4 Faedah Menggunakan Opera Max pada Android

4 kelebihan menggunakan Opera Max pada Android semuanya berkaitan dengan kuota internet atau data. Semakin ekonomik data yang digunakan, semakin lama anda dapat menggunakan internet.

Opera Max adalah aplikasi yang dibuat oleh Opera Software dengan fungsi menyimpan kuota data yang digunakan ketika melayari atau melakukan perkara lain yang menggunakan sambungan internet. Sekiranya Opera Mini , pengguna akan merasakan sambungan data internet yang ekonomik yang digunakan semasa melayari. Jadi pada masa ini pengguna Opera Max akan menjimatkan penggunaan data internet ketika menggunakan aplikasi apa pun. Bukan hanya menyimpan data mudah alih, Opera Max juga dapat menyimpan WiFi. Berikut adalah beberapa kelebihan menggunakan Opera Max pada Android.

BACA JUGA
  • Kemas kini Opera Max Android, Sekarang Simpan Kuota Semasa Menonton YouTube
  • Jimat Kuota Data Mudah Alih vs WiFi Ala Opera Max

4 Faedah menggunakan Opera Max pada Android

1. Simpan Kuota Data Mudah Alih dan WiFi

Ciri-ciri yang pasti diambil kira dan menjadi ciri khas Opera Max inilah sebab mengapa banyak memuat turun Opera Max. Kuota data mudah alih dan WiFi yang dapat disimpan dapat mencapai 30% - 50%. Bayangkan jika anda menggunakan kuota 1 GB dalam satu hari, anda menjimatkan sehingga 300MB atau bahkan menjimatkan 500MB.

2. VPN

Opera Max mempunyai VPN yang disambungkan secara langsung ke aplikasi. Oleh itu, apabila anda menggunakan Opera Max untuk membuat beberapa laman web yang disekat di Indonesia, maka anda boleh mengaksesnya dengan mengaktifkan Opera Mini.

3. Sekat Aplikasi yang menggunakan sambungan internet secara rahsia

Adakah anda mengalami kuota internet anda habis secara tiba-tiba apabila anda tidak menggunakannya untuk apa-apa? Sekarang dengan menggunakan Opera Max, anda dapat mematikan aplikasi ini menggunakan Opera Max.

4. Tonton YouTube dan Netflix

YouTube dan Netflix adalah perkhidmatan streaming video yang popular hari ini. Tetapi untuk streaming video, tentunya memerlukan kuota yang besar. Dengan menggunakan Opera Max, anda dapat meminimumkan penggunaan kuota internet anda. Nikmati video YouTube tanpa perlu risau bahawa kuota akan habis.

Kesimpulannya adalah bahawa 4 kelebihan menggunakan Opera Max pada Android semuanya berkaitan dengan kuota internet atau data. Semakin ekonomik data yang digunakan semakin lama anda dapat menggunakan internet. Sekiranya anda mempunyai kelebihan lain semasa menggunakan Opera Max, anda boleh memberi komen di bawah.

Aplikasi Perisian Opera MUAT TURUN

Artikel Berkaitan