Berikut adalah 4 Aplikasi Kamera Seperti GoPro Di Android Anda

Berikut adalah senarai aplikasi kamera GoPro, aplikasi kamera pada telefon pintar yang serupa dengan GoPro dan boleh digunakan sebagai alternatif. Ingin tahu?

Anda yang bercakap mengenai fotografi aksi sukar dilepaskan dari GoPro . Ya betul, peranti kamera satu ini sudah biasa digunakan untuk aktiviti lasak atau boleh juga digunakan untuk merakam video di dalam air kerana kualiti dan ketahanannya yang sangat baik.

Memiliki kamera GoPro adalah impian ramai pencinta fotografi luar. Tetapi sayangnya, belanjawan sering terhad sehingga hanya impian. Eh, jangan putus asa dulu. Kerana ternyata ada beberapa aplikasi kamera pada smartphone Android yang serupa dengan GoPro dan dapat digunakan sebagai alternatif. Ingin tahu? Berikut adalah senarai aplikasi kamera Android GoPro!

BACA JUGA
  • 5 Rahsia Menjadi Jurugambar Yang Boleh Dipercayai Dengan Telefon Pintar
  • Sekiranya Saya Menggunakan Telefon Pintar dengan Kamera Dwi? Inilah jawapannya!
  • Cara Mudah untuk Menyiarkan Foto 360 Darjah di Facebook Tanpa Kamera Khas

4 Aplikasi Kamera GoPro di Android

1. Kamera Ikan Mata

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Lamousi menyediakan alternatif bagi anda yang ingin memiliki aplikasi kamera Android yang serupa dengan GoPro. Aplikasi ini sememangnya memungkinkan penggunanya menangkap gambar seolah-olah serupa dengan apa yang dilihat oleh seekor ikan dengan sudut yang mencapai 180 darjah. Aplikasi ini juga mempunyai beberapa pilihan penapis yang dapat membuat gambar kelihatan seronok.

Anda yang mahukan aplikasi ini dijamin tidak akan menyesal kerana menghasilkan foto berkualiti HD (High Definition) untuk merakam momen terbaik anda. Aplikasi ini, yang dapat digunakan untuk perangkat Android v4.0 ke atas, dapat menjadi pilihan yang murah bagi anda yang menginginkan kamera GoPro.

2. Kamera Sukan YI Action Camera

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Aplikasi kamera Android seperti GoPro dijamin tidak akan membuat pengguna kecewa kerana dalam peranti ini sudah memiliki cukup fitur yang memungkinkan anda untuk mengekspresikan dan menangkap momen terbaik.

Anda juga dapat menikmati pelbagai kesan penyuntingan untuk foto yang lebih baik, mulai dari kesan HDR, Half Planet, Tiny Planet, Spiral Galaxy, dan sebagainya. Peranti ini juga menyokong tetapan manual untuk rana / ISO / EV / wb yang menjadikannya lebih mudah dan mudah digunakan dalam pelbagai situasi.

Pengguna juga akan dimanjakan dengan 18 pilihan tangkapan video dan 5 mod pengambilan gambar dengan kesan terbaik mengikut keperluan masing-masing. Penampilan antara muka aplikasi cukup menarik dan mudah dinavigasi, memberikan nilai tambah yang tidak muncul di beberapa aplikasi kamera lain.

3. GoPro CamSuite

Sumber gambar: Foto: gopro-camsuite.en.uptodown.com

Pada masa ini terdapat banyak aplikasi kamera seperti GoPro Android yang boleh dimuat turun secara percuma di Google Play Store . Salah satu dari mereka yang boleh dicuba adalah GoPro CamSuite . Tidak hanya memiliki fitur untuk mengambil foto, tetapi aplikasi ini juga memiliki fitur untuk mengambil video canggih.

LIHAT ARTIKEL

4. Kamera FishEye Live

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Aplikasi kamera yang serupa dengan GoPro di Android diakhiri dengan hasil seperti jurugambar profesional adalah FishEye Camera Live. Tidak perlu mengeluarkan banyak modal untuk mendapatkan foto yang menarik, cukup dengan bantuan kamera alat. Aplikasi ini menyajikan ciri-ciri seperti panorama sehingga ruang untuk mengambil objek cukup luas. Untuk pilihan lensa dalam aplikasi ini terbahagi kepada tiga iaitu lensa eye fish circle, lensa mata ikan persegi, dan akhirnya lensa cembung.

Jadi bagaimana? Terbukti kan? Rasakan fungsi kamera GoPro tidak mustahil dengan bantuan beberapa aplikasi kamera seperti GoPro pada Android yang telah dijelaskan. Oleh itu, adakah anda telah mencuba salah satu pilihan? Berseronok!

Artikel Berkaitan