Cara Meningkatkan Kualiti Video Tanpa Aplikasi Tambahan

Hasil rakaman video anda Shaky aka Shake? Anda boleh menstabilkannya dengan mudah tanpa aplikasi penyuntingan video tambahan dengan cara ini!

Sebilangan besar telefon pintar Android kini dilengkapi dengan kamera berkualiti tinggi yang mampu menghasilkan gambar yang hebat. Bukan hanya gambar, kualiti kamera telefon pintar kini juga mampu menghasilkan rakaman video yang sangat jernih seperti camcorder mewah.

Semakin tinggi FPS (bingkai sesaat) yang dapat dirakam oleh kamera telefon pintar, semakin baik kualiti video yang dihasilkan. Malangnya, spesifikasi kamera yang baik tidak menjamin video yang bagus. Keupayaan perakam juga mempengaruhi hasil video. Selalunya, jumlah gerakan dan ketidakstabilan dalam memegang kamera menjadikan alias video itu goyah.

Jangan risau, anda boleh memperbaiki hasil video yang buruk di Android anda dengan mudah. Tidak memerlukan aplikasi penyuntingan video tambahan, kali ini Jaka akan berkongsi petua bagaimana meningkatkan kualiti video di Android. Dalam kes ini, bagaimana anda menstabilkan video alias goyah banyak mengguncang alias banyak kejutan.

BACA JUGA
  • Cara Menghilangkan Bunyi Video di Semua Android
  • Yang lebih kejam! YouTube Padam Semua Tangkapan
  • 10 Aplikasi Panggilan Video Terbaik 2020, Sesuai untuk Persidangan Telekomunikasi!

Cara Meningkatkan Kualiti Video di Android Tanpa Aplikasi Tambahan

Sumber gambar: Sumber: RS-Tech

Betul. Anda tidak memerlukan aplikasi penyuntingan video atau aplikasi tambahan lain untuk memperbaiki video yang goyah. Anda hanya menggunakan salah satu ciri dalam Foto Google. Ya, aplikasi lalai yang pastinya ada di Android Anda mempunyai fitur yang dapat meningkatkan dan meningkatkan kualiti video. Ikuti langkah di bawah:

  • Buka aplikasi Foto Google yang pasti ada di telefon pintar Android anda.
  • Pilih satu video goyah yang ingin anda perbaiki alias stabil.
  • Setelah video dibuka, pilih atau tekan ikon seperti hamburger yang diberi petak merah pada gambar di bawah.
  • Pilih STABILIZE .
  • Aplikasi akan memulakan proses penstabilan. Pada peringkat ini, anda hanya perlu menunggu video anda selesai stabil.
  • Video anda berjaya ditstabilkan, dan status video telah berubah menjadi STABILISED .

Itulah cara meningkatkan kualiti video di Android dengan menstabilkan video yang goyah tanpa menggunakan aplikasi penyuntingan video tambahan. Anda kini boleh menikmati menonton video yang mengandungi momen menarik dengan kualiti yang lebih baik kerana anda tidak goyah lagi. Mudah, bukan? Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan