5 permainan HD terbaik yang boleh dimainkan pada RAM Android 512 MB

Nah, bagi anda yang mungkin ingin bermain permainan HD yang keren, tetapi RAM masih 512MB, maka anda boleh mencuba beberapa permainan HD berikut!

Bagi pemain permainan, Jaka merasakan bahawa masalah ketinggalan bukanlah sesuatu yang pelik lagi, kerana itu memang merupakan salah satu halangan permainan yang paling biasa. Punca ketinggalan ketika bermain permainan sangat pelbagai, seperti RAM terlalu kecil atau prosesor yang disertakan dalam telefon pintar adalah pemproses kelas bawah . Walau bagaimanapun, masalah ini hanya berlaku untuk permainan berkelas seperti permainan HD.

Secara umum, syarat untuk bermain permainan HD pada telefon pintar adalah memiliki RAM minimum 1GB , yang cukup kurang dan terhad. Namun begitu, itu tidak bermaksud telefon pintar dengan RAM di bawah 1 GB tidak dapat memainkan permainan HD . Masalahnya ada juga beberapa permainan HD berkualiti tinggi yang dapat dijalankan pada telefon pintar RAM kecil, atau sekurang-kurangnya 512 MB RAM . Nah, bagi anda yang mungkin ingin bermain permainan HD yang keren, tetapi RAM masih 512MB, maka anda boleh mencuba beberapa permainan HD berikut!

BACA JUGA
  • 5 FPS Android Graphics HD Games yang Boleh Dimainkan pada Telefon Pintar RAM Kecil
  • 5 Permainan Anime Android dengan Grafik 3D Paling Hebat dalam Sejarah
  • 5 permainan plagiat yang paling teruk yang anda tidak mahu mainkan

5 permainan HD terbaik yang boleh dimainkan pada RAM Android 512 MB

1. Pirate Creed Assassin's

Yang pertama adalah Assassin's Creed . Pada mulanya, permainan ini hanya tersedia di PlayStation dan PC sahaja. Namun, kini ia boleh didapati di Android. Pada Android itu sendiri terdapat beberapa siri Assassin's Creed dan salah satunya adalah Assassin's Creed Pirates , dalam siri yang satu ini sebenarnya tidak banyak bezanya dengan siri yang lain, cuma kisah tentang kebaikan permainan ini adalah pelaut.

Assassin's Creed juga merupakan salah satu permainan yang paling terkenal kerana ia adalah permainan sekolah lama. Dan kini Assassin's Creed masih dikembangkan. Bercakap mengenai Assassin's Creed Pirates, Android mungkin bertanya kepada banyak orang, melihat grafik HD ini, adakah tidak ketinggalan ketika dimainkan? Tidak, walaupun grafik yang disematkan sangat tinggi, permainan ini dapat dijalankan pada telefon pintar RAM di bawah 1 GB , dan Jaka mengesyorkan agar sekurang-kurangnya telefon pintar anda mempunyai RAM 512 MB.

2. Darah Liar

Wild Blood juga merupakan permainan yang tidak kalah menarik. Permainan ini telah lama dilancarkan, tetapi peminat permainan ini semakin meningkat setiap hari. Semasa kita bercakap mengenai grafik, Jaka tidak perlu risau. Sebabnya, Wild Blood menunjukkan grafik yang sangat canggih dan sempurna.

Terdapat banyak perkara menarik dalam permainan Wild Blood ini . Selain mempunyai paparan yang berkualiti, reka bentuk wataknya juga cukup sempurna dan unik . Bukan hanya itu, permainan Wild Blood juga sangat ringan untuk dimainkan. Untuk memainkan permainan HD ini, anda hanya perlu menggunakan telefon pintar 512MB RAM .

3. Keperluan Untuk Kelajuan: Tiada Had

Need For Speed: No Limits adalah permainan perlumbaan Android yang cukup baik dari segi grafik. Mungkin Perlu Untuk Kelajuan: Tanpa Batas juga dapat disebut permainan aksi , kerana ada banyak adegan tegang dalam permainan ini.

Need For Speed: No Limits menawarkan tema perlumbaan yang sedikit berbeza dari permainan perlumbaan lain. Anda boleh katakan Need For Speed: No Limits adalah permainan perlumbaan yang sangat ekstrem .

Keunikan permainan Need For Speed: No Limits menurut Jaka, salah satunya kerana ia menawarkan banyak trek, tema perlumbaan yang menyeronokkan, ditambah grafik permainan ini mampu menyaingi permainan PlayStation. Bukan hanya itu, dalam permainan ini juga para pemain akan disajikan dengan puluhan kereta terkenal . Sebenarnya kegigihan permainan tidak membebankan kerana terbukti bahawa Need For Speed: No Limits dapat berjalan dengan lancar pada RAM Android 512 MB .

4. Ribut Pasir: Perang Pirate

Sandstorm: Pirate Wars adalah permainan HD ringan yang sama sekali berbeza dengan yang lain. Di sini para pemain akan merasakan cabaran sebenarnya. Kenapa begitu? Kerana permainan ini menyajikan misi yang sangat sukar dan tertekan.

Sandstorm: Pirate Wars adalah permainan bertema pertempuran , dan menembak adalah tugas anda! Walaupun permainan ini tidak mementingkan jalan cerita, anda sangat wajib bermain. Kenapa? Kerana sejak permainan Sandstorm: Pirate Wars juga tidak terlalu berat sehingga anda dapat bermain di telefon pintar dengan RAM sekurang-kurangnya 512 MB.

5. Kata Ravens: Shadowlands

Sekiranya anda lebih berminat dengan permainan pengembaraan , maka Ravensword: Shadowlands adalah salah satu permainan terbaik yang harus anda mainkan sekarang. Ravensword: Shadowlands menyajikan pengembaraan yang sangat bebas dan penerokaannya sangat luas. Selain menunjukkan grafik HD yang sangat canggih, permainan Ravensword: Shadowlands juga cukup bagus dari segi alias permainan yang sangat menarik ! Kerana anda akan diajak bertualang untuk membasmi raksasa di arena yang sangat luas.

Sejujurnya, ada banyak sisi menarik untuk permainan ini , seperti reka bentuk watak yang terlihat ringkas, ditambah permainan ini juga menunjukkan pemandangan yang sangat baik. Melihat dari rupa, jelas terlihat bahawa Ravensword: Shadowlands akan sukar dimainkan. Tetapi nampaknya, permainan ini sangat stabil ketika dimainkan , walaupun pada RAM 512MB walaupun dapat berjalan dengan lancar.

Itulah 5 permainan Android HD terbaik yang boleh dimainkan pada RAM 512 MB . Bagaimana? Adakah anda berminat? Atau masih ragu? Jangan risau, lima permainan HD di atas telah membuktikan bahawa Jaka mampu berjalan stabil pada telefon pintar kelas bawah. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan