Cara mencuba Panggilan Video BBM untuk Android di Indonesia

Panggilan Video BBM untuk Android akhirnya tersedia dalam versi beta di Kanada dan Amerika Syarikat. Tetapi ada cara untuk digunakan di Indonesia berikut ...

Sebagai aplikasi sembang, BlackBerry Messenger (BBM) adalah salah satu aplikasi sembang yang cukup lengkap. Dari fungsi menghantar pesanan teks, pesan suara, panggilan telefon, sembang pelekat, bahkan blog mikro di Saluran BBM.

Dengan perkhidmatannya yang cukup lengkap, BBM tidak semestinya merasa puas. BlackBerry masih terus melakukan pembaruan untuk meningkatkan dan membawa ciri baru di BBM, salah satunya adalah perkhidmatan Panggilan Video di BBM . Baiklah, saya ingin memberitahu anda cara mencuba Panggilan Video di BBM.

BACA JUGA
  • Petua untuk BBM di Android Supaya Tidak Membazirkan Memori dan RAM
  • Cara menyingkirkan Iklan di Android BBM secara percuma tanpa root
  • 10 Fungsi PING dalam BBM yang Tentunya Anda Tidak Tahu!

Panggilan Video BBM Untuk Android

Sebelumnya, perkhidmatan Panggilan Video BBM tersedia untuk peranti BlackBerry 10. Tidak mahu ketinggalan oleh LINE dan Skype, BBM mula melancarkan perkhidmatan Panggilan Video BBM untuk pengguna Android. Tetapi sekarang perkhidmatan Panggilan Video BBM hanya dapat digunakan di Kanada dan Amerika Syarikat . Tetapi Jaka mempunyai cara untuk mencuba Panggilan Video BBM di Indonesia.

Cara mencuba Panggilan Video BBM di Indonesia

Tidak ada yang sempurna dalam teknologi. Terhad namun selalu ada cara untuk menembusnya. Termasuk Panggilan Video BBM ini. Nah, bagaimana anda mencuba Panggilan Video BBM di Indonesia? Sangat senang.

  • Sebelum ini anda perlu memuat turun BBM Beta dengan aplikasi Video Call dan VPN Master untuk mencuba BBM Video Call di Android. Muat turun dua aplikasi di bawah.
Aplikasi Pembangun Begal Sosial & Pemesejan MUAT TURUN Aplikasi Produktiviti Doa Muslim DOWNLOAD
  • Setelah dimuat turun, pasang seperti biasa. Sekiranya aplikasi BBM sudah dipasang, anda boleh menimpanya secara langsung dengan BBM Beta lebih awal.

  • Paksa Berhenti aplikasi BBM melalui menu Tetapan - Aplikasi. Ini supaya bahan bakar tidak habis sehingga tahap seterusnya.

  • Buka aplikasi Master VPN, kemudian biarkan untuk menyambung ke pelayan lalai (Singapura). Selepas menyambung, sila ubah pelayan ke Kanada atau Amerika Syarikat.

  • Setelah menyambung ke pelayan Kanada atau Amerika Syarikat, tambahkan BBM ke senarai aplikasi di Master VPN.

  • Buka BBM dari VPN Master sehingga IP yang dikesan berasal dari Kanada atau Amerika Syarikat. Ini hanya memerlukan tahap pertama, maka anda boleh membukanya terus dari mana sahaja selagi Master VPN aktif.

  • Selesai. Kemudian anda boleh mencuba Panggilan Video BBM dengan segera.

Harap maklum, Panggilan Video BBM hanya dapat dilakukan jika kedua-duanya menggunakan versi BBM yang sama. Dan jika anda tidak tersambung ke perkhidmatan VPN, anda hanya dapat menggunakan perkhidmatan Panggilan Suara BBM.

Mudah betul bagaimana menggunakan Panggilan Video BBM untuk Android? Ayuh, cubalah!

Artikel Berkaitan