10 Aplikasi Penguncian Skrin Paling Berkesan di Android | Dijamin Selamat!

Selain dapat melindungi data peribadi anda, aplikasi kunci layar ini untuk Android juga dapat membuat telefon bimbit anda kelihatan lebih menarik.

Pernahkah anda meletakkan telefon bimbit ke dalam beg dan telefon bimbit anda mempunyai aplikasi yang membuatkan bateri habis?

Ya, skrin tidak terkunci, kadangkala menyusahkan dan suka menimbulkan masalah.

Oleh itu, anda memerlukan aplikasi kunci skrin yang lebih hebat daripada kunci skrin yang sudah ada di telefon bimbit anda.

 • Skrin Kunci Kod Laluan
 • Kunci 3D
 • Loker CM
 • Pemberitahuan Dinamik
 • SlaidLock Locker
 • Paparan AC
 • Semper
 • LokLok
 • AppLock - Kunci Galeri & Skrin Kunci & Cap Jari
 • 10 Aplikasi Kunci Skrin pada Android

  Jaka telah mengumpulkan beberapa aplikasi yang boleh anda gunakan sebagai kunci skrin atau kunci skrin pada telefon bimbit Android anda, bersama dengan pautan muat turun.

  1. Skrin Kunci Gerakan

  Skrin Kunci Gerakan membebaskan anda untuk membuat gambar (isyarat) untuk membuka skrin terkunci.

  Anda juga dapat menyesuaikan gerak tubuh agar sesuai dengan selera anda. Keselamatan aplikasi ini juga baik kerana Gesture Lock Screen akan mengambil gambar sesiapa sahaja yang telah membuka kunci skrin anda dengan tidak betul.

  Muat turun klik di sini.

  2. Skrin Kunci Kod Laluan

  Sekiranya anda mahu telefon Android anda kelihatan seperti iPhone, anda boleh memuat turun aplikasi Skrin Kunci Passcode .

  Dalam aplikasi ini, anda hanya dapat mengunci skrin telefon bimbit anda menggunakan kod laluan atau kod angka. Patter atau cap jari tidak tersedia di Skrin Kunci Kod Laluan.

  Muat turun klik di sini.

  3. Kunci 3D

  Apa yang menarik mengenai aplikasi kunci skrin Kunci 3D ialah memaparkan kesan 3D.

  3D Lock juga menyediakan pelbagai varian tema yang unik, Crystal Aquarium, Neon Skull yang bergaya, Bright Sky yang indah, Cool Graffiti, Smart High Tech, dan banyak lagi.

  Muat turun klik di sini.

  4. CM Loker

  CM Locker mempunyai fungsi penguncian slaid-to-lock. Fungsi ini menjadikan telefon Android anda kelihatan seperti iPhone.

  Keistimewaan aplikasi ini adalah ciri penjimatan kuasa yang membersihkan aplikasi yang menghabiskan bateri.

  Selain itu, CM Locker juga akan mempunyai peringatan atau ciri pemberitahuan jika rakan anda cuba membuka kunci telefon anda untuk bersenang-senang.

  Muat turun klik di sini.

  5. Pemberitahuan Dinamik

  DynamicNotification mempunyai antara muka yang sederhana, jadi ia menjimatkan lebih banyak tenaga bateri.

  Dengan latar belakang hitam polos, pemberitahuan hanya ditampilkan jika telefon bimbit anda berada di luar poket.

  DynamicNotification juga menawarkan mod malam atau mod malam, yang akan mematikan semua pemberitahuan ketika anda ingin tidur.

  Muat turun klik di sini.

  6. SlideLock Locker

  SlideLock Locker mempunyai penampilan yang elegan dan pilihan kunci juga cukup standard. Terdapat corak, pin, dan ricih.

  Pemberitahuan akan dilihat jika anda mengetuk dua kali skrin. Sekiranya anda menghapus skrin dari kiri ke kanan, kamera akan terbuka.

  Muat turun klik di sini.

  7. Paparan Ac

  Sekiranya anda menyukai penampilan minimalis, Ac Display adalah aplikasi kunci skrin yang sesuai dengan anda.

  Beberapa fitur yang tersedia dalam aplikasi ini adalah pengaturan pemberitahuan berdasarkan prioritas, dan menghentikan pemberitahuan untuk beberapa aplikasi.

  Muat turun klik di sini.

  8. Semper

  Aplikasi skrin kunci ini dapat menjadikan anda pintar anda tahu! Sebabnya, anda boleh membuka aplikasi dengan menjawab masalah matematik atau latihan perbendaharaan kata.

  Sekiranya masalahnya terlalu sukar, anda boleh melangkau soalan dan kembali menggunakan telefon bimbit anda.

  Muat turun klik di sini.

  9. LokLok

  LokLok adalah aplikasi unik dan sesuai untuk mengatasi kebosanan. Kerana anda boleh melukis di layar yang terkunci dan menghantar gambarnya kepada rakan yang juga menggunakan LokLok.

  Oleh itu, jemput rakan anda untuk memuat turun aplikasi ini! Malangnya, aplikasi yang beredar di Play Store adalah versi Beta.

  Muat turun klik di sini.

  10. AppLock - Kunci Galeri & Skrin Kunci & Cap Jari

  AppLock adalah aplikasi kunci skrin terbaik untuk Android HP. Selain mengunci layar, aplikasi ini juga dapat mengunci Galeri, Video, SMS, Kontak, Gmail, Tetapan, panggilan masuk dan aplikasi apa pun yang anda pilih.

  Anda juga dapat menyembunyikan foto dan video yang disimpan di Galeri. Selain itu, AppLock juga mempunyai kunci papan kekunci dan corak yang tidak kelihatan. Jadi, anda tidak perlu lagi risau orang lain boleh mengintip pin atau corak. Dijamin lebih selamat!

  Muat turun klik di sini.

  Itulah 10 aplikasi penguncian skrin di Android yang boleh anda muat turun. Jadi tunggu apa lagi? Ayuh, muat turun aplikasi di atas, supaya keselamatan HP anda terjaga.

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Keselamatan di Android atau artikel menarik lain dari Andini Anissa .

  Artikel Berkaitan