Saksikan filem Sabrina (2018), Annabelle with Local Wisdom

Ingin menonton filem Sabrina (2018) tetapi di mana anda keliru? Jangan risau, pertimbangkan artikel Jaka yang satu ini, geng.

Terdapat begitu banyak filem seram Indonesia moden yang menghiasi layar. Bermula dari yang benar-benar menakutkan, sehinggalah semi-mimograf.

Sekiranya anda mencari saranan seram yang cukup unik, anda mesti menonton filem Sabrina yang merupakan spin-off dari siri The Doll .

Filem yang bertemakan boneka hantu seperti Annabelle ini dibintangi oleh Christian Sugiono , Luna Maya , kepada psikik terkenal, Sara Wijayanto .

 • Fakta Menarik mengenai Filem Sabrina (2018)
 • Tonton Filem Penuh Sabrina (2018)
 • Sinopsis Filem Sabrina (2018)

  Filem Sabrina mengisahkan Maira yang hidup bahagia bersama suami barunya, Aiden . Aiden adalah pemilik syarikat mainan yang berjaya.

  Aiden membuat boneka Sabrina baru untuk isterinya, yang sering bersedih dengan kehilangan anaknya. Sabrina sendiri adalah anak patung kegemaran anak-anak Maira.

  Walaupun begitu, kehidupan mereka tidak sempurna kerana Vanya , anak saudara Aiden dan anak angkatnya, belum dapat menerima Maira sebagai ibu bapanya.

  Suatu hari, Vanya bermain permainan memanggil arwah untuk memanggil ibunya, Andini , yang telah meninggal dunia.

  Tidak beruntung, bukannya semangat ibunya yang datang, upacara itu malah memanggil iblis jahat yang kemudian tinggal di boneka Sabrina.

  Seperti apa kisah boneka Sabrina? Anda melihatnya sendiri, geng.

  Fakta Menarik mengenai Filem Sabrina (2018)

  Agar anda lebih berminat untuk menonton filem Sabrina, Jaka akan memberi anda beberapa fakta menarik yang dijamin menjadikannya lebih menarik. Berikut adalah fakta unik:

  • Anak patung Sabrina dalam filem ini mempunyai penampilan yang lebih menakutkan berkat kening yang terangkat. Penampilan ini dianggap lebih menyeramkan daripada filem sebelumnya.

  • Lokasi penggambaran untuk filem Sabrina terletak di sebuah rumah di kawasan puncak. Bukan hanya filem yang menyeramkan, lokasi juga berhantu, anda tahu.

  • Puan Laras , diperankan oleh psikik, Sara Wijayanto menjadi topik utama filem Sabrina. Berbeza dengan peranannya dalam filem sebelumnya yang hanya menjadi pemanis.

  • Walaupun filem seram, tetapi filem Sabrina juga dipenuhi dengan adegan aksi seperti seni mempertahankan diri. Bukan melawan orang, tetapi melawan roh jahat, geng.

  Tonton Filem Penuh Sabrina (2018)

  TajukSabrina
  Menayangkan 12 Julai 2018
  Jangka masa 1 jam 53 minit
  Pengeluaran Soraya berbatu
  Pengarah Soraya berbatu
  Pelakon Luna Maya, Christian Sugiono, Sara Wijayanto
  Genre Seram, Ngeri
  Penarafan Tidak Terdapat (RottenTomatoes.com)


  4.2 / 10 (IMDb.com)

  Setelah membaca sinopsis, fakta menarik, dan menonton trelernya, pasti anda semakin penasaran untuk menonton filem Sabrina, bukan?

  Tidak perlu risau, Jaka telah menyediakan pautan yang boleh anda klik untuk menonton filem Sabrina (2018)

  >>> Tonton Filem Sabrina (2018) Filem Penuh <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai filem seram Indonesia yang bertajuk Sabrina. Apa lagi filem yang ingin anda tonton di Jalantikus?

  Tulis jawapan anda di ruangan komen, geng!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan