWNLOAD

  8. Dunia Laut

  Marine's World adalah permainan platform 2D yang diilhamkan oleh kisah Mario Bross. Siapa yang tidak kenal Super Mario? Nah, di dalam Marine's World, pemain mengawal 'Marinir', pelaut kecil yang mesti melalui tiga dunia yang penuh dengan perangkap dan musuh.

  Sangat mudah untuk mengawal watak utama di Marine's World. Anda mengawal pergerakan menggunakan tongkat bermain maya di sebelah kiri skrin, sementara dengan dua butang di sebelah kanan anda boleh melompat dan melemparkan bola api.

  Rasakan kegembiraan dan muat turun permainan Android di sini:

  Adventure Games Spring Festivals DOWNLOAD

  9. Wira Digimon!

  Pasti anda yang hidup pada tahun 90-an mengenali kartun terkenal, Digimon. Digimon Heroes adalah permainan pengembaraan 3 Card Battle yang menampilkan semua pemeran Digimon lebih daripada 1000 watak Digimon kegemaran anda. Cubalah menikmati kegembiraan.

  Muat turun permainan Android di sini:

  Permainan Kad Namco Bandai DOWNLOAD

  10. Grand Theft Auto: San Andreas

  Siapa yang tidak tahu permainan GTA? Permainan Android yang popular, Grand Theft Auto: San Andreas, tidak jauh berbeza dengan GTA lain, ia hanya berbeza dalam jalan cerita.

  Permainan yang kedua-duanya mempunyai grafik yang menakjubkan dan tekstur yang keren masih menjadi ciri khas permainan GTA San Andreas ini.

  Anda boleh memuat turun permainan di sini:

  Rockstar Games DOWNLOAD Adventure Games

  11. Pertahanan Angkasa

  Masihkah anda ingat permainan Space Impact pada Nokia Jadul 3310 dan seumpamanya? Berita baiknya, Space Impact sekarang anda boleh bermain di platform Android dengan nama Space Defense. Permainan Space Defense ini akan membawa anda nostalgia dengan permainan sekolah lama yang biasanya anda mainkan di telefon Nokia sekolah lama.

  Pemain mempunyai kemampuan untuk bergerak secara bebas secara mendatar dan menegak tetapi tidak dapat meningkatkan kelajuan ciri skrin tatal automatik.

  Anda memuat turun permainan di sini:

  Permainan ByQ Develop DOWNLOAD

  12. Air Gimbot

  Permainan Android tempatan ini mengingatkan kita pada tahun 90-an? Mungkin ada di antara anda yang gemar bermain air gimbot pada zaman kanak-kanak atau merasakannya sekarang.

  Permainan dari pembangun Gamelan Jogja ini dapat memberikan kepuasan kepada penggunanya yang dulu menyukai permainan ini. Ingat, permainan Gimbot Air ini memerlukan sensor akselerometer pada telefon pintar Android.

  Muat turun permainan Android di sini:

  Permainan Simulasi Gamelan Jogja DOWNLOAD

  Nah, itulah 12 Permainan yang Boleh Anda Mainkan Dahulu. Apa pendapat anda tentang permainan Android lama, menyeronokkan, dan unik yang tidak dijawab oleh JalanTikus? Tuliskan komen anda di ruangan komen di bawah!

  Artikel Berkaitan