Tonton Filem Pocong Jaga (2018) | Keganasan Sang Pocong!

Ingin tahu betapa mengerikannya menemani mayat sahaja? Ayuh, tonton filem Jaga Pocong (2018) Full Movie di sini.

Filem seram menjadi salah satu genre kegemaran orang ramai. Semakin tegang, semakin disukai oleh penonton.

Nama filem seram pastinya tidak terlepas dari watak hantu yang menghantui sepanjang filem ini, walaupun ada filem seram tanpa hantu.

Salah satu yang paling popular adalah Pocong. Watak hantu adalah orang yang menyebarkan keganasan dalam filem Jaga Pocong ini !

 • Filem Fakta Menarik Terus Pocong
 • Tonton Filem Pocong Jaga (2018)
 • Sinopsis Filem Keep Pocong

  Sumber foto: YouTube

  Mila (Acha Septriasa) adalah jururawat yang bekerja di hospital. Suatu hari, dia melihat seekor burung yang membuatnya merasa buruk.

  Kemudian, dia mendapat tugas dari penyelia untuk mengunjungi rumah pesakit bernama Sulastri (Jajang C Noer). Mila juga melaksanakan tugas-tugas ini.

  Rumah pesakit terletak jauh dari orang ramai. Lebih buruk lagi, pesakit yang harus dijaga ternyata telah meninggal dunia.

  Mila yang ingin pergi ditahan oleh anak pesakit, Radit (Zack Lee). Radit meminta Mila menjaga rumahnya kerana dia harus mengurus pengebumian ibu.

  Bukan hanya itu, Mila juga diminta menolong mandi dan meninggalkan jenazah. Mila tidak keseorangan kerana ditemani oleh anak perempuan Radit bernama Novi (Aqilla Herby).

  Semasa menjalankan tugas ini, Mila juga mula merasakan banyak kejadian aneh. Sebenarnya, Novi hampir terbunuh.

  Mila juga harus berhadapan dengan pelbagai misteri dan keganasan yang membuatnya terperangkap di rumah dengan mayat Sulastri.

  Filem Fakta Menarik Terus Pocong

  Sumber foto: YouTube

  Premis bagaimana watak utama mesti bersendirian dengan badan adalah tarikan utama filem ini. Bukan itu sahaja, filem ini juga mempunyai rangkaian fakta menarik, anda tahu!

  • Filem Jaga Pocong menggunakan latar belakang tahun 1980-an.

  • Filem ini merupakan debut untuk Acha Septriasa dalam filem genre seram. Pengarah Hadrah Daeng Ratu juga menjalani debutnya dalam filem seram.

  • Pelakon senior Jajang C. Noer belajar mengatur pernafasan melalui mulut sehingga dia tidak dapat dilihat bernafas ketika menjadi pocong.

  • Sebelum filem ini, Acha dan pelakon Zack Lee sudah pernah bermain bersama dalam filem Midnight Show yang dilancarkan pada tahun 2016.

  • Ramai orang percaya bahawa Burung Kedasih adalah tanda kematian seseorang.

  • Untuk mendapatkan lebih banyak suasana seram, pasukan produksi sebenarnya menggunakan rumah lama yang tidak berpenghuni sebagai lokasi penggambaran.

  • Banyak pengalaman mistik yang dialami oleh kru dan pemain menjadikannya mesti ditemani oleh Ustaz.

  Tonton Filem Pocong Jaga (2018)

  TajukJaga Pocong
  Menayangkan 25 Oktober 2018
  Jangka masa 1 jam 23 minit
  Pengeluaran Filem Spektrum, Gambar Maxima, dan Pengeluaran Tanpa Had
  Pengarah Hadrah Daeng Ratu
  Pelakon Acha Septriasa, Zack Lee, Jajang C. Noer
  Genre Seram
  Penarafan 6.9 (103)

  Beberapa filem seram Indonesia yang dilancarkan akhir-akhir ini menggunakan banyak set masa lalu. Filem Keep Pocong menjadi salah satu daripadanya.

  Kesannya dapat dilihat dari kereta klasik yang dipandu oleh Acha, lagu-lagu klasik yang dimainkan melalui LP dan sebagainya.

  Bagi anda yang ingin menonton filem seram Indonesia yang satu ini, cukup klik pautan di bawah betul!

  >>> Tonton Filem Pocong Jaga (2018) <<<

  Keganasan yang ditunjukkan oleh Pocong cukup berjaya menjadikan rambut di belakang berdiri. Tidak banyak adegan jumpscare kerana pengarah menggunakan suara dan set untuk membina suasana.

  Ada filem seram lain yang ingin anda tonton? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan