Cara Membuat Post Unik di FB | 100% Bekerja pada PC dan HP!

Membuat status di media sosial akan membosankan jika anda menggunakan fon yang sama. Jaka mempunyai kaedah termudah untuk membuat penulisan unik di FB!

Apa yang membuatkan anda mahu membuat status di media sosial? Apabila anda kecewa kerana mesej itu tidak pernah bertindak balas? Atau ketika hati senang menerima hadiah dari seseorang?

Apa pun latar belakangnya, membuat status di media sosial, termasuk Facebook , tidak mengapa. Cuma, jika jenis tulisan yang digunakan semuanya, itu membosankan.

Oleh itu, Jaka akan memberitahu anda bagaimana membuat penulisan unik di FB .

 • Cara Membuat Fon Facebook Yang Unik di Telefon Bimbit
 • Bonus: Cara Membuat Catatan Unik untuk Instagram
 • Cara Membuat Post Unik di FB

  Mengubah jenis fon untuk status yang boleh anda lakukan sama ada menggunakan aplikasi atau tidak anda geng. Tetapi jangan risau, Jaka akan memberitahu anda semua cara!

  Cara Membuat Fon Facebook Unik di PC

  Yang pertama adalah bagaimana membuat penulisan unik pada PC. Jaka akan memberi anda cara untuk membuat catatan unik di FB tanpa aplikasi , kerana anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah di bawah!

  • Buka laman web www.fbfontchanger.com , kemudian masukkan teks yang ingin anda buat status di Facebook.
  • Setelah selesai, tekan Convert . Pilih jenis tulisan yang anda mahukan. Sekat, kemudian salin artikel tersebut.
  • Buka Facebook anda, tampal teks lebih awal ke status anda. Sekiranya ada, kongsi dengan rakan anda. Selesai!

  Selain laman web Jaka yang disebutkan di atas, anda juga boleh membuka laman web yang satu ini. Kaedahnya sama seperti yang disebutkan oleh Jaka di atas, mengapa kumpulan itu!

  Cara Membuat Fon Facebook Yang Unik di Telefon Bimbit

  Untuk telefon bimbit, anda boleh menggunakan kaedah yang sama seperti pada PC, di mana anda hanya boleh membuka penyemak imbas di telefon bimbit anda, kemudian menggunakan kaedah yang sama.

  Cuma, bagi anda yang tidak mahu menjadi rumit, ada cara yang lebih mudah untuk berkumpulan! Anda hanya perlu memasang aplikasi berikut di Play Store.

  • Buka Play Store, cari aplikasi Cool Fancy Text Generator .
  • Selepas itu, buka aplikasi dan masukkan status yang ingin anda hantar di FB.
  • Setelah selesai menulis status anda, anda hanya perlu memilih jenis tulisan yang ingin anda kongsi di media sosial. Caranya, anda hanya boleh mengklik salah satu jenis fon, fon akan disalin secara automatik.
  • Buka Facebook, tampal teks lebih awal dalam status anda. Selesai!

  Selain aplikasi ini, masih ada aplikasi lain yang boleh anda gunakan. Walau bagaimanapun, aplikasi yang telah dipilih oleh Jaka untuk anda adalah yang terbaik antara lain. Anda boleh menyemak jadual di bawah ini!

  MaklumatPenjana Teks Fancy Cool
  Pemaju Aplikasi HighStarApp
  Penilaian (Bilangan pengulas) 4.6 (6,899)
  Saiz 2.4MB
  Pasang 500,000+
  Android Minimum 4.0.3
  MUAT TURUN LINK

  Bonus: Cara Membuat Catatan Unik untuk Instagram

  Sekiranya anda ingin membuat catatan unik untuk Instagram, anda hanya perlu melakukan langkah yang sama seperti di atas, geng!

  Sekiranya anda mempunyai memori dalaman yang cukup, anda boleh memasang aplikasinya. Tetapi jika anda malas memasang aplikasi baru, anda hanya boleh membuka penyemak imbas dan membuka laman Lingojam .

  Betapa, sangat mudah untuk menulis pelik di Facebook. Anda hanya menuliskan status anda di laman web atau aplikasi yang disyorkan oleh Jaka, kemudian salin dan tampal!

  Kini, status anda akan kelihatan lebih menarik!

  Baca juga artikel mengenai Facebook atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan