Kumpulan Cara Menyadap WA Tanpa Ketahuan, Ampuh Buat Kepoin Pacar!

Penasaran bagaimana cara sadap WhatsApp tanpa aplikasi? Berikut Jaka kasih berbagai tips cara menyadap WA menggunakan Android tanpa ketahuan.

WhatsApp atau yang dikenal dengan WA adalah salah satu aplikasi chatting paling populer dengan jumlah pengguna paling banyak di dunia.

Nggak seperti media sosial yang bersifat terbuka, WhatsApp lebih bersifat tertutup lantaran berisi pesan-pesan yang hanya ditujukan untuk orang tertentu.

Kerana sifatnya yang tertutup, banyak yang menjadi bingung dengan perbualan peribadi orang lain. Sama ada teman lelaki yang cemburu atau bahkan pegawai, mereka memanfaatkan WA orang lain untuk mencari aib atau membuktikan sesuatu.

Dalam artikel ini, Jaka akan membincangkan beberapa cara mengetuk WA yang paling berkesan dan paling popular digunakan oleh banyak orang.

 • Cara mengetuk WhatsApp menggunakan aplikasi
 • Cara mengetuk WhatsApp dari jauh tanpa Root: Air Droid
 • Cara mengetuk WhatsApp menggunakan aplikasi ClonApp Messenger
 • Bagaimana mengetuk WhatsApp tanpa aplikasi, boleh?
 • Cara mengetuk Whatsapp dengan Web WhatsApp
 • Cara Mengetik WA Melalui E-mel, Sesuai untuk Pasangan Berjalan!
 • Bahaya Mengetuk WhatsApp
 • Cara memanfaatkan WhatsApp 2020 terkini

  Bukan dengan tujuan jahat atau bahkan kejahatan, tujuan Jaka untuk berkongsi petua tentang cara memanfaatkan WA adalah positif, sungguh! Contohnya, anda ingin mengetahui sama ada teman lelaki anda curang, atau mendedahkan niat buruk seseorang kepada orang lain.

  Sebaik mana-mana aplikasi, pasti ada perkara / ciri yang dapat dimanfaatkan. Salah satu cara yang paling biasa untuk mengetuk WA adalah melalui WhatsApp Web .

  Web WhatsApp pada asalnya dibuat untuk memudahkan anda membuka WhatsApp secara langsung melalui penyemak imbas di PC. Malangnya, ciri ini dimanfaatkan oleh penggodam untuk mengetuk WA orang lain.

  Begitu mudah, anda tidak perlu menjadi seorang penggodam yang pintar untuk dapat melakukan ini. Selain itu, ada juga penggodam yang menggunakan aplikasi mata-mata, seperti WhatsDog .

  LIHAT ARTIKEL

  Bagaimanapun, masih banyak tipu muslihat penggodam untuk memanfaatkan WA orang lain. Ini akan menjadikan anda lebih peka akan bahaya dunia digital.

  Pelbagai Cara yang Boleh Anda Lakukan untuk Ketuk WhatsApp

  Untuk mengatasi rasa ingin tahu anda, Jaka telah mengumpulkan beberapa cara untuk memanfaatkan WA yang 100% berjaya dan sangat berkesan. Sementara itu, tutorial akan dibahagikan kepada dua, iaitu dengan aplikasi dan tanpa aplikasi .

  Sekiranya anda tidak sabar untuk mengetahui, lihat lebih banyak di bawah ini, geng!

  Cara mengetuk WhatsApp menggunakan aplikasi

  Pertama sekali, Jaka akan memberitahu anda tentang cara mengetuk WhatsApp menggunakan aplikasi tambahan. Dari sekian banyak aplikasi untuk mengetuk WA, Jaka mengesyorkan 2 aplikasi, iaitu AirDroid dan ClonApp Messenger .

  Cara mengetuk WhatsApp dari jauh tanpa Root: Air Droid

  AirDroid adalah aplikasi yang berfungsi menghubungkan peranti Android dan PC / komputer riba melalui rangkaian tanpa wayar. Dengan AirDroid, anda boleh mengakses WhatsApp orang lain melalui desktop anda.

  Yang menarik adalah, anda tidak memerlukan akses root untuk menggunakan AirDroid. Namun, anda harus memasang aplikasi ini, baik di telefon bimbit yang akan anda ketuk untuk WhatsApp dan juga pada PC yang anda gunakan.

  • Langkah 1: Pertama, anda perlu memasang aplikasi AirDroid Desktop pada PC anda terlebih dahulu. Anda boleh memuat turun melalui pautan di bawah.
  Aplikasi Produktiviti Sand Studio DOWNLOAD
  • Langkah 2: Selepas memuat turun, pasang aplikasi. Klik Seterusnya .
  • Langkah 3: Pilih folder tujuan untuk menyimpan perisian ini. Tunggu beberapa saat, kemudian klik Selesai .
  • Langkah 4: Log masuk menggunakan alamat e-mel, akaun Facebook atau Twitter anda.
  • Langkah 5: AirDrop Desktop siap digunakan.
  • Langkah 6: Sekarang, anda boleh meminjam telefon bimbit teman lelaki anda atau orang yang anda mahu ketuk WA-nya untuk memasang aplikasi AirDroid. Klik pautan di bawah untuk memuat turun:
  Aplikasi Produktiviti Sand Studio DOWNLOAD
  • Langkah 7: Log masuk dengan memilih menu Saya dan klik butang Ketuk untuk log masuk . Anda mesti log masuk menggunakan akaun yang sama dengan yang anda gunakan pada aplikasi desktop.
  • Langkah 8: Seterusnya, pilih menu Ciri Keselamatan & Jauh . Aktifkan ciri Desktop Notif .
  • Langkah 9: Setelah anda mengaktifkan ciri ini, semua jenis pemberitahuan akan muncul di komputer anda, termasuk sembang WhatsApp sekalipun.
  • Langkah 10: Agar anda tidak terperangkap dengan teman lelaki anda, anda boleh memasang aplikasi yang berfungsi untuk menyembunyikan aplikasi tersebut. Anda boleh menyembunyikan AirDroid yang terpasang di telefon bimbit teman lelaki anda.
  Cara mengetuk WhatsApp menggunakan aplikasi ClonApp Messenger

  ClonApp Messenger adalah aplikasi yang berfungsi mengklon akaun WhatsApp. Aplikasi ini membolehkan anda membuka akaun WhatsApp orang lain di telefon bimbit anda dengan menggunakan ciri pengimbasan kod bar seperti WhatsApp Web.

  • Langkah 1: Pertama, anda boleh memuat turun aplikasi ClonApps Messenger yang dibangunkan oleh Karoon . Sayangnya, aplikasi ini kini tidak lagi ada di Google Play Store . Tetapi anda masih boleh memuat turun aplikasi ini melalui pautan di bawah:

  Muat turun ClonApp Messenger melalui pautan ini

  • Langkah 2: Setelah membukanya, aplikasi akan meminta sejumlah izin mulai dari izin untuk mengakses file dan data Anda, membuat panggilan telepon hingga mengetahui lokasi perangkat Android Anda. Beri kebenaran dengan memilih ALLOW pada ketiga-tiganya.
  • Langkah 3: CloneApp Messenger akan memaparkan kod bar WhatsApp. Sekarang, anda boleh meminjam sel orang yang ingin anda ketik, genvg.
  • Langkah 4: Buka aplikasi WhatsApp di telefon bimbit orang itu, kemudian pilih menu Web WhatsApp di kanan atas skrin.
  • Langkah 5: Setelah paparan kod imbasan muncul di telefon bimbit orang itu, segera imbas kod bar yang muncul di aplikasi CloneApp Messenger pada telefon pintar Android anda.
  • Langkah 6: Akaun WhatsApp seseorang akan diakses secara automatik di telefon pintar anda. Anda kini boleh mengakses dan membaca setiap mesej di akaun WhatsApp tanpa rasa takut diketahui oleh pemilik akaun.
  • Langkah 7: Anda bukan sahaja dapat mengetuk WA, anda juga boleh membalas sembang yang ada di akaun WhatsApp yang anda tahu!

  Sebenarnya, masih banyak aplikasi lain yang boleh anda gunakan untuk mengetuk WA. Untuk permohonan lengkap, anda boleh melayari artikel berikut:

  LIHAT ARTIKEL

  Bagaimana mengetuk WhatsApp tanpa aplikasi, boleh?

  Sekiranya anda mahir memuat turun aplikasi tambahan untuk mengikuti cara mengetuk WA di atas, ini sesuai untuk anda, di sini, geng!

  Ingin tahu? Lihat tutorial cara mengetuk WhatsApp menggunakan nombor telefon bimbit atau e-mel anda di iPhone / Android berikut!

  Cara mengetuk Whatsapp dengan Web WhatsApp

  Sebenarnya, tutorial yang satu ini agak serupa dengan cara menggunakan aplikasi ClonApp di atas. Perbezaannya adalah, anda tidak perlu memuat turun ClonApp lagi dan hanya mengaksesnya dari telefon bimbit, geng.

  Sekiranya anda ingin mengetahui cara mengetuk WhatsApp Isteri di luar negara dengan Web WhatsApp, ikuti langkah-langkah di bawah:

  • Langkah 1: Buka aplikasi penyemak imbas di telefon bimbit anda. Klik pada butang pilihan di sebelah kanan, kemudian periksa Laman Desktop .

  • Langkah 2: Kemudian, buka laman web.whatsapp.com untuk membuka laman Web WhatsApp. Ingat, pilihan Laman Desktop mesti aktif, geng. Sekiranya tidak dapat, anda boleh menghapus sejarah dan cache di penyemak imbas anda.

  • Langkah 3: Halaman utama Web WhatsApp akan dibuka di telefon bimbit anda lengkap dengan QR Code .

  • Langkah 4: Pinjam telefon bimbit yang ingin anda ketuk, kemudian buka aplikasi WhatsApp di telefon bimbit . Klik pada butang Menu di kanan atas, kemudian pilih pilihan Web WhatsApp .

  • Langkah 5: Imbas Kod QR di telefon bimbit anda dengan menggunakan aplikasi WhatsApp di telefon bimbit orang lain.

  • Langkah 6: Selesaikan! Kini anda dapat memantau semua sembang yang telah memasuki WhatsApp orang itu menggunakan telefon bimbit anda sendiri tanpa aplikasi.
  Cara Mengetik WA Melalui E-mel, Sesuai untuk Pasangan Berjalan!

  Selain melalui WhatsApp Web, ada juga, Anda tahu, bagaimana mengetuk WA melalui e-mel . Seperti yang kita ketahui, WhatsApp mempunyai ciri untuk mengarkibkan semua sejarah sembang .

  Tujuan ciri ini adalah untuk menangkap semua sembang masuk dan keluar di WhatsApp anda. Dengan sandaran fail, anda boleh mencari fail atau sembang penting dari seseorang yang telah dihapuskan.

  Namun, kali ini kami tidak akan menggunakannya untuk membuka mesej lama yang telah dihapus di WhatsApp, tetapi untuk mengintip mesej WA di telefon bimbit orang lain.

  Caranya senang. Anda hanya membuka Tetapan pada teman lelaki WA anda, kemudian pilih Sembang . Selepas itu klik Sejarah Sembang untuk dapat mengeksport sembang .

  Seterusnya, pilih salah satu sembang di telefon bimbit teman wanita yang ingin anda lihat. Anda boleh memilih untuk mengeksport sahaja atau melengkapkan teks dengan memilih Sertakan Media / Tanpa Media .

  Selepas itu pilih E-mel dan masukkan alamat e-mel peribadi anda . Tunggu sebentar sehingga WhatsApp menghantar arkib perbualan teman wanita anda dengan orang lain melalui e-mel.

  Untuk kaedah lengkap, anda boleh mengklik artikel berikut:

  LIHAT ARTIKEL

  Bahaya Mengetuk WhatsApp

  Setelah anda mengetahui cara-cara mengetuk WA di atas, Jaka juga ingin memberi anda amaran, geng. Anda mesti ingat bahawa apa yang anda lakukan adalah haram .

  Perbualan peribadi orang lain, sama ada teman rapat atau teman lelaki, bukanlah penggunaan awam yang dapat dinikmati oleh semua orang.

  Lebih-lebih lagi jika anda menggunakannya untuk kepentingan anda sendiri. Sekiranya anda ditangkap oleh seseorang yang anda ketuk, anda mungkin akan dilaporkan kepada pihak polis kerana melanggar undang-undang.

  Orang yang mengetuk secara tidak sah dapat dihukum penjara hingga 15 tahun menurut Undang-Undang Nomor 36 tahun 1999 pasal 56 .

  Belum lagi jika anda menyebarkan perkara tidak menyenangkan orang lain yang anda ketuk. Anda mungkin dilanggar oleh Undang - Undang ITE dan membuat penjara lebih lama.

  Oleh itu, artikel Jaka mengenai cara memanfaatkan WA terbaru pada tahun 2020 sangat kerap digunakan. Jangan menyalahgunakannya untuk melakukan perkara jenayah, geng!

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan