Cara Menghapus Secara Tetap Akaun Legenda Mudah Alih di Android

Adakah anda mahu mula bermain Mobile Legends berulang-ulang pada peranti yang sama? Padamkan akaun lama anda terlebih dahulu! Inilah cara menghapus akaun ML secara kekal di Android.

Mobile Legends (ML) tidak dapat dinafikan adalah permainan MOBA yang paling popular sejak kebelakangan ini. Malah salah satu yang paling banyak dimainkan dalam semua kategori permainan Android.

Masih mengenai Mobile Legends, Jaka akan kembali mendapatkan petua mengenai permainan Moonton.

Kali ini, Jaka akan memberitahu anda cara menghapus akaun ML secara kekal di Android.

 • Cara Menghapus Kekal Akaun Legenda Mudah Alih di Telefon Android
  • Langkah 1 - Pergi ke Menu Tetapan Akaun
  • Langkah 2 - Pilih Akaun Bersambung
  • Langkah Padam Akaun ML Seterusnya ...
 • Persiapan Sebelum Memadamkan Akaun Legenda Mudah Alih

  Setelah sebelumnya, Jaka memberitahu anda cara menukar akaun Mobile Legends anda dengan mudah, kali ini giliran Jaka untuk menyedarkan anda yang ingin menghapus akaun ML yang kini anda gunakan secara kekal.

  Permainan Moonton DOWNLOAD

  Anda mungkin berfikir bahawa proses menghapus akaun Mobile Legends sangat mudah.

  Ada juga yang mungkin berfikir bahawa menghapus akaun permainan ini harus melalui serangkaian proses kompleks yang memerlukan bantuan aplikasi lain yang mungkin aneh.

  Sebenarnya, menghapus akaun ML tidak boleh dikatakan sangat mudah, tetapi juga tidak sukar.

  Sebab Mengapa Memadamkan Akaun Legenda Mudah Alih

  Banyak pemain Mobile Legends memainkan permainan ini menggunakan lebih dari satu akaun. Biasanya, mereka menggunakan Facebook, akaun Gmail atau kedua-duanya untuk bermain di telefon pintar atau peranti Android.

  Sumber foto: GadgetMatch

  Namun, nampaknya masih ramai yang tidak berpuas hati dan ingin bermain dengan lebih dari dua akaun. Ada juga yang ingin mengulangi permainan dari awal kerana mereka sudah merasa bosan pada tahap tertinggi.

  Dengan masih menggunakan peranti yang sama, anda yang mempunyai keinginan yang sama dengan sebilangan pemain di atas tentu anda mesti memadamkan akaun anda untuk memberi ruang kepada akaun baru.

  Tetapi sekali lagi, masih ramai yang tidak memahami cara menghapus akaun Mobile Legends yang betul.

  LIHAT ARTIKEL

  Cara Menghapus Kekal Akaun Legenda Mudah Alih di Telefon Android

  Mengatasi masalah di atas, Jaka akan memberitahu anda cara menghapus akaun Mobile Legends yang betul sehingga dapat dihapus secara kekal dari telefon pintar atau peranti Android anda.

  Sekiranya demikian, ikuti langkah-langkah di bawah:

  Langkah 1 - Pergi ke Menu Tetapan Akaun

  Buka aplikasi Mobile Legends pada Android anda, kemudian pilih bahagian profil. Setelah profil anda muncul, anda memilih pilihan Tetapan Akaun di bahagian bawah.

  Langkah 2 - Pilih Akaun Bersambung

  Dalam kes ini, Jaka menggunakan akaun Facebook untuk memainkan Mobile Legends. Langkah seterusnya adalah memilih pilihan Bind Account .

  Langkah Padam Akaun ML Seterusnya ...

  Langkah 3 - Buka Urus Akaun

  Sekiranya paparan muncul seperti gambar di bawah, yang perlu anda lakukan seterusnya ialah memilih alias, klik Facebook Lepas .

  Langkah 4 - Selesai Melepaskan

  Untuk menghapus akaun anda dari Mobile Legends, langkah terakhir yang perlu anda lakukan ialah memilih Oke .

  Langkah 5 - Pergi ke Menu Tetapan Aplikasi

  Tidak sampai di sana, anda masih perlu menyelesaikan beberapa langkah lagi. Daripada aplikasi Legends Mobile, kemudian pergi tetapan menu dan pengurusan aplikasi alias Apps . Pilih aplikasi Mobile Legends.

  Langkah 6 - Kosongkan Data Mobile Legends

  Setelah membuka, anda perlu membersihkan akaun yang anda hapus lebih awal. Ini perlu dilakukan agar akaun tersebut dihapus sepenuhnya secara kekal.

  Caranya adalah dengan memilih pilihan Storage , kemudian tekan CLEAR DATA dan CLEAR CACHE .

  Langkah 7 - Kosongkan Akaun Ikatan Data

  Akhirnya, pergi ke aplikasi yang anda gunakan sebagai akaun Mobile Legends. Jaka yang menggunakan akaun Facebook terus ke aplikasi Facebook di menu Aplikasi .

  Sekiranya demikian, pilih Penyimpanan, kemudian CLEAR DATA dan CLEAR CACHE persis seperti yang anda lakukan dalam aplikasi Mobile Legends. Dengan cara itu, akaun ML anda telah dihapuskan secara rasmi secara kekal.

  Itulah cara memadam sepenuhnya akaun Mobile Legends di Android alias. Sekarang anda boleh membuka alias halaman baru untuk memulakan pengembaraan anda dalam dunia ML dari awal lagi.

  Tetapi bagi anda yang mempunyai niat separuh hati, Jaka mengesyorkan agar tidak menghapus akaun anda kerana suatu hari nanti anda pasti akan menyesal.

  Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan