8 Permainan MMORPG Android Terbaik yang Boleh Anda Mainkan sambil Bersantai, Anda Mesti Bermain pada tahun 2019!

Mencari permainan strategi yang boleh anda mainkan sambil bersantai? Berikut ini adalah cadangan permainan Android MMORPG 2019 terbaik, dengan permainan menarik & kualiti grafik terbaik.

Permainan MMORPG adalah salah satu genre permainan yang paling popular di Indonesia dan juga di dunia.

MMORPG sendiri bermaksud Permainan Bermain Peranan Dalam Talian berbilang pemain. Genre ini adalah satu jenis MMO, di mana pemain akan bertemu dengan semua pemain lain yang berada dalam satu pelayan.

Tidak hanya menyelesaikan pencarian dan meningkatkan tahap, pemain dalam permainan MMORPG juga dapat membuat serikat atau klan dan saling bertengkar.

 • Pesanan & Kekacauan 2
 • AdventureQuest 3D
 • Permainan MMORPG Android yang lain ...
 • Permainan Android MMORPG yang disyorkan yang mesti anda cuba

  Salah satu permainan MMORPG yang paling popular dan tertua di Indonesia adalah Ragnarok Online dari Korea Selatan. Walaupun sekolah lama, permainan ini masih mempunyai banyak peminat setia, anda tahu.

  Sekarang, jika anda sedang mencari cadangan permainan MMORPG terbaik yang boleh anda mainkan di telefon Android, Jaka telah membuat senarai untuk anda.

  1. Keturunan 2: Revolusi

  Lineage 2: Revolution adalah permainan yang cukup baru kerana dilancarkan pada tahun 2017. Permainan ini mempunyai grafik yang sangat keren, dan mempunyai beberapa ciri unik.

  Satu mod menarik ialah 50 vs 50 Fortress Siege , kumpulan. Namun, secara keseluruhan permainan ini tidak jauh berbeza dengan permainan MMORPG yang lain.

  Anda dapat mencari rakan, menyertai kumpulan atau puak, dan banyak lagi. Walaupun percuma, anda boleh membeli barang dalam permainan menggunakan wang sebenar.

  PerincianKeturunan 2: Revolusi
  Pemaju Netmarble
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  2. Pesanan & Kekacauan 2

  Dalam Order & Chaos 2 , anda boleh memilih salah satu daripada beberapa kelas perlumbaan dan watak yang anda mahu mainkan.

  Permainan ini juga mempunyai pelbagai ciri di dalamnya seperti mod Co-Op, dan juga pertempuran PvP. Game Order & Chaos 2 pernah menjadi permainan yang popular kerana mempunyai grafik terbaik dan terlengkap.

  Malangnya, kegembiraan permainan ini mesti dibatasi oleh sistem tenaga yang akan habis ketika anda bermain permainan ini terlalu lama.

  PerincianPesanan & Kekacauan 2: RPG MMO 3D
  Pemaju Gameloft SE
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 54MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 3.9 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Gameloft RPG Games SE DOWNLOAD

  3. AdventureQuest 3D

  AdventureQuest 3D mempunyai banyak ciri yang merupakan salah satu kelebihannya. Permainan ini mempunyai pelbagai ruang bawah tanah dan watak untuk dipilih.

  Di samping itu, permainan ini juga berbentuk silang. Maksudnya, anda boleh bermain permainan ini melalui Android dan bertemu dengan pemain lain yang menggunakan komputer.

  Walaupun sering terdapat pepijat, tetapi ia tidak akan mempengaruhi permainan super keren ini. Lebih-lebih lagi, permainan ini tidak membayar untuk menang, jadi anda boleh bermain tanpa mengeluarkan wang.

  PerincianAdventureQuest 3D MMO RPG
  Pemaju Artix Entertainment LLC
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 43MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Artix Entertainment LLC RPG Games DOWNLOAD

  Permainan MMORPG Android yang lain ...

  4. Old School RuneScape

  Old School RuneScape adalah permainan legenda. Sebabnya, permainan ini pertama kali muncul di platform PC pada tahun 2007.

  Kerana permainan mudah alih sedang diminati, pengembang berusaha menghidupkan kembali RuneScape untuk platform mudah alih.

  Walaupun anda boleh memuat turunnya secara percuma, tetapi anda diberi pilihan untuk membeli versi premium permainan ini. Sudah tentu, banyak perkara yang anda dapat setelah mendapat versi premium permainan ini.

  PerincianOld School RuneScape
  Pemaju Studio Permainan Jagex
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 6.4MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre RPG, Pengembaraan
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Adventure Games Jagex Games Studio DOWNLOAD

  5. Ragnarok M: Cinta Abadi

  Sekiranya anda pernah memainkan MMORPG Ragnarok Online yang legenda, mungkin anda sudah biasa dengan Ragnarok M: Eternal Love.

  Mempunyai elemen yang sama dengan permainan yang sedikit dipermudahkan, permainan ini dijamin menjadikan anda nostalgia dan ketagihan. Permainan ini juga kegemaran Sultan, anda tahu.

  Permainan ini juga sangat sesuai untuk anda mainkan walaupun anda sibuk. Ciri pertarungan automatik pasti memudahkan anda bertani dan bertingkat.

  PerincianRagnarok M: Cinta Abadi
  Pemaju Gravity Interactive Inc.
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 70MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 2.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Permainan RPG Gravity Interactive Inc. MUAT TURUN

  6. Laplace M

  Sekiranya anda merasakan permainan Ragnarok M: Eternal Love agak rumit, anda mungkin ingin mencuba permainan MMORPG Android terbaik yang dipanggil Laplace M.

  Walaupun genre MMORPG, tetapi permainan ini lebih tertumpu pada berkawan, geng. Sebenarnya, ada ciri-ciri untuk perkahwinan dan keluarga.

  Permainan ini mempunyai grafik yang cukup bagus. Di samping itu, watak anda boleh disesuaikan sepuasnya dengan keinginan anda.

  PerincianLaplace M
  Pemaju Permainan Zlong
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 54MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  7. Subuh Kepulauan

  Dawn of Isles adalah MMORPG keluaran NetEase yang agak baru. Walaupun begitu, anda mesti benar-benar mencuba permainan MMORPG Android ini.

  Jumlah ciri yang ditawarkan adalah salah satu perkara penting yang dimiliki oleh Dawn of Isles. Anda boleh bertani, memancing, dan mengumpulkan sumber daya untuk terus hidup.

  Selain itu, anda juga dapat menyelesaikan Quest untuk mengetahui kisah permainan ini. Grafiknya sangat lembut sehingga anda tidak akan meletihkan mata semasa memainkannya.

  PerincianSubuh Kepulauan
  Pemaju Permainan NetEase
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 52MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  RPG Games NetEase Games DOWNLOAD

  8. Kehidupan Selepas

  LifeAfter adalah permainan hibrid yang menggabungkan genre MMORPG dengan ketakutan survival. Permainan ini terletak di dunia pasca-apokaliptik di mana zombi berkeliaran.

  Mempunyai unsur dunia terbuka, anda diharuskan mengumpulkan sumber daya dan bertahan dengan membuat rumah, senjata, dan lain-lain untuk menangani zombi.

  Di samping itu, anda juga dapat menyelesaikan Raid Quest untuk mengalahkan zombie bermutasi dalam permainan. Ia sangat menarik, geng!

  PerincianKehidupan Selepas
  Pemaju Permainan NetEase
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 69MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 3.8 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  RPG Games NetEase Games DOWNLOAD

  Nah, itu adalah beberapa cadangan untuk permainan Android MMORPG terbaik dan popular yang mesti anda mainkan pada tahun 2019. Bagaimana pula, geng yang mana anda sudah bermain?

  Semoga artikel Jaka sebentar tadi berguna untuk anda, ya. Jumpa anda dalam artikel menarik yang lain, Jaka. Ciao!

  Baca juga artikel mengenai MMORPG atau artikel lain yang menarik dari Agustian Institusi P .

  Artikel Berkaitan