6 Aplikasi Skrin Kunci Android Unik yang Perlu Anda Cuba

Jaka akan menyediakan beberapa aplikasi Android Lock Screen alternatif yang unik yang menjadikan buka kunci lebih keren. Berikut adalah 6 aplikasi skrin kunci Android unik yang mesti anda cuba.

Pasti anda sudah tahu apa itu Skrin Kunci Android? Layar kunci adalah paparan ketika kita mematikan layar dan menyalakannya kembali, maka kita akan diminta untuk memindahkan layar, memasukkan kata sandi, pola, dan lain-lain.

Anda akan menemui titik tepu di mana anda bosan dengan hanya penampilan atau cara membuka kunci yang tidak pernah berubah. Oleh itu, di sini Jaka akan menyediakan beberapa aplikasi Skrin Kunci Android alternatif yang menjadikan buka kunci unik menjadi lebih sejuk.

BACA JUGA
  • Aplikasi Lockscreen Android Paling Canggih Setakat ini
  • Aplikasi Skrin Kunci Terbaik Untuk Telefon Android
  • Cara Merangka Kunci Layar Skrin Sendiri Di Android

6 Aplikasi Skrin Kunci Android Unik yang Perlu Anda Cuba

1. Penggera Kunci Skrin Anti Pencurian

Aplikasi Produktiviti Mobiloucos 2 DOWNLOAD

Anti Pencurian Penggera memberi perlindungan kepada kita, kerana semasa telefon bimbit kita disimpan maka seseorang cuba membukanya dan corak atau kata laluan salah maka akan membunyikan siren polis atau penggera yang akan membuat orang yang ingin bertindak tidak tahu akan melarikan diri kerana mereka terkejut dengan penggera.

2. CashTree

Untuk skrin kunci Android yang unik ini, selain mendapat paparan skrin kunci unik, anda juga boleh mendapatkan wang dengan hanya membuka kunci telefon bimbit anda. CashTree, yang sudah mempunyai nama di Korea, kini hadir di Indonesia. Dengan menggunakan Cashtree, anda dapat mengumpulkan kas rupiah yang dapat digunakan untuk menghasilkan pulsa secara percuma. Tidak teruk kan?

Produktiviti Apl DOWNLOAD TERHAD VITI GLOBAL

3. Skrin Kunci Penutup

Aplikasi skrin kunci Android terbaik untuk yang satu ini selain memberikan penampilan yang berbeza dan unik, juga menyediakan akses langsung ke aplikasi yang akan disimpan di halaman depan. Lock Screen Cover juga mempunyai kelebihan untuk menukar tema mengikut tempat yang anda tetapkan seperti pejabat, rumah, kereta, dan lain-lain. Oleh itu, seperti semasa memandu, anda memerlukan aplikasi GPS Peta Google maka anda hanya membukanya di skrin kunci ini. Sejuk bukan?

MUAT TURUN Aplikasi Antivirus & Perlindungan Keselamatan

4. GO Locker

Aplikasi skrin kunci Android yang unik ini adalah versi aplikasi skrin kunci Play Store yang paling popular. Lebih daripada 100 juta muat turun dan prestasi serta keserasian yang baik menjadikan GO Locker sebagai aplikasi skrin kunci paling popular. Sekiranya terdapat masalah paparan, orang akan berbeza pendapat, jadi cubalah.

Aplikasi Produktiviti GO Launcher Dev Team MUAT TURUN

5. Pengimbas Cetakan Jari Unlock Ice

Diamond Fortress Technologies, Inc. Aplikasi Antivirus & Keselamatan MUAT TURUN

Pernah bermimpi memiliki telefon bimbit yang dapat cap jari (pengesanan cap jari)? Kini dapat direalisasikan dengan aplikasi ini. Aplikasi skrin kunci Android yang unik ini membolehkan anda membuka kunci cap jari anda! Wow, sejuk kan ?! Dengan menggunakan kamera dan memotret jari anda, aplikasi Ice Unlock Finger Print Scanner adalah alternatif jika anda ingin membuka kunci skrin dengan cara yang berbeza.

6. Joy Locker: Tema Permainan

Fun2Soft DOWNLOAD Aplikasi Antivirus & Keselamatan

Yang terakhir ini dapat menjadikan paparan skrin kunci anda begitu menyeronokkan. Dengan fitur yang dapat mengubah layar kunci anda seperti permainan, aplikasi Joy Locker: Game Theme akan memberikan sensasi yang berbeza ketika anda membuka kunci. Dengan variasi permainan yang berbeza, ini pasti menjadikan anda lebih selesa menggunakan aplikasi ini.

Paparan Skrin Kunci bergantung pada setiap selera kita, mana yang sesuai atau yang tidak. Oleh itu, anda boleh memilih salah satu daripada pilihan di atas dan mencuba mana yang paling anda sukai. Itu sahaja dari saya dan semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan