Mesti cuba! Aplikasi 5 Meme Maker ini di Android

Oleh itu Jaka telah meringkaskan 5 aplikasi pembuat meme terbaik di Android. Lihat ulasan di bawah!

Adakah anda sering ketawa kerana melihat meme? Atau adakah anda sangat suka membuat gambar lucu untuk dikongsi di media sosial? Ya, untuk membuat meme dan gambar lucu, tentu anda memerlukan aplikasi penyuntingan gambar yang tersedia untuk telefon pintar anda.

Mungkin ramai di antara anda sudah mengetahui beberapa aplikasi pembuatan meme di Android. Jadi aplikasi apa yang benar-benar baik untuk membuat meme ? Oleh itu Jaka telah meringkaskan 5 aplikasi pembuat meme terbaik di Android. Lihat ulasan di bawah!

BACA JUGA
  • Mengapa semua MEME di Internet menggunakan fon yang sama ?!
  • Kerana sarkastik melalui meme, 6 orang ini menjadi terkenal
  • 20 Lagu Buruk Sindiran Mim Lucu, Young Lex ft AwKarin

Mesti cuba! Aplikasi 5 Meme Maker ini di Android

1. Penjana Meme Terbaik oleh Memeful

Sumber gambar: Sumber: Topapps

Aplikasi pembuatan meme yang dibuat oleh pemaju Under9 nampaknya mengutamakan kepuasan pengguna. Aplikasi pembuat meme ini tidak hanya percuma , tetapi juga menyediakan pelbagai bahan lukisan untuk meme yang selalu terkini. Ketiadaan iklan juga merupakan nilai utama aplikasi generator meme ini.

Dengan aplikasi pembuat meme ini, anda dapat membuat pelbagai gambar lucu dari banyak perpustakaan meme yang boleh anda gunakan dari aplikasi tersebut. Sekiranya anda tidak menyukainya, anda boleh melakukan apa sahaja yang anda inginkan untuk menyesuaikannya.

2. Meme Generator Percuma

Sumber foto: Sumber: Google Play

Aplikasi pembuat meme ini dibuat oleh pembangun ZomboDroid . Meme Generator Free membawakan antara muka aplikasi yang agak mudah. Anda juga akan menemui lebih daripada 700 meme beresolusi tinggi dengan contoh untuk menambah idea anda untuk membuat gambar dan petikan lucu.

Terdapat juga pelbagai ciri menarik yang dapat anda tambahkan ke meme anda, seperti pelekat, bingkai, dan pelbagai model fon. Anda juga boleh menambahkan gambar dari galeri anda sebagai bahan untuk membuat gambar lucu. Yang paling menyeronokkan, selain percuma, aplikasi pembuat meme ini tidak akan menambahkan tanda air pada gambar yang telah anda buat.

LIHAT ARTIKEL

3. Penjana MAT GATM

Sumber foto: Sumber: Google Play

Sekiranya anda bimbang tentang aplikasi yang dapat menghabiskan banyak ruang pada memori dalaman anda, gunakan GATM Meme Generator . Aplikasi pembuat meme ini mempunyai akses sehingga anda dapat memindahkannya ke memori luaran. Jadi, anda tidak perlu risau sekiranya ukuran aplikasi meningkat kerana templat meme selalu dikemas kini.

Ciri-ciri yang dibawa oleh aplikasi ini cukup bagus. Ketika anda mengedit gambar, ada fitur pratonton untuk melihat hasil gambar . Oleh itu, jika terdapat kekurangan, anda boleh memperbaikinya dengan segera sebelum memuat naik. Kemudian melalui aplikasi ini anda juga boleh memuat naiknya secara langsung ke media sosial seperti Facebook , Twitter dan Instagram .

4. Meme Pencipta

Sumber foto: Sumber: Google Play

Adakah anda memerlukan aplikasi pembuat meme yang mempunyai ciri yang lebih kompleks? Meme Creator adalah jawapannya. Bawa ciri asas yang cukup lengkap, seperti pelbagai fon yang boleh anda ubah warna dan ukurannya, potong gambar, dan juga menggabungkan gambar untuk anda yang ingin menjadikan meme menjadi komik.

Terdapat 600 templat meme yang dapat anda pilih sebagai bahan untuk membuat gambar lucu, serta 20 jenis huruf yang dapat anda gunakan untuk membuat kata-kata lucu. Anda juga boleh menggunakan gambar di galeri dengan menambahkannya terus ke aplikasi. Meme Creator juga tidak akan menambahkan tanda air, jadi meme anda akan kelihatan lebih asli.

LIHAT ARTIKEL

5. Instameme: Meme Generator

Sumber foto: Sumber: Google Play

Adakah anda memerlukan lebih banyak bahan untuk membuat meme? Instameme: Meme Generator menyediakan lebih daripada 5,000 templat, pelekat, emoji, dan wajah marah, yang secara optimum dapat menyokong kreativiti anda dalam membuat gambar lucu. Ciri-ciri yang terdapat dalam aplikasi pembuat meme ini juga cukup lengkap , mulai dari gambar tanaman, penapis, dan berbagai font yang dapat disesuaikan.

Selain itu, anda juga dapat memperbesar atau memperkecil gambar, memutarnya, dan menyesuaikan latar belakang gambar. Walaupun anda mendapat banyak, aplikasi ini tidak akan menambahkan tanda air pada gambar anda dan boleh dimuat turun secara percuma di Google Play Store .

Sekarang, anda sudah mengetahui 5 aplikasi pembuat meme terbaik untuk Android. Oleh itu, aplikasi mana yang akan anda pilih? Tulis di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan