Saksikan Godzilla Film (2014), The Legendary Monster Revives

Ingin menonton Godzilla (2014) tetapi bingung di mana? Jangan risau, geng Lihat artikel Jaka berikut!

Godzilla adalah salah satu tokoh raksasa legenda dari Jepun yang terkenal di seluruh dunia. Godzilla pertama kali muncul dalam filem Jepun tahun 1950-an.

Kerana raksasa legenda ini, filem Godzilla telah dihidupkan semula beberapa kali. Pertama, pada tahun 1998 dan yang kedua pada tahun 2014 semalam.

Sekiranya anda peminat filem bertema raksasa, sudah pasti anda benar-benar ingin tahu mengenai filem Godzilla (2014) , bukan? Lihat artikel Jaka berikut, geng.

 • Fakta Menarik mengenai Filem Godzilla (2014)
 • Tonton Filem Godzilla Percuma (2014)
 • Tonton Filem Godzilla Percuma (2014)

  Ishiro Serizawa dan Vivienne Graham adalah penyelidik yang berkunjung ke Filipina untuk mengkaji tanah runtuh yang besar di kawasan perlombongan.

  Mereka menemui 2 kepompong besar dan juga kerangka makhluk gergasi.

  Tidak lama kemudian, gempa yang sama berlaku di wilayah Janjira, Jepun. Gempa menyebabkan tanah runtuh di kawasan nuklear sehingga mesti diasingkan.

  15 tahun kemudian, Ford Brody mempunyai keluarga dan tinggal di San Francisco. Ford dan keluarganya dulu adalah penduduk di kawasan nuklear Janjira yang tanah runtuh.

  Ford kembali ke Amerika Syarikat, sementara Joe Brody , ayahnya, tinggal di Janjira untuk mengawasi reaktor nuklear di sana.

  Joe percaya bahawa gempa bumi besar 15 tahun yang lalu bukanlah sesuatu yang semula jadi. Dia terus mengkaji sebab dan kemungkinan.

  Tekaan Joe ternyata betul, geng. Kepompong yang ditemui 15 tahun yang lalu di Filipina ternyata kepompong makhluk gergasi berbahaya yang disebut Muto .

  Muto ganas mula mengancam nyawa manusia di bumi. Manusia tidak dapat melawan Muto sendirian, tetapi Serizawa percaya bahawa Godzilla dapat mengalahkan Muto.

  Fakta Menarik mengenai Filem Godzilla (2014)

  Sebelum menonton filem ini, anda mungkin berminat untuk mengetahui beberapa fakta menarik dari filem Godzilla (2014). Berikut adalah sebahagian daripadanya.

  • Tubuh Godzilla ditutup dengan luka seperti dalam filem Godzilla asal tahun 1950-an. Tujuan asalnya adalah untuk menunjukkan kecederaan dan penderitaan penduduk Hiroshima dan Nagasaki akibat bom atom.

  • Pereka suara filem Godzilla menggunakan pembesar suara dengan ketinggian 12 kaki dan lebar 8 kaki sehingga suara raungan Godzilla lebih realistik dan bergema.

  • Godzilla pada awalnya direncanakan untuk dijumpai beku di ais di Siberia, tetapi itu tidak berlaku kerana identik dengan pemandangan dalam filem Man of Steel (2013).

  • Filem Godzilla (2014) dirilis sempena ulang tahun ke-60 filem Godzilla yang asal.

  Tonton Filem Godzilla Percuma (2014)

  MaklumatGodzilla
  Ulasan (Bilangan pengulas) 6.4 (357,056)
  Jangka masa 2 jam 3 minit
  Genre Aksi, Pengembaraan, Sci-Fi
  Tarikh Tayangan 16 Mei 2014
  Pengarah Gareth Edwards
  Pemain Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston

  Setelah menonton trailer filem Godzilla (2014), adakah anda berminat untuk menonton filem Action yang satu ini? Sekiranya ada, klik sahaja pautan di bawah, geng.

  >>> Tonton Filem Godzilla Percuma (2014) <<<

  Itulah artikel Jaka mengenai filem Godzilla yang dikeluarkan pada tahun 2014. Apa lagi filem yang anda mahu tonton, geng?

  Tulis jawapan anda di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan