Bukan tipuan, Inilah Cara Mengakses Akaun Yahoo Tanpa Kata Laluan

Bercakap tentang Yahoo, Jaka kebetulan mempunyai satu tipu muslihat yang menarik, iaitu muslihat untuk mengakses akaun Yahoo tanpa kata laluan. Dengan menggunakan helah ini, ia pasti akan menjadikan akaun Yahoo anda lebih selamat. Ingin tahu? Lihatlah!

Yahoo, sebuah laman internet yang pertama kali ditubuhkan pada 2 Mac 1995 , kini telah menjadi salah satu laman internet raksasa di dunia. Terbukti dengan menjadikan laman web Yahoo ini sebagai laman web kelima paling popular di dunia.

Bercakap mengenai Yahoo, Jaka kebetulan mempunyai satu muslihat yang menarik, iaitu muslihat untuk mengakses akaun Yahoo tanpa kata laluan. Ya, menggunakan muslihat ini pasti menjadikan akaun Yahoo anda lebih selamat. Ingin tahu? Lihat sahaja artikel Jaka berikut.

BACA JUGA
 • Bukan Google atau Yahoo, Ini adalah Domain .COM 100 Tertua di Dunia
 • Yahoo Siapkan Pesaing Google Now
 • Cara Memeriksa Akaun Yahoo! Mel yang Diretas atau Tidak

Cara Mengakses Akaun Yahoo Tanpa Kata Laluan, Cukup Sahkan HP Anda Sahaja

Yahoo adalah laman web yang terkenal dengan salah satu daripadanya dengan perkhidmatan e-melnya, iaitu Yahoo Mail . Adakah anda salah satu pengguna perkhidmatan ini? Sekiranya demikian, maka anda boleh menggunakan trik Jaka berikut, yang merupakan helah untuk mengakses akaun Yahoo anda tanpa menggunakan kata laluan.

Silap mata ini sangat berguna, terutama bagi anda yang suka melupakan kata laluan. Bukan hanya itu, helah ini juga dapat berfungsi untuk mengelakkan anda melanggar kata laluan. Sekarang, tanpa perlu lebih lama, berikut adalah langkah-langkahnya.

Langkah Mengakses Akaun Yahoo Tanpa Kata Laluan

 • Langkah 1

Pertama sekali, anda mesti memuat turun aplikasi "Yahoo Mail" ke telefon pintar anda terlebih dahulu . Sekiranya anda pengguna telefon pintar Android, anda boleh memuat turunnya melalui pautan JalanTikus berikut.

Aplikasi Yahoo Social & Messaging DOWNLOAD

Tetapi jika anda pengguna telefon pintar Apple, anda boleh memuat turunnya melalui App Store pada telefon pintar anda.

 • Langkah 2

Buka aplikasi, kemudian "Log masuk" ke akaun anda seperti biasa.

 • Langkah 3

Sekiranya demikian, paparan akan muncul untuk mengesahkan telefon . Masukkan nombor telefon bimbit anda, kemudian tekan "Sahkan Telefon" . Tunggu SMS, kemudian masukkan kod dari SMS.

Sumber gambar: Foto: Resipi Teknologi
 • Langkah 4

Sekiranya demikian, mulailah beralih ke komputer anda . Log masuk ke akaun Yahoo anda seperti biasa, sehingga paparan muncul seperti di bawah .

Klik "Butang Serrate" di sudut kanan atas, kemudian klik "Maklumat Akaun" .

 • Langkah 5

Sekiranya demikian, paparan akan muncul seperti di bawah .

Klik "Keselamatan Akaun" , kemudian klik "Lihat bagaimana ia berfungsi".

 • Langkah 6

Terus klik "Ya, saya ada telefon ini" , lalu "Ya, hantarkan pemberitahuan kepada saya". Untuk keterangan lebih lanjut, anda dapat melihat gambar di bawah .

 • Langkah 7

Sekiranya semua perkara di atas selesai, mulailah kembali ke telefon pintar anda. Pada masa ini pada telefon pintar anda, pemberitahuan akan keluar seperti di bawah . Sekiranya sudah habis, teruskan dengan menekan "butang Hijau" .

 • Langkah 8

Semua konfigurasi selesai, sudah tiba masanya untuk menguji. Pergi ke halaman log masuk Yahoo seperti biasa, maka yang muncul bukanlah permintaan kata laluan, tetapi seperti yang ditunjukkan di bawah .

 • Langkah 9

Sekiranya paparan sudah habis di komputer anda, anda boleh kembali ke telefon pintar anda. Kerana, pada telefon pintar anda sekarang pasti akan ada paparan seperti ini .

Teruskan dengan menekan "butang Hijau", maka secara automatik akaun Yahoo anda di komputer akan log masuk. Selesai.

Nah, itu hanyalah muslihat dari Jaka untuk mengakses akaun Yahoo tanpa kata laluan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Sepanduk: Kertas Dinding

Artikel Berkaitan