5 Aplikasi Penghalau Nyamuk Android Terbaik 2019 | Bukan tipuan!

Nyamuk telah menjadi musuh bersama kita kerana penyakit yang mereka bawa. Untuk itu, Jaka memberi anda cadangan mengenai aplikasi penghalau nyamuk terbaik di Android!

Adakah terdapat orang yang gembira dengan kehadiran nyamuk? Selain dalam komik, Jaka tidak pernah mempunyai orang yang ingin melindungi hak asasi nyamuk untuk hidup seperti makhluk hidup yang lain.

Dengan pelbagai jenis penyakit yang dihidapinya, kita selalu ingin menghalau nyamuk yang datang kepada kita, walaupun menggunakan pelbagai jenis alat dan ubat.

Tetapi adakah anda tahu bahawa ada aplikasi penghalau nyamuk yang telah terbukti? Nah, Jaka akan memberi anda 5 aplikasi cadangan terbaik, geng!

 • Penjana Kekerapan
 • Bunyi Nyamuk
 • Maklumat Permohonan yang Disyorkan. . .
 • Aplikasi Penghalau Nyamuk Terbaik 2019

  Nyamuk (culicidae) adalah serangga yang mempunyai banyak jenis. Sekurang-kurangnya, terdapat 41 jenis nyamuk yang tersebar di seluruh dunia.

  Beberapa penyakit yang dibawa oleh nyamuk termasuk malaria , demam berdarah , demam kuning , hingga elephantiasis .

  Berbagai kaedah digunakan oleh manusia untuk membasmi populasi nyamuk, mulai dari menggunakan obat, menyemburkan ubat-ubatan, hingga menggunakan losyen anti nyamuk.

  Dengan perkembangan teknologi, anda boleh mengusir nyamuk dengan telefon bimbit anda! Sudah tentu anda perlu memuat turun aplikasi tambahan yang berfungsi untuk menghalau nyamuk.

  1. Bunyi Anti Lalat

  Aplikasi penghalau nyamuk pertama yang akan disarankan Jaka untuk anda adalah Anti Fly Sound . Aplikasi ini mendapat testimoni positif daripada pengguna.

  Bagaimana aplikasi ini dapat menghalau nyamuk? Anda melakukan ini dengan mengeluarkan suara ultrasonik yang akan mengganggu serangga terbang (nyamuk, lalat) tetapi selamat untuk manusia.

  Frekuensi yang dikeluarkan oleh aplikasi ini berkisar antara 18 hingga 23 kHz. Yang perlu anda buat ialah pastikan menghidupkannya pada kelantangan tinggi.

  MaklumatBunyi Anti Lalat
  Pemaju Flirtypers
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (16,466)
  Saiz 3.7MB
  Pasang 500,000+
  Android Minimum 4.0.3
  Muat turunnya Pautan

  2. Penjana Kekerapan

  Aplikasi ini sebenarnya tidak digunakan secara khusus untuk mengusir nyamuk. Walau bagaimanapun, aplikasi ini dapat mengeluarkan frekuensi antara 20 Hz hingga 20,000 kHz, jadi anda dapat menggunakannya.

  Anda juga boleh menggunakan Frekuensi Generator untuk menguji pembesar suara telefon bimbit anda atau menguji kemahiran mendengar anda.

  Anda juga dapat menggunakan getaran yang dihasilkan oleh aplikasi ini untuk mengeluarkan air dari pembesar suara jika telefon bimbit baru saja terendam di dalam air.

  MaklumatPenjana Kekerapan
  Pemaju Hoel Boedec
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (3,686)
  Saiz 2.7MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 4.0
  Muat turunnya Pautan

  3. Bunyi Nyamuk

  Dari nama aplikasi ini, mungkin anda dapat meneka bahawa aplikasi ini akan mengeluarkan nyamuk. Oleh itu, bolehkah aplikasi Mosquito Sound menghalau nyamuk?

  Anda boleh, tetapi tidak dengan menggunakan suara nyamuk geng. Sama seperti aplikasi sebelumnya, aplikasi ini dapat menghasilkan suara dengan frekuensi tinggi yang dapat mengganggu nyamuk.

  Frekuensi yang dihasilkan oleh aplikasi ini berada dalam julat 9 kHz dan 22 kHz.

  MaklumatBunyi Nyamuk
  Pemaju Just4Fun
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.8 (17,797)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya Pautan

  Maklumat Permohonan yang Disyorkan. . .

  4. Penghalang Ultrasound

  Selanjutnya ada aplikasi bernama Ultrasound Barrier yang difokuskan untuk didengar oleh haiwan. Anda boleh memilih secara langsung apa yang anda mahu buang.

  Ada enam pilihan yang dapat anda pilih, yaitu Fly (16 kHz), Mosquitoe (17 kHz), Dog (18 kHz), Cat (19 kHz), dan Rat (20 kHz).

  Kenapa hanya ada lima haiwan? Kerana yang bernama Youngster akan mengeluarkan frekuensi 15 kHz.

  MaklumatPenghalang Ultrasound
  Pemaju USE Engineering Corporation
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.5 (1.335)
  Saiz 8.7MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 4.0
  Muat turunnya Pautan

  5. Penjana Gelombang Bunyi Sonik

  Aplikasi terakhir yang Jaka akan sarankan untuk anda adalah Sonic Sound Wave Generator . Julat frekuensi yang disediakan oleh aplikasi ini berkisar antara 1 Hz hingga 25 kHz.

  Aplikasi ini memiliki fitur Repel Mosquito Mode untuk mengusir nyamuk. Selain itu, aplikasi ini juga sering digunakan untuk memperbaiki pembesar suara telefon bimbit yang menghadapi masalah.

  MaklumatPenjana Gelombang Bunyi Sonik
  Pemaju Penembak Api
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (260)
  Saiz 5.2MB
  Pasang 10,000+
  Android Minimum 4.0.3
  Muat turunnya Pautan

  Jadi itulah dia untuk lima aplikasi penghalau nyamuk terbaik JalanTikus versi. Namun, Jaka tidak dapat menjanjikan 100% geng yang berjaya kerana ada yang berjaya ada yang tidak.

  Apa yang jelas, anda mesti menjaga kebersihan rumah atau bilik anda supaya nyamuk enggan mampir dan menghisap darah anda!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan