Inilah Perbezaan 30 FPS dan 60 FPS untuk Permainan

FPS biasanya digunakan dalam bermain permainan, umumnya ada dua standar. Piawai FPS ialah 30 FPS dan 60 FPS. Adakah anda tahu mengenai perbezaan antara kedua-dua standard tersebut? Sekiranya anda masih keliru, mari lihat perbincangan Jaka!

Salah satu perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan ketika bermain permainan, iaitu FPS. Ini bermaksud Frame per Second, di mana ini adalah jumlah gambar yang dihasilkan oleh VGA kami selama satu saat.

FPS biasanya digunakan dalam bermain permainan, umumnya ada dua standar. Piawai FPS ialah 30 FPS dan 60 FPS. Adakah anda tahu mengenai perbezaan antara 30 FPS dan 60 FPS? Sekiranya keliru, mari lihat!

BACA JUGA
  • Inilah 5 Perkara yang Anda Tidak Perlu Permainan PC!
  • Ini adalah Spesifikasi Harga Permainan PC Terbaik 3 Juta (Kemas kini 2017)
  • Harga Pasaran yang Merosakkan, Dell Melancarkan Laptop Permainan Kos rendah

Perbezaan 30 FPS dan 60 FPS untuk Permainan

Sumber gambar: Gambar: MasterPCRace

Standard 30 FPS biasanya digunakan di konsol permainan atau PC dengan spesifikasi rendah. Berdasarkan pengalaman Jaka menggunakan standard 30 FPS ini, ia cukup lancar selagi jangka masa tetap stabil. Pada standard 60 FPS, biasanya digunakan pada PC dengan kemampuan yang baik dan lebih tinggi. Terbukti paparan gambar boleh menjadi sangat lancar.

Sebab mengapa 60 FPS boleh menjadi sangat halus, kerana setiap kadar penyegaran mempunyai imej yang mengisi. Berbeza dengan 30 FPS, gambar akan mengisi dua kadar penyegaran. Untuk lebih jelasnya, anda juga dapat melihat dua gambar berikut.

Sumber foto: Gambar: Adakah Seksi Geeks

Masih belum jelas perbezaan antara 30 FPS dan 60 FPS? Anda juga dapat melihatnya melalui dua permainan video berikut. Oh ya, pastikan kualiti video sekurang-kurangnya 720p60FPS , kerana jika tidak, perbezaannya tidak akan dapat dilihat.

LIHAT ARTIKEL

Walaupun perbezaan antara 30 FPS dan 60 FPS jelas, anda tidak perlu risau. Kerana dengan 30 FPS itu sendiri, telah terbukti bahawa permainan dapat berjalan dengan baik dan lebih sinematik. Ok kawan! Jadi apa pendapat anda?

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan permainan atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas .

Sepanduk: ShutterStock

Artikel Berkaitan