Cara Mengubah Paparan Facebook, WhatsApp, dan Instagram di Android tanpa pengekodan

Adakah anda bosan dengan penampilan aplikasi Facebook, WhatsApp dan Instagram? Inilah cara mengubah penampilan Facebook, WhatsApp dan Instagram tanpa pengekodan.

Sejak pertama kali diperkenalkan, Facebook telah menjadi rangkaian media sosial yang paling banyak digunakan. Walaupun berkat keunggulannya, Mark Zuckerberg , CEO Facebook membuat pemerolehan Instagram dan WhatsApp.

Baiklah, katakanlah, di telefon pintar anda mesti ada aplikasi Facebook, WhatsApp dan Instagram, bukan? Agar anda tidak bosan menggunakan aplikasi ini, JalanTikus adalah cara untuk mengubah penampilan Facebook, WhatsApp dan Instagram tanpa pengekodan .

BACA JUGA
  • 2 Cara yang betul untuk memuat turun video Facebook di Android
  • Cara Memuat turun Foto dan Video di Cerita Instagram
  • 6 Cara Membaca Mesej WhatsApp Tanpa Cek Biru Terlihat

Seperti pelancar pada telefon pintar Android yang memberikan penampilan baru, tentu anda juga ingin melihat aplikasi dengan nuansa baru, bukan? Biasanya untuk melakukan ini, anda mesti dapat membuat kod untuk mengubahsuai aplikasi. Tetapi JalanTikus adalah cara mudah untuk mengubah penampilan aplikasi Facebook, WhatsApp dan Instagram, ke Facebook Messenger tanpa kerumitan.

Cara Menukar Paparan Aplikasi tanpa Pengekodan

Untuk dapat mengubah penampilan aplikasi Facebook ke WhatsApp tanpa pengekodan, anda hanya perlu memasang aplikasi Parallel Space . Ya, awalnya Parallel Space hanya digunakan untuk menggandakan aplikasi Android tanpa pengekodan, tetapi sekarang ia juga dapat digunakan untuk mengubah penampilan Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp ke Instagram.

Muat turun APK Parallel Space

Alat Pembangun Aplikasi Ruang Selari DOWNLOAD
  • Selepas Ruang Selari dipasang, secara lalai anda akan menemui aplikasi Facebook, Messenger dan WhatsApp secara lalai. Seterusnya, tambahkan Instagram dengan menekan butang Aplikasi Klon di bahagian bawah.
  • Masih di Ruang Selari, leret ke kiri untuk mencari Kedai Tema . Di sini anda dapat mencari banyak pilihan tema untuk Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp dan Instagram. Pilih tema yang anda mahukan, maka anda akan diberitahu untuk memuat turunnya dari Google Play.
  • Setelah tema yang anda inginkan dipasang, klik pada tema dan tunggu sehingga proses pengesanan selesai. Kemudian klik Aktifkan tema ini .
  • Maka anda hanya perlu membuka aplikasi Facebook, WhatsApp, atau Instagram dari Parallel Space. Maka penampilan akan berubah mengikut tema yang anda pilih.

Bagaimana, mudah bukan cara untuk mengubah penampilan aplikasi Facebook, Instagram dan WhatsApp ini? Tanpa pengekodan, anda boleh menukar ikon dan penampilan Facebook, WhatsApp dan Instagram dengan mudah. Saya tidak akan bosan lagi menggunakan aplikasi tersebut. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan