25+ Cerita Lucu Terpendek yang Membuat Suara 2018

Berikut adalah kumpulan cerpen lucu yang digembar-gemburkan pada tahun 2018 yang pasti akan membuat anda ketawa tidak sampai 1 minit.

Komedi memang dicipta untuk tujuan menghiburkan dan melepaskan tekanan. Terdapat banyak bentuk komedi bermula dari gambar, tekaan atau cerita yang kemudian dikemas dalam sketsa hingga filem komedi.

Komedi dalam bentuk cerpen, alias pendek, boleh dikatakan salah satu komedi paling cepat.

Kenapa?

Dengan membaca atau mendengar cerpen, kita dapat langsung ketawa.

Kali ini, Jaka akan berkongsi koleksi cerita lucu pendek yang pasti akan membuat anda ketawa.

 • Peraduan Senyap
 • Di Sebalik Percutian
 • Jiran Baru
 • Seterusnya
 • Cerita Lucu Pendek Membuat Anda Ketawa (Tidak jelas)
  • Kerja Gunakan Ini!
  • Pembiak Mabuk
  • Siapa yang paling hebat?
  • Tukar kedudukan
  • Seterusnya
 • Cerita Kanak-kanak Lucu
  • Asal Arnab
  • Nasib Guru Geografi
  • Seterusnya
 • Cerita Lucu Bodoh Pendek

  Berikut adalah beberapa cerita pendek lucu yang dapat menimbulkan ketawa anda dalam masa yang singkat. Lihatlah!

  Mencegah Kematian

  Seorang lelaki ditemui memasuki klinik dan berkata kepada doktor, "Tolong bantu saya, doc. Punggung saya ditikam oleh pisau."

  Doktor, melihat jam dan berkata, "Jam 2:30 petang, dan saya hanya bekerja sehingga jam 2:00. Jadi seperti yang anda lihat, saya tidak dapat menolong anda kerana saya sudah selesai hari ini. Oleh itu, sila datang esok pagi, pukul 8. "

  Lelaki itu berkata, "Tetapi esok pagi saya akan mati. Sekarang anda harus menolong saya."

  Marah, doktor itu membentak pesakitnya, "Saya telah menjelaskan kepada anda dengan sopan bahawa saya telah menyelesaikan pergeseran saya hari ini, dan saya tidak dapat melakukan apa-apa untuk anda. Anda mesti datang ke sini esok."

  Lelaki itu berkata, "Tetapi, jika sampai esok saya kehilangan banyak darah, saya akan mati. Tidakkah anda melihat pisau ini menusuk di punggung saya?"

  Doktor yang sangat marah dan tidak bersahabat kemudian menarik pisau dari belakang pesakit, dan memasukkannya ke mata pesakit.

  "Sekarang kamu boleh pergi ke dokter mata di klinik sebelah, dia bekerja hingga jam 4:00 sore."

  Peraduan Senyap

  Ada ibu dan anak perempuan bergaduh dengan hebat. Kerana tidak ada yang mahu berganjak, akhirnya mereka berdua memutuskan untuk mendiamkan diri.

  Tiba-tiba, anak itu teringat akan ada perkelahan sekolah esok ke Yogyakarta. Masalahnya ialah ibunya sering membangunkannya kerana dia adalah jenis anak yang sukar bangun pada waktu pagi.

  Merasakan ibu memerlukan pertolongan tetapi tidak mahu memulakan perbualan (dan tidak mahu kehilangan), dia akhirnya menulis sesuatu di sehelai kertas. Isinya, Tolong bangunkan saya pada pukul 5 pagi.

  Dia kemudian meninggalkan kertas itu di atas meja makan supaya ibunya dapat melihatnya.

  Keesokan harinya, kanak-kanak itu terkejut kerana sudah pukul 8. Akibatnya, dia meninggalkan bas pelancongan sekolahnya. Dengan kemarahan yang semakin meningkat, dia kemudian mencari ibunya hingga akhirnya matanya tertumpu pada kertas di atas tilam yang berbunyi, Bangun, sudah pukul 5.

  Ya, anak-anak akan selalu memerlukan pertolongan ibu mereka.

  Di Sebalik Percutian

  Sebuah keluarga akan pergi ke Disney Land. Setelah percutian yang menyenangkan dan melelahkan, mereka pulang ke rumah.

  Ketika mereka meninggalkan Disney Land, anak itu melambai dan berkata, "Selamat tinggal, Mickey."

  Kemudian gadis itu juga melambai dan berkata, "Selamat tinggal, Minnie."

  Kemudian ayah melambaikan tangan dan lemah berkata, "Selamat tinggal, Wang."

  Jiran Baru

  Suatu malam Ardi, seorang budak lelaki berusia 6 tahun, menghampiri bapanya yang sedang membaca surat khabar. Kemudian, dia bertanya,

  Ardi: Ayah, adakah hantu benar-benar wujud?

  Bapa: Tidak ada anak, tidak ada hantu. Hantu hanyalah cerita palsu dalam filem dan di TV.

  Ardi: Tapi ya, jiran sebelah kami mengatakan bahawa hantu memang ada!

  Ayah: Nak, mulai esok jangan bermain lagi ke rumah jiran.

  Ardi: Tetapi, mengapa ayah? Mereka adalah orang yang baik

  Bapa: Rumah itu sudah kosong sejak 2 tahun yang lalu, anak !!!!!

  Seterusnya

  Belajar komputer

  Ada beberapa rakan karib, Rudi dan Dito, yang sama-sama belajar komputer. Oleh kerana Rudi belum terbiasa dengan penggunaan fitur di komputer, dia meminta Dito untuk mengajarnya.

  Rudi: Bolehkah anda bertanya kepada saya atau tidak? Apakah fungsi kekunci ENTER?

  Dito: Sepertinya mempercepat program, Rud

  Rudi: Hah? apa yang perlu dibuat?

  Dito: Ya, ia berfungsi dengan cepat, Rud, jika lama tidak ENTER, itu ENTAR !!

  Rudi: Hahahaha ... awak boleh. Boleh tanya lagi? Saya sudah masuk di internet, kemudian saya mencari Facebook, kenapa saya tidak dapat meneruskan? Mengapa ia penting?

  Dito: Di hadapan Facebook belum menaip www?

  Rudi: Belum. Adakah anda perlu menuliskannya?

  Dito: Ya, ya!

  Rudi: Apa itu www ??

  Dito: Ehmm tolong beritahu saya? Ya, jika anda ingin memasuki laman web, anda mesti menaip www terlebih dahulu. Sekiranya saya tidak tersalah sangka, itu bermaksud Wassalamu alaikum Warahmatullahi Wabarokatuh

  Rudi: Benarkah, Ke ?! Oleh itu, anda harus memberi salam terlebih dahulu. Sangat hebat!

  Jin Misqueen

  Pada suatu ketika ada seorang pemuda yang menjumpai harta karun di sebuah pulau yang tidak berpenghuni. Di antara barang-barang antik dan barang berharga, dia melihat teko lama.

  Sejenak dia berfikir, Dalam filem, teko lama biasanya berisi jin yang mahakuasa yang dapat mengabulkan permintaan orang yang membebaskannya.

  Dia hampir menggosoknya, tetapi kemudian dia membatalkan niat itu. Dia memutuskan untuk memilih dengan teliti apa yang ingin dia tanyakan kemudian, kemudian gosokkan teko.

  Setelah mendapat ketiga-tiga keinginan ini, dia kemudian menyapu teko yang sudah usang dan mengeluarkan jin.

  "Wahai Tuanku, terima kasih telah membebaskan saya yang telah terjebak berjuta-juta tahun dalam objek ini. Sebagai ucapan terima kasih, tolong beritahu saya permintaan anda." Kata jin

  Pemuda itu berkata, "Jin, beri saya sebuah vila yang sangat besar di mana saya dapat hidup bahagia selamanya bersama teman wanita saya."

  Jin memandang lelaki itu dengan heran dan berkata, "Wah, seandainya aku dapat membuat vila seperti itu, menurutmu apakah aku akan tinggal di dalam teko ini?"

  Kesan Sampingan Dadah

  Seorang peguam baru bangun setelah dibius semasa operasi. Dia tidak keseorangan di dalam bilik. Isterinya telah menemaninya di sebelahnya sejak malam tadi.

  Perlahan-lahan, mata pengacara terbuka dan dia berkata, "Kamu sangat cantik!" . Kemudian dia tertidur semula.

  Isterinya, yang tidak pernah dipuji seperti itu, memutuskan untuk terus berada di sampingnya.

  Beberapa minit kemudian, mata suaminya terbuka dan berkata "Anda baik-baik saja!"

  Mendengar dirinya berkata baik-baik saja, si isteri merasa kecewa. Kerana dia lebih suka mengatakan cantik. Dia kemudian bertanya, "Mengapa dengan kata indah? Kenapa tidak apa-apa."

  Suaminya menjawab dengan sedar, "Kesan ubat itu mulai hilang, saya rasa."

  Lokasi Tidak Betul

  Pada suatu hari ada seorang ibu yang bergegas masuk ke sebuah bilik. Dengan panik dia berkata, "Doktor. Doktor! Saya memerlukan kacamata!"

  Orang yang melihatnya panik. Kemudian seorang lelaki menghampirinya sambil berkata, "Tentu saja puan. Saya sangat memerlukan cermin mata. Ini adalah kedai gunting rambut."

  Katak dan Ahli astrologi

  Seekor katak menemui peramal untuk mengetahui sama ada dia bernasib baik dalam urusan cinta atau tidak.

  Peramal itu kemudian membaca telapak katak itu dan berkata, "Saya mempunyai berita baik dan berita buruk. Mana yang ingin anda dengar dahulu?"

  Katak ingin mendengar berita baik terlebih dahulu.

  Peramal itu berkata, "Anda akan bertemu dengan seorang gadis cantik. Dia akan tertarik kepada anda dan ingin mengetahui segala sesuatu tentang anda. Dia ingin anda terbuka kepadanya dan memberikan hati anda kepadanya."

  "Wah, hebat!" kata katak. "Tetapi apa berita buruknya?"

  "Anda akan menemuinya di kelas biologi."

  Mengapa Tuhan bergurau ?!

  Pada suatu hari, ada seseorang yang mempunyai hati yang baik dan juga rajin beribadah. Pada waktu itu, dia sedang dalam perjalanan dan tersesat di padang belantara yang mungkin tidak pernah disentuh oleh siapa pun.

  Semakin lama, semakin lapar dia rasa. Malangnya, di sana dia tidak menjumpai apa-apa yang boleh dimakan. Mulai putus asa dan bingung, dia hanya bisa menyerah dan berdoa, "Ya Tuhan, bukannya bingung dan kelaparan seperti ini, lebih baik seekor singa datang dan memakanku."

  Mungkin kerana dia seorang yang baik, doanya dimakbulkan. Tiba-tiba dari belakang semak seekor singa kelihatan siap memakannya.

  Dia terkejut dan ketakutan, lalu berdoa lagi, "Ya Tuhan, jangan seperti itu. Saya hanya bergurau."

  Oh ya, gandakan koleksi humor anda dengan teka-teki lucu yang pastinya sesuai untuk anda nikmati di hangout atau di rumah bersama keluarga. Baca lebih lanjut dalam artikel ini.

  Cerita Lucu Pendek Membuat Anda Ketawa (Tidak jelas)

  Kali ini giliran kisah lucu 2018 yang tentunya sangat lucu, tetapi juga boleh menimbulkan makna yang tidak jelas dan membuat anda tertanya-tanya. Jangan berfikir pelik dulu. Pertimbangkan dahulu koleksi cerita.

  Kerja Gunakan Ini!

  Di pinggir bandar, tinggal seorang wanita yang baik (kurang berkemampuan) dengan pembantu rumah yang selalu membuat masalah.

  Pada suatu hari, pembantu rumah memecahkan pinggan untuk kesekian kalinya, akhirnya wanita itu memanggil pembantu rumahnya sambil mengutuk sambil berkata, "Minah. Anda adalah dasar untuk orang bodoh, jadi jika anda tidak menggunakan karya ini (menunjuk lutut) tetapi menggunakan ini (menunjuk kepalanya) , otak) Saya memecat awak ... "pelayan itu akhirnya pergi.

  5 tahun kemudian, di sebuah pasar raya ... Puan bertemu dengan pembantu lamanya tetapi dengan pakaian mewah dengan banyak perhiasan emas

  Wanita itu berseru, "Minah, kenapa kamu berubah sekarang ... kenapa kamu menjadi kaya ????"

  Pembantu rumah itu menjawab, "Itulah sebabnya Puan, jika anda tidak menggunakan karya ini (sambil menunjuk kepalanya, otak) tetapi gunakan ini (menunjuk di antara pahanya)"? # $ # @

  Pembiak Mabuk

  Seorang petani duduk termenung dan kelihatan sedikit mabuk. Seorang lelaki datang dan bertanya kepadanya, "Hei, mengapa kamu duduk termenung di sini ketika cerah? Adakah kamu mabuk?"

  Petani itu menjawab, "Kerana sesuatu yang tidak dapat dijelaskan."

  "Lalu mengapa kamu kelihatan seperti menghadapi masalah?" tanya lelaki itu.

  Petani itu menjawab, "Sebelumnya, saya memerah susu lembu. Saya mendapat baldi berisi susu, tetapi sebagai gantinya sapi itu menendang baldi."

  "Baiklah, itu tidak sepenuhnya buruk, kata lelaki itu. Sesuatu yang tidak dapat dijelaskan," jawab petani.

  "Jadi apa yang berlaku kemudian?"

  "Saya mengangkat kaki kirinya dan mengikatnya."

  "Kalau begitu?"

  "Saya duduk memerah susu lagi. Tidak lama selepas saya berjaya memerah baldi penuh, lembu itu menendangnya kembali dengan kaki kanan."

  Ketawa, lelaki itu berkata. "Lagi?" Petani menjawab, Sesuatu yang tidak dapat dijelaskan. "Jadi apa yang berlaku kemudian?" lelaki itu bertanya.

  "Saya mengangkat kaki kanannya dan mengikatnya juga."

  "Kalau begitu?"

  "Saya duduk dan memerahnya lagi. Setelah mendapat baldi penuh, lembu bodoh itu menjatuhkannya dengan ekornya."

  "Lalu apa yang kamu buat?"

  "Aku tidak mempunyai tali untuk mengikatnya, lalu aku mengikat pinggangku untuk mengikat ekor. Pada saat itu, seluarku kendur dan isteriku kebetulan lewat. Hah sungguh sesuatu yang tidak dapat dijelaskan."

  Siapa yang paling hebat?

  Dua anak kecil bertengkar tentang ayahnya yang lebih baik.

  Anaknya Irsan: Ayah saya lebih baik daripada ayah awak

  Anak lelaki Jimmy: Kalau begitu, mama saya lebih baik daripada awak

  Anak lelaki Irsan ingat: rasanya awak betul, ayah saya selalu mengatakannya.

  Tukar kedudukan

  Isteri: Papi, percutian panjang ini anak-anak meminta untuk tinggal di rumah datuk dan nenek mereka di Semarang. Tidak lama kemudian anak-anak akan dijemput oleh datuknya.

  Suami: Oh, baiklah.

  Isteri: Semasa kami di rumah, hanya kami berdua, mari kita mencuba kedudukan baru, Pi ...

  Suami: Siapa yang takut! Adakah anda mahukan kedudukan seperti itu ???

  Isteri: Mama memang mahu mencuba berbaring di sofa sambil menonton TV.

  Suami: Hebat. Lalu apa yang kamu buat, Mi?

  Isteri: Papi mengambil kedudukan sebagai tukang cuci, menyeterika, menyapu, dan mengemop, okey!

  Seterusnya

  Main doktor

  Sepasang suami isteri ditangkap dengan tangan merah oleh anak mereka ketika melakukan hubungan seks di ruang tamu. Pasangan suami isteri itu cuba menjelaskan kepada anak-anak mereka yang separuh remaja, bahawa mereka bergurau dan bermain doktor.

  Anak itu dengan senang hati menasihati ibu bapanya, Jika anda ingin bermain doktor, jangan di ruang tamu, kemudian jika seseorang melihat anda disyaki melakukan hubungan seks.

  Honeymoon Vina

  Selepas berbulan madu di seluruh dunia. Vina ditanya oleh Susi rakan baiknya mengenai keindahan bulan madu itu.

  "Bagaimana perasaan anda tentang bulan madu anda di seluruh dunia? Mengagumkan, bukan?"

  "Apa yang mengagumkan! Sungguh menyedihkan!"

  "Kenapa, betapa menyedihkannya ?!"

  "Hobi suami saya adalah membeli-belah. Jadi di setiap negara dia membeli ini dan itu, sehingga hotel lelah, dia segera tidur. Saya bahkan tidak sempat menikmati malam pertama saya!"

  Di mana Keluarga Miskin?

  Di sebuah sekolah, seorang anak perempuan bintang filem terkenal diminta oleh guru untuk menulis cerita mengenai keluarga miskin. Inilah kisah yang ditulisnya:

  Pada zaman dahulu adalah keluarga miskin. Di mana ibu miskin, bapanya miskin, anak-anaknya miskin.

  Bukan sahaja babi juga miskin, pemandu juga miskin. Tukang kebun miskin, penjaga malam miskin. pengasuh miskin. Semua mereka miskin

  E-mel yang salah

  Seorang lelaki sedang bercuti ke Bali. Isterinya sedang dalam perjalanan perniagaan ke Jakarta dan merancang untuk bergabung keesokan harinya. Ketika dia tiba di hotel, lelaki itu memutuskan untuk menghantar e-mel kepada isterinya.

  Oleh kerana dia tidak dapat menjumpai buku skrap tempat dia mencatat alamat e-mel isterinya, maka dia berusaha mengirim e-mel isterinya dengan sebaik mungkin. Malangnya, dia lupa satu surat dan e-mel itu terus kepada seorang wanita yang suaminya baru saja meninggal sehari sebelumnya.

  Ketika wanita yang bersedih itu memeriksa isi e-mel, dia menjerit dengan ganas lalu jatuh ke lantai dan mati serta-merta. Keluarganya segera berlari ke biliknya dan melihat isi surat itu di skrin komputer.

  Isteri tercinta, saya baru tiba. Semuanya telah disediakan untuk ketibaan anda esok.

  Kekuatan wanita

  Suatu ketika seorang anak perempuan bertanya kepada ibunya.

  Anak: Puan, apa kekuatan wanita itu? Ibu: Ah, belum tiba waktunya anak Anak: Saya tidak mahu hanya mahu menjawab !!! Ibu: Nanti, jika anda sudah darjah 6 Anak: Ya ibu !!

  Masa berlalu, anak itu kini berada di kelas 6. Tanpa disangka oleh ibu, anaknya bertanya lagi kekuatan wanita.

  Anak: Seperti apa yang saya janjikan 2 tahun yang lalu, apa kekuatan wanita itu? Ibu: Ya, seperti anda! Tidak berkeras!

  Berkenalan

  Di salah satu pelabuhan laut di Tanah Papua, tiga lelaki sedang berbual sambil menunggu ketibaan kapal penumpang, untuk menjemput saudara mereka. Ketiga-tiga lelaki itu berasal dari daerah yang berbeza, termasuk Ambon, Batak dan Manado.

  Sebelum perbualan dimulakan, ketiga-tiga mereka memperkenalkan diri, mengetahui bahawa mereka baru sahaja bertemu, berjabat tangan. Lelaki dari Ambon memperkenalkan dirinya kepada lelaki dari Batak: Bakarbessy, sambil berjabat tangan. Lelaki Batak itu menjawab sambil berjabat tangan juga dengan memanggil dirinya sendiri: Batu Bara. .

  Lelaki dari Manado itu, sambil kelihatan keliru ke kiri dan kanan, setelah mendengar kedua-dua rakannya masing-masing menyebut barang-barang panas. Tanpa berfikir, banyak lelaki Manado sambil bersalaman mengatakan Mandidi Air.

  LIHAT ARTIKEL

  Cerita Kanak-kanak Lucu

  Jangan lupa memberi anak anda makanan komedi yang baik. Koleksi cerita di bawah ini sememangnya sesuai untuk anak atau keponakan anda yang masih di bawah umur.

  Asal Arnab

  Arnab: Ibu, dari mana saya datang?

  Arnab Ibu: Sekarang bukan masanya untuk anda tahu, saya akan memberitahu anda ketika anda dewasa.

