5 Permainan Clash of Clans Android Copycat yang hebat

Clash of Clans yang lebih terkenal, semakin menirunya. Berikut adalah senarai 5 permainan Android yang serupa dengan permainan Clash of Clans.

Sekiranya anda adalah salah seorang pencinta dan pemain gim di Android, pastinya anda sudah biasa dengan permainan Clash of Clans (COC). Clash of Clans adalah salah satu permainan terkenal yang dibuat oleh SuperCell. Dengan populariti permainan Clash of Clans yang semakin meningkat, sudah tentu banyak pembangun lain membuat permainan yang serupa dengan Clash of Clans.

Pada masa ini terdapat banyak permainan seperti Clash of Clans atau Clash of Clans Offline dan permainan peniru dalam talian yang boleh anda muat turun di Play Store. Dari banyak permainan peniru Clash of Clans, yang kebanyakannya ditiru oleh permainan. Selain permainan, tidak sedikit pembangun lain yang juga meniru watak yang digunakan dalam Clash of Clans.

BACA JUGA
  • Petua Memainkan Clash of Clans yang mesti anda ketahui
  • Cara Membuat Clash of Clans Selalu Dalam Talian Tanpa Bermain
  • Misteri Akaun Hantu ANGCKEY RIKHI COC di Klan DENDAM77BERADIK

Ingin tahu apa-apa peniru permainan Android Clash of Clans, berikut adalah ulasan penuh:

Permainan Android "Impersonator" Clash of Clans

1. X-War: Clash of Zombies

Clash of Zombies adalah permainan bertemakan futuristik dan lebih moden daripada permainan serupa. Di samping itu, dalam permainan ini anda juga akan mempunyai Wira. Sekiranya Clash of Clans adalah King Barbarian dan Archer Queen, terdapat 10 Wira di Clash of Zombies. Bermula dari Hulk, Goku, Madara, Thor, Ichigo, dan banyak lagi.

Baca juga: Item Binaan Bruce Lee

Sekiranya permainan pada amnya tidak mempunyai banyak hadiah. Dalam Clash of Zombies ini , anda dapat menemui banyak hadiah yang diberikan oleh pentadbir seperti Hadiah Harian, Teman Jemput, Pencarian Harian, dan banyak lagi. Sebagai tambahan kepada hadiah yang besar, sistem Pembelian Dalam Aplikasi di Clash of Zombie tidak hanya dapat dibeli dengan kad kredit, di sini anda dapat membelinya menggunakan Paypal.

Ulasan: Clash of Zombies, Bangun Bandar Anda untuk Mengelakkan Zombi

Muat turun Clash of Zombies

Permainan Strategi CAESARS STUDIO DOWNLOAD

2. Pertembungan Istana

Castle Clash atau di Indonesian Castle Conflict adalah permainan Android dengan permainan yang serupa dengan Clash of Clans berikutnya. Perbezaan utama antara permainan Castle Clash dan permainan Clash of Clans adalah Hero yang dimilikinya. Terdapat tiga tahap Pahlawan di Castle Clash, pahlawan biasa, pahlawan elit, dan pahlawan legenda. Wira di sini boleh digunakan untuk menyerang atau mempertahankan.

Sekiranya di Clash of Clans kita dapat permata dengan menebang pohon, rumput dan menghancurkan batu, dalam permainan Castle Clash atau Castle Conflict ini, kamu dapat memperoleh permata melalui berbagai acara. Mulai dari ketidakhadiran harian, hadiah masuk, acara tahunan (Krismas) atau ketika ada penyelenggaraan.

Ciri-ciri Castle Clash

  • Bangun dan tingkatkan benteng anda yang tiada tandingannya.
  • Alat kawalan asasnya mudah dan senang digunakan
  • Buat pasukan kehancuran dari puluhan pasukan liar
  • Pertempuran pantas, menarik, dan nyata
  • Tunjukkan kemahiran wira anda dengan pemain lain di arena pertempuran (Battle Arena)
  • Ketik dan habiskan semua pengetahuan anda untuk menghasilkan sihir yang hebat
  • Strategi fantasi yang bebas untuk dimainkan

Muat turun Castle Clash

IGG DOWNLOAD Permainan

3. Pengepungan

Siegefall adalah permainan yang dibuat oleh Gameloft dengan genre strategi yang serupa dengan Clash of Clans yang menyajikan ciri-ciri baru seperti Pahlawan yang dapat anda kendalikan , kad sihir, dan cabaran dari musuh.

Pemain akan memasuki dunia perang dengan tempo cepat, ditambah dengan pelbagai taktik untuk menerobos markas lawan menggunakan pelbagai jenis pasukan dan sihir yang ada. Sekiranya anda masih tidak berpuas hati, permainan ini menyajikan pertempuran melawan pengguna dari seluruh dunia, ditambah dengan pencarian yang boleh anda mainkan dengan komputer

Ulasan: SIEGEFALL, Permainan Strategi Ala CLASH OF CLANS dengan Ciri-ciri Kad Ajaib!

Muat turun Siegefall

Permainan Strategi Gameloft DOWNLOAD

4. Pertembungan Lords 2

Clash of Lords 2 adalah permainan yang dibuat oleh IGG Developer, pembangun dengan Castle Clash. Sama seperti permainan serupa, dalam permainan Clash of Lords 2 ini Anda diharuskan untuk membangun desa, menyerang desa lain dan juga membangun serikat (klan).

Apa yang membezakan permainan ini dengan Clash of Clans adalah kita tidak perlu menunggu penciptaan pasukan ketika mereka ingin menyerang. Kita boleh menggunakan Wira, selagi wira itu masih hidup. Apabila wira mati, dia akan kembali hidup di kampung halaman dalam masa tertentu.

Muat turun Clash of Lords 2

Permainan Strategi IGG DOWNLOAD

5. Pertembungan Viking

Clash of Vikings adalah permainan bersama yang dibuat oleh pembangun aplikasi messenger LINE dengan pembangun permainan terkenal PT. Kreon. Sama seperti Clash of Clans, dalam permainan ini anda diharuskan membangun benteng pertahanan agar tidak mudah hancur ketika diserang oleh penjajah. Di samping itu, anda juga diminta untuk melatih pasukan viking sekeras mungkin, sehingga mudah ketika menyerang lawan.

Muat turun Clash of Viking

Permainan Strategi PT. KREON MUAT TURUN

Itulah 5 permainan Android yang serupa dengan Clash of Clans. Sekiranya anda mengetahui permainan lain, anda boleh berkongsi di ruangan komen.

Artikel Berkaitan