Cara memadam akaun Twitter secara kekal | Buat Jejak Digital yang Jelas!

Adakah anda bosan bermain Twitter? Adakah anda mahu memadam akaun tanpa log masuk? Tenanglah, inilah cara memadamkan akaun Twitter anda secara kekal.

Adakah anda bosan bermain Twitter lagi kerana anda sudah menjadi anak Instagram? Tetapi tidak tahu bagaimana memadam akaun Twitter?

Sebenarnya, boleh dikatakan Twitter adalah media sosial terbaik pada tahun 2018 Oleh itu, bagaimana untuk memadam Twitter secara kekal sudah pasti ada!

Sekiranya anda benar-benar mahu memadamkan akaun Twitter anda, terdapat beberapa cara untuk melakukannya.

Anda boleh memadam akaun Twitter anda di PC dan di telefon bimbit anda . Kedua-duanya juga sangat mudah untuk anda lakukan!

Sebagai bonus, Jaka juga akan memberitahu anda cara menghapus akaun Twitter yang terlupa kata laluan!

 • Cara Memadam Akaun Twitter di Mudah Alih
 • Cara memadam akaun Twitter tanpa log masuk
 • Bonus: Cara Menggunakan E-mel yang Sama untuk Akaun Twitter Baru
 • Cara Menghapus Akaun Twitter secara Kekal

  Sebelum memadamkan akaun Twitter anda secara kekal, Jaka ingin memberitahu anda beberapa perkara yang mesti anda ketahui, geng!

  Sekiranya alasan anda untuk menghapus Twitter adalah kerana masalah dengan akaun anda, maka nyahaktifkannya dan kemudian aktifkan semula tidak akan menyelesaikan apa-apa.

  Contoh masalah Twitter yang boleh berlaku ialah kehilangan tweet, pengikut atau nombor berikut yang salah, dan Mesej Langsung yang mencurigakan.

  Sekiranya anda benar-benar ingin menghapus akaun Twitter anda, ikuti kaedah di bawah dengan segera!

  Cara Memadam Akaun Twitter di PC / Komputer riba

  Pertama, Jaka akan memberitahu anda cara menghapus akaun Twitter anda di PC atau komputer riba. Sebelum ini, pastikan anda mempunyai akaun Twitter.

  Berikut adalah langkah-langkahnya:

  Langkah 1 - Log masuk ke Akaun Twitter yang ingin anda padamkan

  Log masuk atau log masuk ke akaun Twitter anda seperti biasa, kemudian di sudut kanan atas klik foto profil kecil anda .

  Langkah 2 - Masukkan Tetapan

  Setelah anda mengklik foto profil anda, akan ada rangkaian menu yang berkaitan dengan tetapan akaun Twitter anda. Pilih Privasi dan tetapan .

  Langkah 3 - Masukkan Menu Akaun

  Setelah memasuki Tetapan, pilih menu Akaun dan pilih Nyahaktifkan Akaun Anda .

  Langkah 4 - Nyahaktifkan Akaun Twitter

  Sekiranya anda telah melakukan semua langkah di atas, tekan butang Lumpuhkan seperti gambar di atas. Baca beberapa perkara penting mengenai penyahaktifan akaun Twitter anda supaya anda tidak menyesal.

  Kemudian, anda akan diminta memasukkan kata laluan sebagai proses pengesahan akaun

  Perlu diingat bahawa akaun baru anda akan hilang sepenuhnya selama 30 hari.

  Twitter masih akan menyimpan semua data pengguna pada masa itu. Data baru akan dihapus sekiranya sudah berlalu 30 hari.

  Selama ini, anda boleh mengaktifkan semula akaun anda jika anda berubah fikiran. Sekiranya anda mahu menghapusnya sekali lagi, anda perlu menunggu 30 hari lagi.

  Cara Memadam Akaun Twitter di Mudah Alih

  Tidak semua orang memiliki komputer riba atau komputer, jadi mereka hanya dapat menggunakan Twitter dari telefon pintar yang dimiliki oleh Android dan iOS.

  Sekiranya anda salah seorang dari mereka, ikuti langkah-langkah di bawah ini, Jaka akan memberitahu anda cara memadam akaun Twitter anda melalui telefon bimbit secara kekal!

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Twitter

  Pertama, pastikan terlebih dahulu bahawa anda mempunyai aplikasi Twitter di telefon pintar anda. Anda boleh memuat turun melalui pautan di bawah:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan Twitter DOWNLOAD

  Langkah 2 - Masukkan Tetapan

  Selepas itu, sila log masuk terlebih dahulu menggunakan akaun yang ingin anda hapuskan. Semasa anda masuk, klik pada gambar profil di sudut kanan.

  Pilih Tetapan dan privasi untuk membuka tetapan Twitter.

  Langkah 3 - Masukkan Akaun

  Pilih menu Akaun di bahagian atas. Pilih Nyahaktifkan akaun anda, yang terletak di bawahnya sendiri.

  Langkah 4 - Pengesahan Akaun

  Mula-mula membaca beberapa perkara yang berkaitan dengan menyahaktifkan akaun Twitter anda. Apabila anda pasti, tekan butang Nyahaktifkan. Anda akan diminta memasukkan kata laluan anda sebagai proses pengesahan.

  Sama seperti menghapus Twitter melalui komputer, anda harus menunggu 30 hari sebelum akaun anda hilang secara kekal.

  Perlu diingat juga bahawa enjin carian seperti Google dapat memunculkan tweet lama anda jika pertanyaan sesuai walaupun anda telah menghapus tweet tersebut.

  Walaupun begitu, sesiapa sahaja yang mengklik tweet akan mendapat magnitud kesalahan.

  Cara memadam akaun Twitter tanpa log masuk

  Sekiranya anda terlupa kata laluan akaun Twitter anda dan mencari kaedah untuk menghapus akaun Twitter yang digantung atau dikunci, anda boleh mengikuti kaedah ini.

  Langkah 1 - Masukkan 'Lupa Kata Laluan'

  Pertama sekali, anda membuka laman Twitter seperti biasa dari komputer anda untuk menjadikannya lebih mudah dan fleksibel. Kemudian pilih Lupa kata laluan

  Langkah 2 - Masukkan ID Twitter

  Seterusnya, masukkan ID Twitter atau nama pengguna anda yang ingin anda hapus akaun. Sekiranya anda memasukkan ID Twitter yang betul, ID Twitter anda akan muncul ditambah dengan e-mel yang anda buat untuk log masuk . Pilih Teruskan .

  Langkah 3 - Hubungi Twitter

  Untuk menghubungi Twitter, anda hanya perlu mengklik atau memilih menu Masih memerlukan bantuan? Nanti anda akan menghantar e-mel dengan Perkhidmatan Pelanggan Twitter (CS).

  Langkah 4 - Hantar E-mel ke Twitter

  Seterusnya anda HARUS mengirim e-mel ke Twitter dengan memasukkan alamat e-mel anda. Oh ya, Jaka sangat mengesyorkan agar anda menghantar e-mel ke Twitter dalam bahasa Inggeris.

  Anda dapat melihat kamus Inggeris luar talian untuk menterjemahkan kata-kata anda agar mudah difahami oleh CS Twitter.

  Dalam beberapa hari CS Twitter biasanya akan membalas e-mel anda dan menindaklanjuti permintaan anda untuk menghapus akaun Twitter anda.

  Bonus: Cara Menggunakan E-mel yang Sama untuk Akaun Twitter Baru

  Mungkin anda mahu memadamkan akaun Twitter anda kerana ingin membuat akaun Twitter baru. Ini mungkin kerana anda merasakan ada pengikut yang sangat menjengkelkan atau mendapat keganasan melalui DM.

  Seperti anda telah memadamkan akaun Twitter anda tetapi masih mahu menggunakan e-mel untuk membuat Twitter baru, ada cara, geng!

  Langkah 1 - Masukkan Tetapan

  Setelah anda log masuk, masukkan menu Tetapan dan privasi yang anda dapati dengan menekan foto profil di sudut kiri atas. Pilih Akaun.

  Langkah 2 - Tukar Nama Pengguna

  Klik menu Nama Pengguna untuk menukar nama pengguna anda. Selepas itu, ubah alamat e-mel yang terdapat di bawah menu Telefon. Sekiranya anda tidak mempunyai alamat e-mel yang lain, cukup buat dengan mengikuti tutorial di bawah!

  Sekiranya demikian, tekan Simpan perubahan yang muncul di bahagian bawah halaman dan masukkan kata laluan sebagai proses pengesahan

  Langkah 3 - Sahkan Alamat E-mel

  Anda akan diminta untuk mengesahkan alamat e-mel yang baru anda masukkan. Anda boleh menyemaknya melalui peti masuk e-mel anda.

  Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan nama pengguna dan e-mel lama untuk akaun baru anda selepas 30 hari dinyahaktifkan. Mudah, bukan?

  Itulah cara menghapus akaun Twitter di PC dan telefon bimbit yang boleh anda lakukan dengan mudah. Ternyata jalannya sangat mudah, bukan?

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai Twitter atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan