8 Drama & Filem Yoo Gong Terbaik untuk Tonton, Leleh!

Ingin menonton filem Gong Yoo tetapi tidak tahu mana yang terbaik? Di sini, Jaka memberikan cadangan drama dan filem terbaik kepada Gong Yoo yang mesti ditonton.

Helo! Di antara anda yang mana peminat besar pelakon Korea kacak, Gong Yoo ?

Walaupun mereka sudah berusia 4 tahun, daya tarikan yang dimiliki oleh Oppa's Ahjussi benar-benar dapat menyihir peminatnya, terutama anda gadis, geng.

Gong Yoo sendiri yang sering dikira tampil di layar membintangi sejumlah judul drama dan filem Korea untuk merawat kerinduan peminatnya.

Nah, jika anda salah seorang peminat pelakon Korea ini, dalam artikel ini Jaka akan membincangkan drama dan filem Yoo Gong terbaik yang mesti anda tonton. Mahu tahu apa-apa?

 • Besar (2012)
 • Kedai Kopi Pangeran Pertama (2007)
 • Hai Guru saya (2005)
 • Keretapi ke Busan (2016)
 • Seorang Lelaki dan Wanita (2016)
 • Kim Ji Young: Lahir 1982 (2019)
 • Zaman Bayangan (2016)
 • Cadangan Drama & Filem Terbaik Gong Yoo

  Adakah anda ingin menonton drama atau filem Gong Yoo tetapi tidak tahu mana yang bagus? Jangan keliru! Di sini, Jaka memberikan beberapa cadangan drama dan filem Gong Yoo terbaik yang anda gemari.

  1. Goblin (2016)

  Mempunyai tajuk Guardian lain: The Lonely and Great God, drama Korea Goblin adalah cadangan pertama dari Jaka untuk anda tonton, geng.

  Drama itu sendiri mengisahkan seorang lelaki bernama Kim Shin (Gong Yoo) , sosok abadi seorang Goblin yang tidak boleh mati sehingga dia bertemu dengan pengantin perempuan yang dapat menarik pedang di tubuhnya.

  Setelah 800 tahun kemudian, Kim Shin akhirnya bertemu dengan pengantin perempuan yang merupakan pelajar sekolah menengah bernama Ji Eun-tak (Kim Go-eun) .

  Tanpa diduga, kedua-dua pertemuan itu sebenarnya saling memupuk kasih sayang walaupun Kim Shin menyedari bahawa Ji Eun-tak adalah kunci kematiannya.

  MaklumatGoblin
  Penarafan * 8.6 (IMDb) **
  Genre Drama, Fantasi, Romantik
  Bilangan Episod Episod 16
  Tarikh Tayangan 2 Disember 2016 - 21 Januari 2017
  Pengarah Lee Eung-bok
  Pemain Gong Yoo


  Lee Dong-wook

  2. Besar (2012)

  Cadangan drama terbaik Gong Yoo yang seterusnya adalah Big , sebuah drama komedi Korea romantis yang ditayangkan pada tahun 2012.

  Drama ini, yang juga dibintangi Suzy, ditukar dengan remaja berusia 18 tahun bernama Kang Kyung Joon (Shin Won Ho) setelah kemalangan.

  Sementara itu, tunangan Yoon-jae Gil Da Ran (Lee Min Jung) cuba mengembalikan kedua-dua jiwa mereka ke badan mereka, dibantu oleh Jang Ma Ri (Bae Suzy) .

  Walaupun menjadi salah satu drama Korea yang ditangkap menunjukkan kesalahan konyol di dalamnya, tetapi kisah yang ditawarkan oleh drama Big cukup menarik untuk dinikmati.

  MaklumatBesar
  Penarafan 7.0 (IMDb)
  Genre Komedi, Drama, Fantasi
  Bilangan Episod Episod 16
  Tarikh Tayangan 4 Jun 24, 2012
  Pengarah Ji Byung-hyun, Kim Sung-yoon
  Pemain Gong Yoo


  Shin Won-ho

  3. Kedai Kopi Pangeran Pertama (2007)

  Semasa menunggu drama Gong Yoo terbaru, tidak ada salahnya jika anda menonton drama The 1st Shop of Coffee Prince terlebih dahulu, geng.

  Drama ini, yang mendapat penilaian 8.2 dalam IMDb, menceritakan kisah Choi Han Kyul (Gong Yoo) , seorang pemuda dari keluarga kaya yang dipaksa oleh neneknya untuk menjalankan kedai kopi.

  Untuk menarik minat pembeli, Han Kyul juga mempekerjakan lelaki termasuk salah satunya Go Eun Chan (Yoo Eun Hye) yang sebenarnya adalah gadis tomboy.

  Eun Chan memanfaatkan ketidaktahuan Han Kyul mengenai identiti sebenarnya agar dapat bekerja di kedai kopi. Tetapi lama-kelamaan, keduanya jatuh cinta walaupun keraguan timbul di hati mereka.

  MaklumatKedai Kopi Kedai Pertama
  Penarafan 8.2 (IMDb)
  Genre Komedi, Drama, Romantik
  Bilangan Episod 17 episod
  Tarikh Tayangan 2 Julai 2007 28 Ogos 2007
  Pengarah Lee Yun-jung
  Pemain Gong Yoo


  Lee Sun Kyun

  4. Hai Guru saya (2005)

  Cadangan drama Go Yoong terbaik seterusnya adalah Hello My Teache , yang dikeluarkan pada tahun 2005.

  Drama Korea romantis ini mengisahkan seorang wanita berusia 25 tahun bernama Na Bori (Gong hyo Jin) yang tidak sabar untuk menjadi guru di sekolah menengah tempat dia dulu.

  Tanpa alasan, Na Bori mengimpikannya kerana dia ingin lebih mudah berjumpa dengan guru pujaannya, Ji Hyun Woo (Kim dan Hyun) .

  Tetapi, satu-satunya cara dia boleh disewa adalah dengan menandatangani kontrak untuk mengurus Park Tae (Gong Yoo) , pelajar paling nakal yang sering membuat keributan.

  MaklumatHelo Cikgu
  Penarafan 7.1 (IMDb)
  Genre Drama, Romantik
  Bilangan Episod Episod 16
  Tarikh Tayangan 13 April 02 Jun 2005
  Pengarah Oh Jong-rok, Kim Hyung-shik
  Pemain Gong Yoo


  Kim Da-hyun

  5. Keretapi ke Busan (2016)

  Mencari filem Gong Yoo dan Jung Mi terbaik? Maka anda mesti menonton aksi thriller yang disebut Train to Busan , geng!

  Filem bertema zombie ini mengisahkan tentang Seok Woo (Gong Yoo) dengan anak perempuannya yang pergi ke Busan dengan kereta api alias KTX (Korean Train Express).

  Tanpa diduga, dalam perjalanan ada saat yang menegangkan ketika salah seorang penumpang wanita mengerang kesakitan dan berubah menjadi zombie.

  Suasana di dalam kereta api menjadi sangat tegang dan perjuangan Seok Woo untuk menyelamatkan dirinya dan anak perempuannya bermula.

  TajukKeretapi ke Busan
  Menayangkan 31 Ogos 2016
  Jangka masa 1 jam 58 minit
  Pengarah Sang-ho Yeon
  Pelakon Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma et al
  Genre Aksi, Seram, Ngeri
  Penarafan 7.5 / 10 (IMDb)

  6. Seorang Lelaki dan Wanita (2016)

  Ditayangkan pada tahun yang sama dengan Train to Busan, A Man and A Woman adalah cadangan seterusnya untuk anda yang mencari filem Gong Yoo, geng terbaik.

  Filem ini sendiri mengisahkan tentang kisah cinta terlarang antara Kim Ki Hong (Gong Yoo) dan Lee Sang Min (Jeon Do Yeon) , yang masing-masing mempunyai keluarga dan bahkan mempunyai anak.

  Keadaan itu bermula ketika kedua-duanya bertemu secara tidak sengaja di Finland ketika membawa anak-anak mereka ke sebuah acara.

  Beberapa bulan setelah pertemuan mereka di Finland, Ki Hong dan Sang Min bertemu kembali di Korea dan memutuskan untuk berkahwin. Lalu, bagaimana ceritanya diteruskan?

  TajukSeorang Lelaki dan Seorang Wanita
  Menayangkan 25 Februari 2016
  Jangka masa 1 jam 55 minit
  Pengarah Lee Yoon Ki
  Pelakon Gong Yoo, Jeon Do-yeon, Lee Mi-so, et al
  Genre Aksi, Seram, Ngeri
  Penarafan 6.8 / 10 (IMDb)

  7. Kim Ji Young: Lahir 1982 (2019)

  Bagi anda yang mencari filem Gong Yoo 2019 terbaru, anda benar-benar wajib, geng, menonton filem Kim Ji Young: Born 1982 ini.

  Diadaptasi dari novel karya Cho Nam Ju dengan nama yang sama, filem ini mengisahkan kehidupan Kim Ji Young (Jung Yu Mi) setelah menikahi Dae Hyeon (Gong Yoo) dan dikurniakan seorang anak perempuan.

  Ji Young yang pada awalnya wanita berkerjaya terpaksa berhenti dari pekerjaannya dan kini berubah menjadi suri rumah yang lengkap.

  Namun, kehidupan sehariannya sebagai suri rumah secara beransur-ansur membuat Ji Young bersikap pelik seperti dia telah kehilangan identiti sebenarnya.

  Dia kadang-kadang bercakap seperti ibunya, seperti kakaknya, dan banyak orang lain yang membuat suami risau sehingga akhirnya dia pergi ke psikiatri untuk berunding mengenai keadaan isterinya.

  TajukKim Ji Young: Lahir 1982
  Menayangkan 20 November 2019
  Jangka masa 1 jam 58 minit
  Pengarah Kim Do-Young
  Pelakon Gong Yoo, Jung Yu-mi, Kim Mi-kyung, et al
  Genre Drama
  Penarafan 7.5 / 10 (IMDb)

  8. Zaman Bayangan (2016)

  Saranan filem terbaru Gong Yoo adalah The Age of Shadows, yang dikeluarkan pada tahun 2016.

  Mengambil latar pada tahun 1920-an, filem ini menceritakan kisah ketegangan yang menyamar semasa pendudukan Jepun di Korea.

  Lee Jung Chool (Song Kang Ho) adalah bekas pejuang kemerdekaan yang kini bekerja sebagai polis untuk Jepun.

  Dia kemudian menjalankan misinya untuk mengintip kumpulan pemberontak The Righteous Brotherhood.

  Dalam misinya, Jung Chool menyamar dan berkenalan dengan Kim Woo Jin (Gong Yoo) , seorang penjual seni yang sebenarnya adalah ketua kumpulan The Righteous Brotherhood.

  TajukKim Ji Young: Lahir 1982
  Menayangkan 23 September 2016
  Jangka masa 2 jam 20 minit
  Pengarah Jee-woon Kim
  Pelakon Gong Yoo, Song Kang-ho, Lee Byung-Hun, et al
  Genre Aksi, Drama, Ngeri
  Penarafan 7.1 / 10 (IMDb)

  Itulah beberapa cadangan drama dan filem terbaik untuk Gong Yoo yang anda tidak mahu ketinggalan, geng.

  Bagi anda yang masih menunggu filem Gong Yoo Korea terbaru, anda harus menonton tajuk drama dan filem terlebih dahulu.

  Baca juga artikel mengenai Drama Korea atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan