5 Cara Mengubah Android Dengan Keren Tanpa Root

Bagaimana anda mengubah Android tanpa root? Nampaknya ada cara unik yang boleh dilakukan untuk menjadikan Android anda lebih keren. Lihat ulasan!

Terdapat banyak cara yang boleh anda lakukan untuk mengubah penampilan Android agar lebih keren. Secara umum, cara menukar paparan dilakukan sekiranya telefon pintar telah di-root.

Tetapi nampaknya ada beberapa cara unik yang dapat dilakukan untuk menjadikan Android anda lebih keren tanpa memerlukan root.

Apakah beberapa cara untuk mengubah Android tanpa root yang dapat dilakukan dengan mudah? Inilah ulasan penuh.

BACA JUGA
  • Seperti Nyata! Adakah ini pengubahsuaian grafik permainan GTA 5 terbaik?
  • 5 Pengubahsuaian Permainan Terkenal Yang Akan Membuat Anda Menggaru Kepala
  • 20 Pengubahsuaian Casing CPU Komputer Kreatif

5 Cara Mengubah Android tanpa Root

1. Tukar Paparan Bar Navigasi

Sekiranya telefon pintar anda mempunyai butang navigasi di layar, anda boleh mengubah penampilan butang tanpa root dengan cara berikut.

Dengan menggunakan aplikasi bernama Navbar App, paparan bar navigasi dapat diubah menjadi lebih berwarna dan pastinya tidak akan membuat anda bosan.

Anda boleh membaca panduan lengkap di sini:

LIHAT ARTIKEL

2. Tukar Paparan Bar Status

Tidak hanya paparan Bar Navigasi yang dapat diubah, bar status di Android dapat diubah dengan aplikasi berikut. Dinamakan Status , aplikasi yang dibuat oleh James Fenn ini dapat menukar ikon, warna, pemberitahuan, jam, dan banyak lagi.

Muat turun aplikasi di sini: Status

3. Buat Paparan Skrin Penuh

Sekiranya anda tidak mahu bar status pada aplikasi yang sedang anda buka. Nampaknya anda boleh mencuba aplikasi yang disebut Fulscrn , aplikasi GuiPing He ini dapat membuat Android anda kelihatan penuh. Fulscrn akan menyembunyikan Bar Status dan bar Navigasi dengan mudah dan cepat.

Muat turun aplikasi di sini: Fulscrn

4. Tukar Font pada Android

Bosan sekadar menulis tulisan seperti itu? Cukup ubah tulisan anda dengan cara berikut. Terdapat dua aplikasi Android yang sesuai untuk mengubah fon di Android tanpa memerlukan root, seperti GO Launcher EX dan HiFont.

Anda boleh membaca panduan lengkap dalam artikel di bawah:

LIHAT ARTIKEL

5. Tambahkan Bateri Bateri

Sekiranya anda ingin paparan bateri berbeza dari yang lain, anda boleh menggunakan aplikasi yang dipanggil Energy Bar di bawah. Dengan aplikasi ini, paparan bateri menjadi lebih lama dan berada di bar status.

Muat turun aplikasi di sini: Energy Bar

Itulah beberapa cara mudah untuk mengubah penampilan Android agar lebih sejuk tanpa memerlukan root. Sekiranya anda mempunyai cara lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen.

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan Modifikasi atau penulisan menarik lain dari Em Yopik Rifai .

Artikel Berkaitan