  Budak arnab: Ah Puan! Tolong katakan sekarang!

  Arnab ibu: Sekiranya anda bersikeras ingin tahu, baiklah, saya akan memberitahu anda.

  Bunny: Ya, puan! Cepat dan katakan!

  Arnab ibu: Anda berasal dari topi penyihir.

  Nasib Guru Geografi

  Seorang guru Geografi mengajar muridnya cara membaca peta. Setelah menerangkan lintang, garis bujur, darjah, minit, guru bertanya,

  "Andaikan anda meminta saya berjumpa dengan ibu saya untuk makan tengah hari pada suhu 23 darjah, 4 minit garis lintang utara dan 45 darjah, 15 minit garis bujur timur?"

  Belum selesai cikgu bertanya, seorang pelajar tiba-tiba mengangkat tangan dan menjawab, saya rasa ibu akan makan sendiri.

  Seterusnya

  Haiwan Pelik

  Ezteban adalah seorang guru sekolah menengah yang lucu dan disukai oleh pelajarnya. Dalam pelajaran yang diajarkannya, iaitu Biologi, dia selalu melewatkan jenaka agar muridnya tidak terlalu tegang dalam belajar. Seperti biasa, Ezteban mengajar dan kemudian dia mengemukakan soalan yang sukar untuk pelajarnya.

  Ezteban: Pelajar, menyebut haiwan dengan kemaluan di punggungnya! Adakah ada yang tahu?

  Gilberto: Hah? Di mana, tuan? Sekiranya haiwan itu mengeringkan, basahi punggung anda, tuan?

  Ezteban: Ya, Gil. Cuba fikirkan semula.

  Ekaterina: Ah, kita dibuli, tidak mungkin ada binatang kaya, tuan.

  Ezteban: Ya, ada. Jadi anda semua tidak dapat menjawab, ya? Ok, beritahu saya jawapannya. Jawapannya adalah kuda lumping.

  Kemudian murid-murid Ezteban berfikir dengan bersungguh-sungguh sebelum akhirnya mentertawakan jenaka guru tersebut.

  Pengetua yang ditipu

  Diego adalah pelajar sekolah menengah kelas XI, hari ini dia lambat bangun walaupun sudah pukul lapan. Dia terkejut bangun untuk mengetahui bahawa sudah terlambat, dia segera bergegas mandi. Walaupun sudah terlambat, dia masih mengambil sarapan terlebih dahulu. Dia merasa santai walaupun sudah tahu pintu pagar sekolah ditutup dan dijaga oleh pengawal keselamatan. Bagi Diego dan rakan-rakannya yang buruk, pagar sekolah adalah pintu pagar yang tidak akan pernah ditutup.

  Dengan yakin, Diego menuju ke sekolahnya dan terus menuju ke pagar sekolah untuk masuk ke dalamnya. Seperti peserta Ninja Warrior, Diego dengan pantas menaiki pagar dan telah mencapai puncak. Di atas, dia melihat sekeliling untuk memastikan tindakannya selamat. Ketika hendak melompat ke bawah, dia samar-samar mendengar suara seseorang.

  "Turun dengan cepat, Bro! Selamat, tidak ada guru yang lewat," kata orang itu.

  "Ok, kawan! Tunggu saya, selepas ini kita akan pergi ke kantin terlebih dahulu, ya," kata Diego.

  Namun, setelah dia turun dari pagar, Diego sangat terkejut ketika melihat orang yang memintanya untuk turun. Ternyata pemilik suara itu adalah Pengetua, Encik Mendoza. Telinga Diego segera dipintal oleh Mr. Mendoza, lalu dia segera dibawa ke bilik kaunseling.

  Sebutkan Contoh Nama Haiwan!

  Guru: Pelajar, cuba berikan contoh nama haiwan.

  Pelajar: Gajah.

  Guru: Sekarang cuba berikan contoh nama haiwan lain.

  Pelajar: Gajah lain.

  Itulah koleksi cerpen lucu yang paling lucu pada tahun 2018. Kejayaan membuat anda ketawa, bukan?

  Ada koleksi kisah lucu lain yang tidak kalah dengan koleksi di atas? Jangan ragu untuk berkongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai Lucu atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan