Tonton Filem Habibie & Ainun 2 (2016) | Perjalanan Habibie Mencapai Impian!

Ingin menonton filem Habibie & Ainun 2 aka Rudy Habibie? Anda boleh menontonnya secara percuma di sini, anda tahu! (Filem penuh)

Disusun oleh pengarah yang berbeza, filem Rudy Habibie atau dikenali sebagai Habibie & Ainun 2 adalah prekuel dari filem 2012 Habibie & Ainun.

Masih dimainkan oleh Reza Rahadian, tetapi dalam prekuel ini terdapat banyak bintang teratas lain yang membantu memeriahkan cerita, kumpulan itu.

Bagi anda yang ingin tahu mengenai filem ini, anda harus membaca terlebih dahulu, mari, sinopsis penuh di bawah.

 • Fakta Menarik mengenai Filem Habibie & Ainun 2
 • Tonton Filem Habibie & Ainun 2
 • Sinopsis Filem Habibie & Ainun 2

  Sekiranya dalam siri filem sebelumnya lebih memfokuskan pada kisah cinta antara Habibie dan Ainun, dalam filem Habibie & Ainun 2 ini lebih banyak mengenai sosok Rudy Habibie (Reza Rahadian) ketika belajar di Jerman.

  Di negara itu Habibie berjuang untuk merealisasikan impian terbesarnya untuk membuat pesawat terbang ke Indonesia.

  Di tengah proses yang dia lalui untuk mencapai impiannya, Habibie bertemu dengan seorang gadis Poland bernama Ilona Ianovska (Chelsea Islan) .

  Selalunya meluangkan masa bersama, itu menjadikan benih cinta antara keduanya tumbuh dan menjalani kisah cinta.

  Sehingga suatu hari Puan Habibie, yang pada awalnya tidak mengetahui hubungan anaknya, akhirnya memutuskan untuk bertemu dengan Ilona di Jerman.

  Selain kisah cintanya dengan Ilona, ‚Äč‚Äčterdapat juga kisah cinta segitiga yang melibatkan seorang gadis bangsawan dari Solo bernama Ayu (Indah Permatasari) .

  Di tengah-tengah kisah cintanya yang meriah, Habibie benar-benar mendapat panggilan dari negara Indonesia yang merdeka ketika itu yang memerlukan pemuda yang genius, kreatif, dan tidak bersemangat seperti dia.

  Fakta Menarik mengenai Filem Habibie & Ainun 2

  Mengambil jalan cerita ke belakang, filem Habibie & Ainun 2 ini tentunya mempunyai sejumlah fakta menarik yang tidak banyak diketahui orang, geng.

  Nah, berikut adalah beberapa fakta menarik mengenai filem Habibie & Ainun 2 yang harus anda ketahui sebelum menonton filem tersebut.

  • Reza Rahadian memilih Chelsea Islan sendiri untuk menjadi bintang bersama dalam filem Habibie & Ainun 2, anda tahu, geng.

  • Bertindak sebagai wanita berkebangsaan Jerman, ini membuat Chelsea harus belajar bahasa Jerman untuk meneroka watak-watak yang disampaikan.

  • Proses penggambaran filem Habibie & Ainun 2 banyak dilakukan di Jerman, negara tempat Habibie belajar.

  • Tidak hanya mengambil lokasi di Jerman, Cisarua juga menjadi lokasi pilihan untuk syuting filem Habibie & Ainun 2 kerana suhunya hampir sama dengan Jerman.

  • Dalam filem Habibie & Ainun 2 ini, ternyata BJ Habibie juga mengawal perjalanan penggambaran.

  Tonton Filem Habibie & Ainun 2

  MaklumatHabibie & Ainun 2
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.6 (547)
  Jangka masa 2 jam 4 minit
  Genre Drama


  Percintaan

  Tarikh Tayangan 30 Jun 2016
  Pengarah Hanung Bramantyo
  Pemain Boris Bokir


  Chelsea Islan

  Nah, bagi anda yang ingin tahu kisah penuh filem ini, anda boleh menonton filem Habibie & Ainun 2 di bawah ini, geng. Lihatlah!

  >>> Menonton Filem Habibie & Ainun 2 <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai filem Habibie & Ainun 2 yang mengisahkan tentang pemuda Habibie sebelum akhirnya memilih Ainun sebagai pasangan hidupnya, kumpulan itu.

  Apa lagi filem menarik yang anda mahu tonton? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan