Cara Membuat Video Stop Motion di Android dengan Mudah!

Adakah anda ingin tahu, bagaimana membuat video gerakan berhenti di Android? Sekiranya anda belum tahu, perhatikan langkah-langkah dalam artikel ini!

Adakah anda pernah mahu membuat video gerakan berhenti ? Sudah tentu anda mempunyai keinginan untuk membuat video gerakan berhenti, baik untuk membuat kejutan kepada orang yang anda sayangi, meraikan ulang tahun sahabat anda, atau bahkan memberi bentuk kejutan kepada ibu bapa anda. Betul atau tidak?

Lalu, apa yang anda perlukan untuk membuat video gerakan berhenti? Mungkin kebanyakan anda akan membayangkan bahawa membuat video gerakan berhenti memerlukan kamera yang canggih dan penyunting video yang berkualiti. Malangnya, perkara itu dapat dinafikan. Anda boleh membuatnya dari telefon pintar. Oleh itu, dalam artikel ini Jaka akan memberikan cara untuk membuat video gerakan berhenti di Android . Adakah anda ingin tahu?

BACA JUGA
  • Cara Merakam Video Gerak Lambat pada Telefon Android Rendah
  • 5 Telefon Pintar Terbaik untuk Merakam Video Gerak Perlahan
  • Tonton Video Petir Mengerikan Ini dalam Format Gerak Lambat

Cara Membuat Video Stop Motion di Android

Cara membuat video gerakan berhenti menggunakan telefon pintar Android sebenarnya mudah, asalkan anda mempunyai daya kreatif yang tinggi dalam membuatnya. Oh ya, mengenai cara membuat video gerakan berhenti di Android dalam artikel ini, anda memerlukan aplikasi. Mudah digunakan, antara muka mudah, jadi anda boleh membuat video gerakan bergerak berhenti di telefon bimbit anda. Apa aplikasinya?

Muat turun Motion - Stop Motion Camera untuk Membuat Video Stop Motion yang Cantik

Ya, bagaimana membuat video gerakan berhenti di Android memang mudah, seperti yang disebutkan sebelumnya. Namun, sebelum berusaha membuat video gerakan berhenti menggunakan telefon pintar Android, ada baiknya jika anda memilih konsep yang baik. Jadi semasa pelaksanaannya, semuanya sudah siap. Oleh itu, ikuti langkah-langkah bagaimana membuat video gerakan berhenti di telefon bimbit anda dengan teliti.

  • Pertama, anda mesti memuat turun Motion - Stop Motion Camera terlebih dahulu. Anda boleh memuat turunnya dengan pautan di bawah.
Aplikasi Video & Audio DOWNLOAD Feras Alnatsheh
  • Setelah berjaya memuat turun Motion - Stop Motion Camera, cara seterusnya untuk membuat video stop motion di Android adalah dengan membuka aplikasi. Kali pertama anda menggunakannya, anda akan ditunjukkan halaman awal Motion - Stop Motion Camera. Di sudut kanan atas, terdapat ikon " + " yang berfungsi untuk membuat projek baru. Kemudian, setelah menekannya, anda sekali lagi ditunjukkan pilihan, pilih ikon kamera di kanan bawah untuk memulakan cara membuat video gerakan berhenti menggunakan telefon pintar Android.
  • Cara membuat video gerakan berhenti di ponsel berikutnya adalah aplikasi akan mengakses kamera, dan Anda sudah dapat membuat video gerakan berhenti dalam mod lanskap. Setelah selesai merakam, pilih ikon cek di sebelah kanan.
  • Setelah berjaya membuat video gerakan berhenti di Android, anda akan melihat hasil yang telah anda buat. Menariknya, anda dapat memadam bingkai yang anda rasa gagal. Selain itu, fitur menarik dalam aplikasi membuat gerakan berhenti video menggunakan telefon pintar Android lain adalah anda dapat menambahkan lebih banyak bingkai dengan menekan ikon kamera.
  • Kemudian, ciri bagaimana membuat video gerakan berhenti di telefon bimbit seterusnya ialah anda dapat menyesuaikan kelajuan atau kecepatan bingkai dalam video yang anda buat. Anda boleh menetapkannya hingga 50 bingkai sesaat . Selepas itu, pilih pilihan di sudut kanan atas dan selesaikan. Wah, menarik kan?

Bagaimana, bagaimana membuat video gerakan berhenti di Android yang sangat mudah bukan? Adakah ada yang masih menganggap sukar untuk membuat video gerakan berhenti? Duh, jangan putus asa. Gunakan kreativiti anda, berikan video ini kepada teman lelaki anda agar dia tetap mencintai anda, hehehe. Adakah terdapat cara untuk membuat video gerakan berhenti menggunakan telefon pintar Android keren yang lain? Sekiranya ada, bagikan pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan