Hati-hati 15 Ribu! Perhatikan Nilai Dolar Gunakan 5 Aplikasi Ini

Bagi anda yang gemar melabur dalam mata wang asing atau mata wang, terutamanya Dolar, maka anda perlu menggunakan aplikasi jual beli 5 dolar yang juga boleh anda gunakan untuk memantau nilai tukar Rupiah ke Dolar.

Dalam seminggu yang lalu, negara kita dikejutkan dengan melemahnya Rupiah berbanding Dolar yang merupakan mata wang Amerika Syarikat. Sebenarnya, nilai Rupiah per US $ 1 dilaporkan hampir mencecah Rp 15.000!

Jangan lepaskan. Kali ini Jaka akan memberitahu anda lima aplikasi yang dapat membantu anda memantau perkembangan dolar .

BACA JUGA
  • Ia berbilion dolar! Ini adalah 9 Penerbit Permainan Terkaya di Dunia
  • Buat Kaya! Ini 7 Aplikasi Android Paling Popular Untuk Pemburuan Dolar
  • Hingga Jutaan Dolar ?! 5 Item Mahal Ini Terdapat di Sampah

5 Aplikasi Jual Beli Dolar Dalam Talian Terbaik di Android

Anda yang suka melabur pertukaran mata wang asing (pertukaran mata wang asing), alias mata wang asing, tentu saja, jangan ketinggalan juga untuk menukar Rupiah dan Dolar. Untuk itu, anda memerlukan bantuan aplikasi pemantauan kadar pertukaran asing (termasuk Dolar) yang juga boleh anda gunakan sebagai aplikasi jual beli Dolar.

LIHAT ARTIKEL

1. Penukar Mata Wang

Aplikasi pertama adalah Penukar Mata Wang . Aplikasi yang memiliki lebih dari 80 mata wang dari berbagai negara bukan hanya aplikasi untuk mengetahui nilai tukar, tetapi Anda juga dapat menggunakannya untuk memantau pergerakan pertukaran mata uang asing dalam jangka waktu tertentu, melakukan pelacakan menggunakan portfolio mata wang, hingga informasi mata wang terbaru setiap hari.

KelebihanKekurangan
Ringan dan senang digunakan Mod luar talian kurang sempurna
Banyak ciri tambahan Beberapa mata wang tidak selalu dikemas kini
DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti OANDA Corporation

2. IDKurs

Permohonan seterusnya adalah IDKurs . Aplikasi ini dapat Anda gunakan untuk memantau dan mengetahui informasi nilai tukar Rupiah terhadap mata uang lain dalam waktu nyata dari berbagai bank di Indonesia, hubungi Bank Mandiri, BCA atau BNI. Selain itu, aplikasi ini juga akan memberi anda cadangan nisbah terbaik untuk bila anda harus membeli atau menjual dolar dan mata wang asing yang lain.

KelebihanKekurangan
Nilai tukar lengkap dari bank Indonesia Tiada ciri penjejakan portfolio
Harga Terbaik yang Disyorkan -
DOWNLOAD Rangkaian Tiang Produktiviti Aplikasi

3. Kadar Pertukaran - Mata Wang

Hampir serupa dengan dua aplikasi sebelumnya, Nilai Tukar - Mata Wang juga menyediakan perkhidmatan untuk pengguna menukar mata wang. Perbezaannya ialah terdapat beberapa fitur kecil yang ditambahkan pada aplikasi ini seperti kalkulator, penyegerakan automatik dan carta kadar pertukaran yang dapat digunakan di luar talian.

KelebihanKekurangan
Penukaran mata wang yang lengkap Tanpa maklumat harian mengenai pertukaran wang asing
Banyak ciri sokongan -

Muat turun: Kadar Pertukaran - Mata Wang

4. Rupiah Rupiah Indonesia

Aplikasi ini khusus untuk anda yang suka menjual dan membeli dolar dengan Rupiah anda. Dolar Rupiah Indonesia akan memberi anda semua informasi mengenai nilai tukar Rupiah terhadap Dolar, pergerakan nilai dalam jangka waktu tertentu, analisis dan cadangan bila waktu yang tepat untuk membeli atau menjual Dolar anda.

KelebihanKekurangan
Ciri-ciri penuh Hanya fokus 1 mata wang asing
Ringan dan senang digunakan Kadang kala pepijat muncul

Muat turun: Rupiah Rupiah Indonesia

5. Pengurup Wang

Permohonan terakhir ialah Money Changer . Mempunyai fungsi yang sama seperti money changer fizikal, alias money changer yang dapat anda temukan di pusat membeli-belah atau pusat membeli-belah, aplikasi ini dapat anda gunakan untuk menukar lebih dari 160 mata wang asing. Hebatnya, aplikasi ini dapat melakukan penukaran yang betul dalam keadaan luar talian.

KelebihanKekurangan
Ciri-ciri lengkap Berat yang mengagumkan untuk telefon pintar kelas atas
Ciri Kemas kini Mata Wang On / Off untuk menjimatkan internet -

Muat turun: Money Changer

Itulah lima aplikasi jual beli dolar Android yang juga dapat Anda gunakan untuk memantau nilai tukar Rupiah terhadap Dolar. Sekarang tidak ada lagi alasan untuk anda melewatkan kemas kini nilai mata wang kami berbanding mata wang lain dan semoga kami dapat lebih antisipasi dengan kemungkinan pergerakan kadar pertukaran yang besar seperti yang berlaku baru-baru ini. Setuju?

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan