10 Perisian Penggodam untuk Melakukan Serangan DDoS

Sebelum menjadi penggodam profesional, mari belajar menjadi penggodam dengan melakukan serangan DDoS! Caranya mudah, cukup gunakan perisian serangan DDoD berikut!

Masih ingat dengan populariti Pokemon GO? Permainan ini yang menggunakan teknologi Augmented Reality tidak dapat digunakan kerana dianggap mundur kerana serangan DDoS .

Apakah serangan DDoS ini? Bagaimana anda boleh membuat permainan sebesar Pokemon GO down? Bukan hanya akan menjelaskan tentang DDoS, JalanTikus memberi anda senarai perisian atau alat yang biasa digunakan oleh penggodam untuk melakukan serangan DDoS.

BACA JUGA
  • Hati-hati, Inilah 10 Teknik Penggodaman Kata Ganti Kata Sandi yang Umum!
  • Cara Menggodam WiFi Untuk Membuat Sambungan Internet Kita Lebih Cepat

Apa itu DDoS?

Mari buat perumpamaan terlebih dahulu. Apa yang berlaku jika tempat dengan kapasiti hanya 100 orang tiba-tiba dipenuhi dengan 1000 orang? Orang merasa sukar untuk keluar atau masuk, dan bahkan semua aktiviti biasa tidak dapat dilakukan di tempat itu. Begitulah cara serangan DDoS atau serangan DDoS berfungsi.

DDoS Attack adalah singkatan dari Distributed-Denial-of-Service Attack yang merupakan sebuah usaha untuk melumpuhkan sumber daya komputer dengan ribuan 'zombie' penyerang sehingga tidak bisa digunakan. Tujuan negatifnya jelas agar website atau layanan online itu tidak bisa bekerja dengan efisien bahkan mati sementara atau parahnya bisa selamanya.

Perisian yang sering digunakan untuk melakukan serangan DDoS

Semasa bercakap mengenai DDoS, penggodam profesional biasanya menggunakan kaedah khas dengan skrip yang rumit. Namun, terdapat beberapa perisian yang dapat digunakan untuk melakukan serangan DDoS dengan mudah dan berkesan.

1. LOIC

Anda boleh mengatakan jika LOIC (Low Orbit Ion Cannon) adalah perisian paling popular yang digunakan untuk melakukan DoS. Perisian berasaskan Windows ini berkesan untuk menghantar sebilangan besar paket ICMP atau UDP ke sasaran.

LOIC telah digunakan oleh 4chan dalam serangan Project Chanology di laman web Church of Scientology pada tahun 2009. Selain itu, LOIC juga digunakan oleh Anonymous dalam Operasi Payback terhadap PayPal, Visa, dan MasterCard kerana memotong aliran dana yang disumbangkan ke Wikileaks .

Sekiranya berminat, LOIC boleh didapati melalui SourceForge melalui pautan muat turun LOIC .

2. HOIC

HOIC (Canon High Orbit Ion) dikembangkan bersama oleh Praetox (pembangun bersama LOIC) dalam Operasi Bayaran Balik. Perbezaannya adalah, HOIC membanjiri HTTP dengan permintaan rawak untuk HTTP GET dan POST . Uniknya, HOIC dapat digunakan untuk melakukan serangan DoS pada 256 domain secara serentak.

Perisian serangan DDoS ini boleh didapati di SourceForge di pautan muat turun HOIC .

3. HILANG

Tidak, ini bukan HULK yang mempunyai badan hijau besar di The Avengers, tetapi ini adalah HTTP Unbearable Load King . Perisian ini akan membuat pelayan menjadi keliru sehingga akan mengurangkan kemampuannya mengatasi serangan DDoS.

4. UDP Banjir

Sekiranya anda berharap dapat menumbangkan domain dengan mudah, maka gunakan UDP Flooder . Perisian ini berfungsi dengan membanjiri sasaran dengan UDP. Nah, kebanyakan yang menggunakan UDP adalah permainan dalam talian. Jadi, UDP Flooder sangat berkesan untuk menumbangkan permainan dalam talian.

Muat turun UDP Flooder di SourceForge.

5. KAJIAN

RUDY (RU-Dead-Yet) adalah perisian serangan DDoS yang berfungsi dengan cara yang unik. Setelah anda menjalankan perisian ini, anda akan menghadapi pilihan untuk membanjiri sasaran anda dengan permintaan POST.

Muat turun RUDY (RU-Dead-Yeat) dari Hybrid Security .

6. Tukul ToR

Tidak, ini bukan tukul Thor. Tetapi ToR's Hammer adalah perisian serangan DDoS yang berfungsi melalui rangkaian ToR untuk menyamarkan serangan dan juga membatasi proses mitigasi. Risiko menggunakan jalan ToR adalah kelambatan rangkaian yang ada, tetapi kaedah ini cukup berkesan.

Muat turun ToR's Hammer dari SourceForge.

7. Pyloris

Sekiranya anda mempunyai sedikit pengetahuan dalam bidang pengekodan, mungkin anda akan berminat dengan Pyloris . Perisian ini untuk serangan DDoS membolehkan anda membina struktur tajuk permintaan HTML anda sendiri. Nanti perisian ini akan berfungsi untuk mengekalkan talian TCP selagi mungkin untuk mengurus lebar jalur pelayan. Walaupun ini berlaku, tidak ada protokol yang memungkinkan pengguna lain masuk.

Berminat menggunakannya? Muat turun Pyloris dari SourceForge.

8. Blade Suis OWASP

Perisian yang dikembangkan oleh Open Web Application Security Project (OWASP) dan ProactiveRISK dibuat untuk menguji ketahanan aplikasi atau web dari serangan DDoS. Terdapat Switchblade OWASP yang unik yang terdapat dalam 3 model, iaitu SSL Half-Open , HTTP Post dan Slowloris yang dapat dipilih mengikut keperluan.

Muat turun OWASP Switchblade .

9. DAVOSET

DAVOSET (DDoS Attacks via Other Sites Execution Tool) adalah alat serangan DDoS yang menggunakan sistem zombie untuk menyebarkan serangan ke pelbagai sistem. Perisian ini berfungsi dengan menggunakan kelemahan Penyalahgunaan Fungsi dan Entiti Luaran XML di laman web dan mengubahnya menjadi zombie yang dapat menyerang sasaran kita.

Muat turun DAVOSET dari Packet Storm .

10. DDOSIM - Simulator Layer 7 DDoS

Dengan menggunakan alamat IP rawak, DDOSIM akan mensimulasikan serangan dengan membuat sambungan TCP penuh (SYN-SYN / ACK-ACK). Perisian ini juga mampu mensimulasikan serangan DDoS terhadap pelayan SMTP dan membanjiri TCP secara rawak.

Muat turun DDOSIM .

Jadi, sekarang anda boleh mencuba menggunakan perisian di atas untuk menguji kekuatan laman web anda terhadap serangan DDoS. Atau anda juga boleh menggunakan alat di atas untuk cuba mengurangkan lebar jalur domain orang lain.

Disclaimer: JalanTikus hanya memberikan daftar software di atas untuk keperluan edukasi, tanpa ada tendensi untuk membuat kamu berbuat jahat terhadap orang lain. Segala risiko penggunaan dan akibat dari mendownload software terkait ditanggung sendiri.

Artikel Berkaitan