Shhh ... 5 Cara Peretasan Ini Boleh Digunakan Oleh Pemula!

Untuk mempelajari sains penggodam secara rasmi sangat mahal, tetapi di internet terdapat beberapa pengetahuan yang bahkan diedarkan secara percuma. Bukan hanya percuma, tetapi juga dapat digunakan untuk anda yang masih baru. Lihatlah!

Penggodam adalah profesion yang hebat di dunia IT. Boleh difahami kerana seolah-olah profesion ini adalah profesion serba boleh. Bukan itu sahaja, malah kos untuk mempelajari ilmu penggodam secara rasmi adalah sangat mahal .

Walaupun pengetahuan rasmi sangat mahal, di internet terdapat beberapa pengetahuan yang bahkan diedarkan secara percuma. Bukan hanya percuma, tetapi juga dapat digunakan untuk anda yang masih baru. Apa pengetahuan itu? Lihat artikel Jaka berikut .

BACA JUGA
  • Laman Web FBI digodam! Kebocoran Data Ejen Rahsia di Internet
  • 5 Tanda Komputer Anda Diretas dan Cara Mengatasinya
  • Lakukan 5 cara ini agar anda tidak dapat Facebook Facebook HACK

Inilah 5 Cara Peretas Yang Boleh Dilaksanakan Oleh Pemula

Mempelajari ilmu penggodam memang sangat menggembirakan, kerana dengan itu kita nampaknya mempunyai lebih banyak kekuatan dalam bidang IT. Boleh menggunakan WiFi orang, boleh menggunakan akaun media sosial orang, dan lain-lain.

Sekiranya anda masih tidak mengetahui apa-apa mengenai pengetahuan penggodam dan ingin belajar, anda harus membaca 5 cara penggodaman yang boleh digunakan oleh pemula seperti berikut. Oh ya, satu catatan penting, gunakan pengetahuan ini dengan bijak .

1. Keylogger

Sumber foto: Foto: Planet Komputer

Yang pertama adalah Keylogger , sebuah aplikasi yang dapat merakam aktiviti menaip untuk pengguna komputer. Kaedah ini sangat mudah, tetapi terbukti sangat berkesan . Bermula dari akaun media sosial, e-mel, permainan, dan lain-lain dapat dicuri melalui kaedah ini.

Untuk melakukan ini terdapat beberapa cara. Bermula dari menggunakan perisian khas untuk melakukan Keylogger, atau cara mudah menggunakan notepad . Sekarang, untuk kaedah mudah menggunakan notepad, anda boleh membaca kaedahnya melalui artikel Jaka berikut.

LIHAT ARTIKEL

2. Hack Log masuk Windows

Sumber gambar: Foto: Tech Journey

Seterusnya ialah hack masuk Windows , yang bermaksud anda akan dapat menggunakan komputer siapa pun dengan OS Windows, walaupun komputer dilindungi menggunakan kata laluan.

Caranya, dengan menggunakan kaedah tetapan semula kata laluan masuk Windows . Walaupun pada dasarnya kaedah ini bertujuan untuk mengatasi masalah lupa kata laluan, sebenarnya cara yang sama juga dapat digunakan untuk memasuki komputer orang lain . Untuk perincian bagaimana rupa, anda boleh merujuk artikel Jaka berikut .

LIHAT ARTIKEL

3. Hack Permainan Pembelian Dalam Aplikasi dan Aplikasi Android

Sumber gambar: Foto: Cookie Run Wiki

Selanjutnya adalah meretas aplikasi dan permainan Android yang menyediakan perkhidmatan pembelian di dalamnya. Contohnya permainan bernama Cookie Run yang menyediakan perkhidmatan pembelian 100 keping kristal seharga Rp. 100,000. Anda boleh menggodam, tanpa membeli dan mendapatkan 100 kristal.

Untuk membolehkan perkara ini berlaku, anda memerlukan aplikasi bernama Lucky Patcher . Kaedahnya agak mudah. Tetapi jika anda keliru, anda juga boleh membaca kaedah terperinci melalui artikel Jaka berikut .

LIHAT ARTIKEL

4. Hack WiFi

Sumber gambar: Foto: Pemotong Kawat

Ilmu penggodam seterusnya yang boleh anda gunakan adalah penggodaman WiFi. Dengan menggunakan kaedah ini, ia membolehkan anda mendapatkan akses internet percuma melalui WiFi orang lain .

Untuk membolehkan ini berlaku, anda memerlukan dua keping perisian, iaitu Jumpstart dan Dumper . Caranya tidak sukar, anda hanya membaca artikel Jaka berikut . Dalam artikel itu Jaka telah menerangkan cara secara terperinci sehingga anda dapat memahaminya dengan mudah.

LIHAT ARTIKEL

5. Hack Facebook

Sumber gambar: Foto: Kelab Dalam Talian Penggodam

Terakhir ada penggodaman Facebook . Dengan cara ini anda boleh menggunakan akaun Facebook orang lain. Meretas Facebook sebenarnya agak sukar . Tetapi nampaknya ada terma dan syarat tertentu yang dapat memudahkannya.

Terma dan syarat ini merujuk kepada keselamatan kata laluan yang digunakan oleh pemilik akaun. Sekiranya anda bernasib baik, anda boleh menggodamnya melalui kaedah lupa kata laluan . Perincian seperti apa, anda dapat melihat artikel Jaka berikut .

LIHAT ARTIKEL

Nah, itu hanya artikel Jaka mengenai 5 cara penggodaman yang boleh diterapkan oleh pemula. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Catatan : Jaka hanya terhad untuk memberikan maklumat untuk pengetahuan anda. Mengenai apa yang berlaku apabila pengetahuan ini disalahgunakan, semua tanggungjawab anda adalah ya.

Sepanduk: Pinterest

Mari baca lebih banyak artikel dari pengarang, klik di sini!

Artikel Berkaitan