Cara Membuat Post #PathDaily di Path

Akui, anda mesti sering melihat catatan Path Daily, bukan? Saya tidak mahu tahu bagaimana membuatnya? Inilah cara membuat catatan #PathDaily di Path.

Di dunia, aplikasi Path media sosial tidak sepopuler di Indonesia. Aplikasi yang membatasi jumlah teman hanya 500 orang telah menjadi popular di Indonesia kerana memudahkan pengguna untuk berkongsi status, foto, video, lokasi, bahkan untuk mendengar atau menonton lagu apa.

Nah, baru-baru ini Path telah melancarkan kemas kini versi baru yang dilengkapi dengan ciri Path Daily yang mengerikan. Adakah anda ingin tahu bagaimana membuat Path Daily in Path?

BACA JUGA
  • Path Kini Boleh Menyebut Rakan Sebagai Twitter, Begini!
  • Cara Membuat Lokasi Palsu di Path atau Instagram, Abis yang Menyeronokkan!
  • Salin MELALUI Momen di Laluan untuk Android

Fever Posting #PathDaily

Hayo mengaku, anda mesti sering melihat tulisan di Path Daily Path kan? Posting Path Daily yang berkembang melalui tag #PathDaily di Path akhir-akhir ini sebenarnya adalah ciri baru yang disebut Visual Thought . Dengan ciri ini, setiap detik 'Pemikiran' yang anda buat secara automatik akan disertakan dengan gambar rawak dari Path.

Cara Membuat Post #PathDaily

Untuk membuat catatan #PathDaily, anda boleh mengemas kini aplikasi Path anda ke versi terbaru. Sekiranya anda belum mengemas kini, anda tidak boleh menghantar #PathDaily. Sila muat turun Laluan APK terkini.

Aplikasi Sosial & Pemesejan Path, Inc. MUAT TURUN
  • Sekiranya anda telah menggunakan Path versi terbaru, buat momen 'Pemikiran' seperti biasa. Untuk mengaktifkan ciri Pemikiran Visual atau pos Path Daily, anda hanya perlu menambahkan hashtag #PathDaily di akhir siaran 'Pemikiran'.
  • Setelah anda menghantar, Path secara automatik akan menghasilkan status yang anda buat menjadi sejenis kad ucapan dengan gambar rawak. Uniknya, tag #PathDaily secara automatik akan muncul pada gambar yang dihasilkan.

PENTING: Laluan Harian tidak boleh digunakan untuk catatan yang panjangnya melebihi 110 aksara.

Bagaimana, senang bagaimana membuat catatan Path Daily ini? Oleh itu, anda tidak perlu bersusah payah membuat MEME atau kad ucapan untuk menyatakan pendapat anda. Cukup tambahkan tag #PathDaily, anda boleh membuat saat yang menarik di Path.

Ciri-ciri Hebat Selain Laluan Harian

Oleh kerana terdapat banyak kemunculan dalam garis masa, anda pasti mahu mengikuti Path Daily, bukan? Nah, sekarang anda boleh membuat selain daripada Visual Thought atau Path Daily. Tetapi sebenarnya selain Path Daily, kemas kini Path terbaru juga dilengkapi dengan beberapa ciri menarik lain, seperti:

  1. Edit Momen . Sekiranya anda sering menaip ketika membuat momen di Path, sekarang anda tidak perlu bersusah payah menghapusnya. Tetapi edit masa yang anda buat. Bye-bye typo dan salah ejaan di Path!
  2. Lokasi Foto . Bagi anda yang sering menggunakan Path untuk mendaftar masuk di suatu tempat, ciri ini membolehkan anda memeriksa gambar rakan anda yang juga mendaftar masuk di tempat tersebut.
  3. URL profil . Ingin berkawan dengan orang baru di Path, tetapi bingung mencari namanya? Sekarang anda boleh berkongsi pautan profil anda di Facebook atau Twitter, kemudian tunggu sehingga mereka menambahkan anda.

Bagaimana, selain #PathDaily, kemas kini terbaru dari Path juga mempunyai ciri-ciri keren lain bukan? Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan