Inilah Cara Membuat Filem Kartun 3D di Android Creative

3D toontastik untuk membuat filem kartun 3D yang menarik di Android? Berikut adalah petua atau cara untuk membuat kartun 3D kreatif di Android!

Menjadi kreatif boleh dilakukan dengan banyak perkara. Salah satunya, anda boleh bergantung pada aplikasi baru yang dibuat oleh Google , iaitu Toontastic 3D yang tersedia di Android dan iOS.

Toontastic 3D membolehkan anda mengekspresikan imaginasi anda dan mengubah idea cemerlang menjadi filem kartun 3D yang meriah. Sebarkan kreativiti anda dan kongsi dengan dunia.

Lalu, bagaimana anda menggunakan Toontastic 3D untuk membuat filem kartun 3D yang menarik di Android? Berikut adalah petua atau cara untuk membuat kartun 3D kreatif di Android!

BACA JUGA
 • Cara Mudah Membezakan Aplikasi Asal berbanding Aplikasi Palsu di Android
 • 10 Laman Muat turun Filem Undang-undang Terbaik
 • Inilah Cara Menonton Filem di Netflix Tanpa Sambungan Internet

Cara Membuat Filem Kartun 3D di Android

1. Muat turun 3D Toontastik

Apl Google Inc. MUAT TURUN

Pasang dan muat turun aplikasi 3D Toontastic terlebih dahulu di JalanTikus atau Google Play Store terlebih dahulu . Sesungguhnya aplikasi itu ditujukan untuk sesiapa sahaja. Tetapi dengan animasi funky, ia sangat sesuai untuk kanak-kanak. Animasi ini membantu mereka menyalurkan cerita dengan cara yang lebih menyeronokkan dan mudah.

2. Cara menggunakan 3D Toontastic

 • Setelah anda memasang aplikasi pada peranti Android atau iOS, buka aplikasinya , dan anda akan disambut dengan animasi 3D yang indah. Untuk mula membuat cerita baru, tekan ' + butang '.
 • Oh ya, sebagai contoh cerita, anda boleh mengklik 'Idea Lab' .
 • Terdapat tiga pilihan yang boleh anda pilih: Cerpen (3 bahagian), Kisah Klasik (5 bahagian), dan Laporan Sains (5 bahagian). Pilih salah satu daripadanya , contohnya Jaka pilih Cerpen.
 • Dalam Cerpen terdapat 3 bahagian , iaitu Permulaan (awal), Tengah (tengah), dan Akhir (akhir).
 • Mulakan dengan mengklik Permulaan. Selanjutnya pilih kisah latar belakang filem, mulai dari bandar, angkasa lepas, Atlantis, kapal lanun, dan lain-lain. Pilih mengikut idea cerita anda. Bagi anda yang pandai melukis, anda juga boleh melukis coretan anda sendiri.
 • Seterusnya, pilih beberapa watak untuk filem anda yang disesuaikan dengan latar belakang. Masih tidak mencukupi? Anda boleh melukis watak anda sendiri atau menggayakan watak yang ada, misalnya mengganti wajah watak dengan wajah anda.
 • Apabila papan cerita dibuka, kemudian letakkan wataknya . Oh ya, tekan watak untuk melakukan tindakan khas.
 • Kemudian tekan 'Mula' dan mula membuat. Selesai satu bahagian, anda boleh menambahkan kesan bunyi dengan pelbagai tema. Dan setelah ketiga-tiganya selesai, simpan, berikan tajuk dan nama Pengarah. Kemudian main dan terokai untuk berkongsi karya anda di media sosial.

Selamat mencuba! Untuk cerita yang lebih matang, anda hanya menulis jalan cerita, pemain, konflik, dan banyak lagi yang lebih baik. Selamat mencipta!

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau tulisan dari Lukman Azis yang lain .

Artikel Berkaitan