Cara Menjauhkan Telefon Pintar Android dari Komputer Tanpa Internet

Ingin mengawal Android anda dari jauh dari komputer atau komputer riba? Inilah cara membuat telefon pintar Android dari jauh dari komputer.

Ingin mengawal Android anda secara langsung dari komputer atau komputer riba? Anda boleh menggunakan kaedah berikut. Kaedah ini boleh dilakukan untuk telefon pintar Android jauh dari PC komputer tanpa memerlukan akses internet semasa dikendalikan.

Dengan mengendalikan telefon pintar Android anda secara langsung dari komputer, sudah tentu akan memudahkan anda melakukan banyak perkara. Bermula dari membalas mesej WhatsApp, BBM, LINE, bermain permainan di Android tetapi dikawal di komputer, dan banyak lagi. Bagaimana anda membuat jarak jauh Android dari komputer? Inilah ulasan penuh.

Cara Menjauhkan Android dari Komputer

Sebelum anda mula mengawal telefon pintar Android dari komputer atau komputer riba, terdapat beberapa perkara yang anda muat turun terlebih dahulu. Sekiranya sudah dimuat turun, anda hanya boleh memulakan langkah seterusnya.

 • Muat turun aplikasi Mobizen Mirroring dan pasang pada Android. Produktiviti Aplikasi RSUPPORT Co., Ltd. MUAT TURUN
 • Muat turun Mobizen untuk PC dan pasangkannya di komputer atau komputer riba anda.

  Produktiviti Aplikasi RSUPPORT Co., Ltd. MUAT TURUN
 • Jalankan Mobizen Mirroring, dan daftar terlebih dahulu. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, anda boleh log masuk.

 • Sekiranya anda telah mendaftar atau log masuk, anda boleh mula mengawal Android dari komputer. Klik Mula Mobizen .

 • Sambungkan telefon pintar Android ke komputer riba atau komputer menggunakan kabel data. Pastikan debugging USB dihidupkan . Bilakah muncul Benarkan debugging USB? , klik OK .

 • Sekarang, buka Mobizen untuk PC, kemudian pilih Kawalan Jauh Android .

 • Masukkan e-mel dan kata laluan yang anda buat sebelumnya. Sekiranya anda sudah klik Sambung .

 • Pemberitahuan akan muncul di Android anda. Pemberitahuan Mobizen Mirroring akan mula menangkap semua yang dipaparkan di skrin anda, Klik butang Mula Sekarang .

 • Secara automatik anda dapat mengawal Android dari komputer.

 • Berikut adalah tangkapan skrin jauh Android dari komputer riba:

Itulah cara mengawal Android dari komputer. Sekiranya anda mempunyai cara Android jauh dari komputer riba lain, anda boleh membaginya di ruangan komen. Kaedah ini tidak memerlukan sambungan internet jika anda disambungkan menggunakan kabel data. Namun, ia memerlukan internet jika anda ingin mengawal Android dari komputer tanpa kabel data.

Artikel Berkaitan