35 Aplikasi Penyuntingan Foto 2016 Terkini

Aplikasi penyuntingan foto 2016 ini sangat sibuk untuk dimuat turun oleh pengguna telefon pintar. Jaka akan menyukai 35 aplikasi penyuntingan foto terbaik 2016 terbaru

Pada tahun 2016, aplikasi untuk sistem operasi Android seperti makanan harian, termasuk kategori penyuntingan foto . Kerana, semuanya bergantung pada telefon pintar Android dan juga aplikasinya.

Oleh itu, melalui artikel ini Jaka akan memberikan koleksi aplikasi penyuntingan foto terbaik dan terkini pada tahun 2016. Adakah anda sudah bersedia untuk memilih aplikasi penyuntingan foto mana yang terbaik untuk anda? Jadi, lihat aplikasi di bawah!

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Penyuntingan Foto Terbaik yang WAJIB Digunakan!
  • 10 aplikasi penyuntingan foto Android paling canggih, 2018
  • Aplikasi Penyuntingan Foto Android Terbaik 25+ 2016

35 Aplikasi Penyuntingan Foto 2016 Terkini

1. Penyunting Foto Selfie PIP

Selfie sendiri ? Sudah tentu, terutamanya jika anda melepak dengan rakan-rakan. Pasti saat-saat untuk selfie tidak akan terlepas. Sebab itu, muat turun PIP Selfie Photo Editor untuk memenuhi keperluan selfie anda dengan lebih baik.

Aplikasi Foto & Pengimejan Lyrebird Studio MUAT TURUN

2. Kamera Wonder

Tidak jauh berbeza dengan aplikasi di atas sebelumnya, tetapi Wonder Camera mempunyai pelbagai ciri menarik seperti memperindah agar gambar yang anda buat kelihatan lebih halus. Oleh itu, ini adalah satu aplikasi penyuntingan foto yang patut anda cuba.

Aplikasi Foto & Pengimejan Baidu termasuk DOWNLOAD

3. Artisto

Sekiranya anda ingin membuat gambar dari video, anda boleh menggunakan aplikasi Artisto . Kerana, aplikasi ini juga dapat disebut aplikasi penyuntingan video terbaik di Android. Jadi sekarang, anda tidak hanya menyiarkan foto di Instagram , tetapi juga video.

Aplikasi Video & Audio yang DOWNLOAD

4. Adunan Adobe Photoshop

Siapa yang tidak tahu perisian Adobe? Ya, satu produk yang boleh anda gunakan ialah Adobe Photoshop Mix . Aplikasi ini serupa dengan Adobe Photoshop Express, tetapi ciri-cirinya lebih lengkap dan lebih senang digunakan.

Adobe Systems Inc. MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

5. Kamera Lucu

Bosan dengan aplikasi penyuntingan foto yang membuat gambar cantik? Ya sudah, anda hanya memuat turun Kamera Lucu. Kerana di sini, anda boleh menyematkan pelbagai bingkai yang unik dan menarik untuk menjadikan gambar kelihatan lebih lucu. Cubalah, tetapi berhati-hati kerana ketagih.

Aplikasi Foto & Pengimejan tndev MUAT TURUN

6. Momen Line

Aplikasi ini yang dapat Anda gunakan dalam bahasa Indonesia dapat membuat foto Anda lebih menyenangkan. Sebenarnya, Line Moments berfungsi untuk mengambil gambar dan gambar. Tetapi, anda juga boleh mengedit foto dari galeri. Sebenarnya, dari gambar dan foto yang ada, anda boleh menggabungkannya menjadi satu siri video.

Apl Foto & Pengimejan LINE Corporation DOWNLOAD

7. Foto Pembuat Video dengan Lagu

Ingin membuat satu siri gambar yang disatukan ke dalam video dengan muzik yang indah? Anda boleh menggunakan aplikasi Pembuat Video dengan aplikasi Lagu . Aplikasi ini akan membolehkan anda memproses gambar menjadi satu video yang bercerita.

Di samping itu, terdapat pelbagai kesan dan tema dan lebih daripada 1,000 emoji berbeza untuk anda gunakan. Sokongan audio yang boleh anda masukkan ke dalam perkara utama aplikasi ini ada untuk anda. Berminat untuk mencubanya? Sekiranya ya, kongsi terus di media sosial.

8. Pelekat Percuma - Penyunting Foto S

Seperti namanya, Free Sticker - S Photo Editor adalah aplikasi pemprosesan gambar yang membolehkan anda menambahkan pelbagai pelekat. Pelekat lucu boleh didapati dalam pelbagai pilihan sehingga anda dapat mengembangkan kreativiti yang unik untuk menjadikan foto kelihatan lebih eksentrik.

Aplikasi Foto & Pengimejan S TEMA 2 DOWNLOAD

9. Lensa Fisheye

Adakah anda ingin membuat gambar yang serupa dengan kamera lomo ? Mudah! Anda kini boleh memuat turun aplikasi yang dapat menyerupai Fisheye Lens . Aplikasi ini memberi akses untuk membuat gambar fisheye dengan herotan unik secara percuma!

Sesungguhnya, aplikasi ini secara harfiah adalah aplikasi kamera terbaik. Tetapi, jika anda ingin mencuba mengedit foto dengan ini, anda juga boleh mengambil gambar dari galeri dan menjadikannya kelihatan lebih artistik. Anda juga boleh memasang penapis retro atau menggunakan penapis fisheye klasik.

GRYMALA MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

10. Kamera B612 Kesan Penuh

Adakah anda ingin mempunyai foto yang tidak baik dan bolehkah anda menggunakannya sebagai gambar profil? Jadikan gambar biasa anda menjadi sangat hebat dengan aplikasi Kamera B612 Full Effect . Sekiranya ada gambar, tambahkan bingkai, gunakan kesan lucu dan sejuk, dan dijamin anda akan kelihatan lebih tampan dan juga cantik.

11. Kesan Kamera B912

Teman wanita anda cerewet meminta dibuat gambar agar kelihatan cantik dan seksi? Tenang, jangan panik sehingga anda menangis sehingga anda tidak membuat keputusan. Anda hanya memasang aplikasi Camera B912 Effects untuk menjadikannya nyata.

Camera B912 Effects adalah aplikasi pemprosesan gambar yang boleh anda gunakan menggunakan kesan canggih di dalamnya. Malah, anda juga boleh membuat gambar lucu dengan penambahan pelekat comel, kawan!

Aplikasi Foto & Pengimejan Nomuratin Inc. DOWNLOAD

12. Sweet Selfie Halloween selfie

Selfie dan mahu kelihatan menawan? Tidak perlu bersusah payah menukar pose! Segala pose akan mengagumkan sekiranya anda menggunakan aplikasi selfie Sweet Selfie Halloween . Tidak percaya bahawa ini boleh membuat anda kelihatan baik-baik saja?

Nah, dalam aplikasinya, anda dapat mengedit semua foto yang anda miliki dengan kesan menarik seperti Blur , Vignette , dan juga Retro . Jadi, jika anda mengedit foto menggunakan aplikasi yang satu ini, dijamin kelihatan lebih glamor.

Aplikasi Foto & Pengimejan Ufoto UNDUH

13. Candy Camera

Setiap penapis yang terdapat pada Candy Camera pastinya menjadikan kulit anda kelihatan menawan. Sekiranya anda seorang wanita, maka anda pasti akan menjadikan lelaki yang memerlukan kecantikan dari penyuntingan foto yang satu ini.

Sekiranya anda seorang lelaki, dijamin dapat mendapatkan seorang gadis cantik yang akan tergila-gila dengan gambar anda yang diproses. Sudah tentu, anda juga diminta melakukan kreativiti tahap tinggi untuk menjadikannya menarik. Ayuh, cubalah!

JP Brothers MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

14. Retrica

Sekiranya aplikasi penyuntingan foto di atas kurang mencabar bagi anda, maka anda boleh mencuba Retrica . Aplikasi ini sebenarnya juga merupakan aplikasi kamera Android. Tetapi, anda juga boleh memuat naik foto anda di galeri untuk diproses dengan aplikasi kecil ini.

Retrica.co Foto & Imej DOWNLOAD

15. Fisheye Pro

Tidak jauh berbeza dengan Fisheye Lens, aplikasi Fisheye Pro memberi anda akses untuk menggunakan penapis vintaj yang menarik dengan pilihan monokrom yang unik. Sebenarnya, anda boleh menggunakan templat kolaj lucu untuk mengumpulkan foto yang anda buat melalui aplikasi ini. Berminat?

Wombatica Labs MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

16. Penyunting Foto Polarr

Aplikasi untuk menyunting foto terbaru salah satunya adalah Polarr Photo Editor . Aplikasi ini menyediakan pelbagai saringan yang boleh anda gunakan untuk membuat gambar kelihatan lebih sejuk dan menarik. Malah, anda juga boleh menyesuaikan bar alat mengikut keinginan anda.

Aplikasi terbaru 2016 ini juga menyajikan pilihan ciri seperti Warna, Cahaya, Detail, Vignette, Lens, Effect, HSL, Curves, dan Toning . Ya, tunggu, ciri aplikasi Penyunting Foto Polarr 2016 terbaru masing-masing mempunyai ciri tersendiri. Jadi, semoga berjaya!

17. Pembuat Kolaj Foto

Aplikasi penyuntingan foto 2016 terkini ialah Photo Collage Maker . Aplikasi ini dapat digunakan untuk mengedit foto Anda dengan berbagai fitur ajaib di dalamnya. Di sini, anda juga dapat menjadikan gambar kelihatan lebih lucu dengan adanya pilihan pelekat yang tersedia dengan lebih dari 100 pilihan.

Kemudian, aplikasi ini menyajikan ciri yang boleh anda gunakan untuk menampal seberapa banyak penapis sehingga foto anda kelihatan lebih menyenangkan di mata. Menariknya, anda tidak akan melihat iklan dalam aplikasi Penyunting Foto percuma ini.

18. Penyunting Foto oleh Aviary

Photo Editor oleh Aviary adalah aplikasi yang tentunya berguna untuk menyunting foto. Tidak lama dahulu, Editor Foto oleh Aviary telah dikemas kini. Terdapat beberapa pilihan ciri terkini yang disediakan untuk pengguna setia.

Untuk meningkatkan kualiti foto, di sini anda hanya perlu mengetuk skrin sekali. Kemudian, terdapat pelbagai kesan gambar dan bingkai yang dapat menjadikan foto anda bersama pasangan anda menjadi lebih romantis. Lalu apa lagi? Masih banyak. Anda hanya mencubanya sendiri!

19. Rookie Cam oleh JellyBus

Rookie Cam by JellyBus adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto terbaru yang mempunyai pelbagai ciri. Di sini, anda boleh membuat dan mengedit foto anda dengan hasil yang tidak jauh berbeza dengan karya penyunting profesional. Jadi, mahu mencuba?

Sabar, Bro. Selain itu, anda juga boleh membuat kolaj foto dan menggabungkannya dengan pilihan bingkai bergaya. Sebenarnya, dengan versi terbaru, aplikasi ini dapat membuat Undo dan Redo , satu ciri yang kelihatan remeh tetapi cukup penting untuk dipersembahkan.

20. Beauty Selfie - Penyunting Foto

Sekiranya anda ingin menggunakan aplikasi penyuntingan foto 2016 terbaru dan terbaik untuk selfie, maka anda hanya perlu mencuba Beauty Selfie - Photo Editor . Kenapa? Kerana, aplikasi ini dapat memberikan sentuhan foto yang memikat hati.

Selain itu, anda juga berpeluang untuk mencuba Magic Beauty, Face Shape, Filter, Enhance, dan ciri-ciri lain. Jadi, adakah jelas bahawa aplikasi penyuntingan foto 2016 terbaru adalah rakan kongsi yang tepat untuk selfie?

21. SNOW - Pelekat Selfie, Gerak

Adakah anda merasa bodoh? Sekiranya ya, jangan lewatkan aplikasi terbaru 2016 yang baru sahaja dikemas kini bernama pelekat SNOW - Selfie, Motion . Kerana, dengan menggunakan aplikasi penyuntingan foto yang satu ini, dijamin anda dapat membuat foto yang unik.

Di samping itu, aplikasi penyuntingan foto yang unik ini juga menyediakan pelbagai ciri kesan lucu untuk mengedit wajah yang hasilnya luar biasa. Anda juga boleh berkongsi hasil edit anda melalui aplikasi penyuntingan foto unik terbaru ini. Menarik kan?

22. Nuh Kamera

Bagi sesetengah orang, selfie penting. Sebenarnya, hampir setiap masa lapang yang mereka ada, mereka pasti akan cuba mengambil gambar selfie. Oleh itu, anda boleh mencuba Noah Camera sebagai penyelesaian selfie terbaik.

Aplikasi penyuntingan foto terbaru 2016 mampu menjadikan anda kelihatan lebih bersih dan berseri. Anda boleh mencuba lebih daripada 100 penapis yang terdapat dalam aplikasi ini. Ingin mencuba?

23. Alat Penciptaan Kandungan Photofy

Photofy Content Creation Tool adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto terkini yang boleh anda muat turun secara percuma. Aplikasi ini menyajikan pelbagai penapis yang menyediakan lebih daripada 90 fon untuk anda gunakan semasa mengedit foto.

Selain itu, Photofy Content Creation Tool juga menyediakan lebih daripada 50,000 elemen grafik . Oleh itu, membuat gambar yang menarik, menarik, dan menakjubkan pasti dapat dilakukan dengan aplikasi penyuntingan foto 2016 terkini. Berminat untuk mencubanya?

24. Kesan Seni Dalam - Penapis Seni

Aplikasi penyuntingan foto yang disebut Deep Art Effects - Art Filters yang boleh anda andalkan untuk mengubah foto anda seperti lukisan. Anda boleh mencuba puluhan penapis yang ada di dalamnya dan menjadi kreatif mungkin. Bersedia untuk menjadi seperti artis?

25. Kesan Foto Snap Splash Warna

Adakah anda mahu mengedit foto anda agar kelihatan klasik? Sangat mudah, anda hanya perlu memuat turun Color Splash Snap Photo Effect untuk mewujudkannya. ** Dengan aplikasi ini, anda dapat membuat karya dengan hanya dengan satu sentuhan jari. Di samping itu, anda juga boleh menggunakan kesan lain dan menambah pelekat. Menarik ya?

26. Foto Pro-No Crop Cepat Segi

Aplikasi penyuntingan foto terbaru seterusnya adalah Square Quick Pro-No Crop Photo . Aplikasi pemprosesan gambar ini dapat membuat foto anti-arus perdana. Sebabnya, anda boleh membuat gambar anda dengan pelekat haiwan muka, kesan latar belakang, dan pelekat lucu lain.

27. Kamera Lakaran

Jiwa muda seperti anda, pasti ingin membuat pelbagai karya seni yang dapat dipamerkan dengan bangganya di semua akaun media sosial. Untuk itu, anda boleh menggunakan aplikasi penyuntingan foto 2016 terbaru, Sketch Camera untuk menjayakan karya seni ini.

28. Cameringo Lite

Adakah anda pernah mendengar mengenai lomografi? Ya, Lomografi adalah foto yang dibuat menggunakan kamera analog khas yang masih menggunakan filem untuk media simpanannya. Sekiranya anda menyukai gambar lomo, anda tidak perlu bersusah payah membeli kamera lomo. Cukup gunakan Cameringo Lite . Dijamin berkesan!

29. Kamera Selfie Makeup Kecantikan

Ya, jika anda suka dan menggemari selfie, anda boleh memuat turun Beauty Makeup Selfie Cam . Ya, aplikasi pemprosesan gambar ini menyediakan pelbagai saringan yang dijamin menjadikan wajah anda tampan atau cantik, bersih, dan kelihatan tampan. Masih ingin tahu? Ya sudah, muat turun saja, kawan-kawan.

30. Kesan Percikan Warna

Color Splash Effect adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto terbaik yang membolehkan anda membuat foto seperti jurugambar profesional. Anda boleh menjadikan gambar anda kelihatan sempurna. Kesan latar belakang adalah salah satu kelebihan dalam aplikasi ini.

31. Penapis Foto & Kamera Selfie

Sekarang adalah masa untuk anda membuat foto yang menakjubkan untuk dipaparkan di semua aplikasi sembang yang anda miliki. Gunakan semua jenis penapis dalam aplikasi penyunting foto Penapis Foto & Kamera Selfie . Malah, anda juga boleh menambahkan kesan kabur agar kelihatan bokeh.

32. Foto Kartun

Adakah anda mahu dilihat sebagai kartunis? Mudah! Anda boleh memuat turun Foto Kartun untuk merealisasikan impian anda sebagai kartunis. Seperti namanya, aplikasi foto ini akan memberikan kesan seperti kartun pada setiap foto yang anda edit kemudian. Wah, siapa yang bersedia menjadikan dirinya kartunis?

33. Penapis & Kesan Penyunting Foto

Penapis Foto & Kesan Penyunting Foto adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto 2016 terbaru yang memberikan kesan seperti Asli, Perbaiki, Daydream, Indiglow, Heatwave, Film , dan sebagainya. Di samping itu, anda juga dapat memproses foto agar kelihatan lebih tepat. Sejuk pula!

34. Kesan Lukisan Minyak

Sesungguhnya, jiwa muda anda tidak akan terlepas dari nama seni membuat. Untuk itu, anda mesti memuat turun Kesan Lukisan Minyak supaya foto yang anda edit kelihatan seperti anda mengecatnya dengan cat minyak. Wow, pasti hasilnya sangat bagus!

35. Penapis Foto Seni untuk Prisma

Anda tidak pernah tahu seperti apa aplikasi Prisma? Sekiranya anda masih belum puas menggunakan aplikasi penyuntingan foto, anda mesti menggunakan Art Photo Filters untuk Prisma sebagai alternatif. Dengan cara itu, anda boleh mencuba pelbagai penapis terbaru yang lebih menarik daripada aplikasi penyuntingan foto Prisma yang menarik.

Itu adalah aplikasi penyuntingan foto terbaik 2016 terbaru untuk platform Android pada tahun 2016. Kira-kira, aplikasi mana yang paling sesuai untuk anda? Kongsi pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan