7 Aplikasi Pembelajaran Piano Terbaik untuk Android dan PC | Tidak perlu tunjuk ajar!

Adakah anda mencari aplikasi piano? Lihat artikel Jaka berikut untuk mengetahui aplikasi piano terbaik di PC dan telefon pintar

Adakah anda berminat untuk belajar bermain instrumen Piano? Pasti ada banyak. Secara semula jadi, piano sering dianggap sebagai alat muzik yang paling elegan dan elegan.

Malangnya, belajar piano melalui kursus memerlukan bayaran yang sangat mahal, geng. Terutama jika anda mempunyai pelajaran peribadi. Di samping itu, harga piano dan papan kekunci juga agak mahal di pasaran.

Tetapi jangan kecewa, geng. Anda boleh belajar piano tanpa kursus dengan aplikasi piano yang boleh anda muat turun untuk platform telefon pintar dan PC anda secara percuma.

Daripada menjadi lebih ingin tahu, lebih baik kita teruskan, mari kita periksa artikel Jaka berikut.

 • Aplikasi Piano Terbaik untuk Telefon Pintar
 • Bonus: Selain Aplikasi Piano, Aplikasi Alat Muzik Lain Yang Disarankan Ini
 • Belajar Piano Tanpa Kursus dengan Aplikasi Piano di PC dan Telefon Pintar

  Sebenarnya, terdapat banyak aplikasi piano yang boleh anda muat turun dari internet. Hanya saja, tidak semua aplikasi ini dapat memberi anda pengalaman yang memuaskan, geng.

  Daripada anda bingung memilih aplikasi mana yang terbaik untuk telefon pintar dan PC, berikut adalah beberapa cadangan untuk aplikasi piano terbaik untuk kajian modal anda.

  Untuk mempermudah membaca artikel ini, Jaka telah membahagikan aplikasi piano terbaik berdasarkan 2 kategori, iaitu untuk PC dan juga untuk telefon pintar.

  Aplikasi PC Piano Terbaik

  Bagi anda yang mencari aplikasi piano PC terbaik, berikut adalah beberapa cadangan yang telah dibuat oleh Jaka khas untuk anda.

  1. Piano Elektronik

  MUAT TURUN Apl

  Electronic Piano adalah aplikasi piano percuma yang boleh anda muat turun untuk desktop anda. Aplikasi ini juga terdapat dalam versi 32 bit dan 64 bit. Jangan risau sistem operasi anda tidak serasi, geng.

  Aplikasi ini dapat membuat anda merasa bermain piano secara realistik. Masalahnya, anda boleh memainkan kekunci piano dengan menekan beberapa kekunci pada papan kekunci anda.

  Di samping itu, anda juga boleh menggunakan aplikasi pembelajaran piano ini untuk memainkan instrumen lain. Anda boleh memilih hingga 128 jenis bunyi alat muzik. Boleh belajar bermain gendang juga, anda tahu.

  Elektronik Piano anda boleh memuat turun secara percuma dan juga serasi dengan semua versi sistem operasi Windows. Spesifikasi kentang desktop juga boleh menggunakan aplikasi ini, geng.

  2. Stesen Piano A73

  MUAT TURUN Apl

  Walaupun ciri-cirinya tidak sama dengan aplikasi piano terbaik lain, tetapi ada kelebihan yang dimiliki oleh A73 Piano Station .

  A37 Piano Station mempunyai antara muka atau penampilan yang kelihatan profesional, geng. Selain itu, penampilan aplikasi ini juga kelihatan seperti papan kekunci profesional lengkap dengan keterangan pada slider.

  Anda boleh menggunakan Stesen Piano A73 untuk memainkan 3 instrumen pada masa yang sama. Sekiranya seperti ini, anda boleh membuat muzik anda sendiri.

  3. Semua orang Piano

  MUAT TURUN Apl

  Aplikasi piano terbaik yang satu ini nampaknya paling popular di internet, geng. Seperti namanya, Everyone Piano dapat digunakan oleh siapa saja, dari amatur hingga profesional.

  Setiap orang Piano mempunyai bunyi yang sama persis dengan piano asli. Sebenarnya, bunyi piano dari aplikasi yang satu ini dapat mensimulasikan pedal pada piano.

  Anda boleh merakam permainan anda, menyesuaikan papan kekunci, dan bahkan memuat turun pemalam untuk menjadikan kesan bunyi piano lebih asli.

  Dalam mod pembelajaran, Everyone Piano menyediakan 3 mod, iaitu Mode Kanak-kanak , Mod Dewasa , dan Mode Penatua . Kaedah yang diajar berbeza bergantung pada kategori umur.

  Mempelajari kunci piano menggunakan aplikasi piano satu ini pasti menyeronokkan dan senang, geng.

  4. Piano ButtonBeats

  MUAT TURUN Apl

  ButtonBeats Piano adalah aplikasi piano yang membolehkan anda belajar memainkan lagu yang anda mahukan melalui piano maya.

  Memang, ButtonBeats Piano mempunyai tahap kesukaran yang lebih tinggi daripada aplikasi lain. Namun, aplikasi piano PC satu ini ditujukan untuk mereka yang sudah agak mahir bermain piano.

  Cara menggunakannya cukup mudah. Yang harus anda lakukan adalah mengatur supaya kekunci piano maya dapat disambungkan ke papan kekunci pada PC anda.

  Aplikasi Piano Terbaik untuk Telefon Pintar

  Sekiranya Jaka telah membincangkan aplikasi piano untuk PC, sekarang adalah masa untuk Jaka memberitahu anda mengenai aplikasi piano terbaik di platform telefon pintar.

  5. Piano yang sempurna

  Aplikasi Video & Audio DOWNLOAD STUDIO CAHAYA UTARA

  Aplikasi piano ini adalah yang paling popular dan paling banyak dimuat turun oleh banyak orang. Perfect Piano mempunyai 2 mod yang boleh anda pilih, iaitu Keyboard dan Mode Learn to Play .

  Mod Belajar Bermain memungkinkan anda belajar cara bermain piano menggunakan kaedah bola jatuh, kaedah drop persegi panjang & kaedah muzik lembaran.

  Dengan cara tertentu, aplikasi piano ini memiliki permainan yang serupa dengan ubin piano, tetapi anda menekan kombinasi beberapa tombol untuk membunyikan kunci piano.

  Perfect Piano juga menyediakan 70 contoh lagu untuk membantu anda belajar. Mempelajari piano menjadi lebih mudah, geng. Di samping itu, anda boleh memuat turun aplikasi ini untuk Android dan juga iPhone.

  MaklumatPiano yang sempurna
  Pemaju Revontulet Lembut
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (873.125)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  6. Piano Saya

  MUAT TURUN Apl

  Aplikasi piano terbaik seterusnya adalah My Piano . Aplikasi ini mempunyai paparan yang cukup sederhana, tetapi dilengkapi dengan pelbagai ciri yang pastinya membuat anda puas, geng.

  Malangnya, My Piano tidak dilengkapi dengan mod pembelajaran seperti aplikasi piano lain. Namun, jika anda sudah mempunyai pengalaman bermain piano dan ingin bermain piano, aplikasi ini boleh menjadi pilihan.

  Salah satu keistimewaan yang dimiliki oleh My Piano adalah Studio Quality Sound yang menjadikan bunyi piano aplikasi ini menyerupai bunyi piano di studio.

  Bukan hanya piano, anda juga dapat memainkan hingga 11 instrumen dan menggunakan 7 kesan bunyi yang berbeza.

  MaklumatPiano saya
  Pemaju Makmal Trajkovski
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (312,644)
  Saiz 21MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 2.3

  7. Pianist HD: Piano +

  Rubycell Produktiviti Apl DOWNLOAD

  Aplikasi piano terbaik lain yang boleh anda muat turun untuk telefon pintar anda. Pianist HD: Piano + menawarkan pengalaman bermain piano yang mudah dan praktikal.

  Anda dapat mempelajari lagu-lagu klasik yang popular di piano dengan sistem yang serupa dengan permainan Piano Tiles. Bezanya, Pianist HD menggunakan gabungan beberapa kekunci untuk memainkan nota dan kunci piano.

  Ciri Pianist HD yang sangat baik adalah papan kekunci berbilang di mana anda boleh memainkan 2 papan kekunci / piano sekaligus pada satu skrin. Anda juga boleh menggunakan kesan bunyi yang berbeza pada setiap piano.

  MaklumatPianist HD: Piano +
  Pemaju eubisel
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (741,584)
  Saiz 15MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Bonus: Selain Aplikasi Piano, Aplikasi Alat Muzik Lain Yang Disarankan Ini

  Sekiranya anda sudah pandai bermain piano dan ingin mencuba mempelajari alat muzik lain, anda boleh menggunakan aplikasi muzik yang boleh anda cuba terus di telefon pintar anda.

  Untuk maklumat lebih lanjut mengenai aplikasi alat muzik lain, anda boleh membaca di sini: 6 Aplikasi Muzik yang Membuat Anda Mahir Memainkan Alat Muzik .

  LIHAT ARTIKEL

  Demikianlah artikel Jaka mengenai aplikasi piano terbaik di PC dan telefon pintar. Mudah-mudahan dengan aplikasi di atas, anda akan menjadi lebih mahir bermain piano, geng.

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Muzik atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan