Tonton Filem Alita: Battle Angel (2019) | Penyesuaian Anime Terbaik!

Ingin menonton filem Alita? Ayuh, tonton streaming filem Alita: Battle Angel (2019) dengan sari kata bahasa Indonesia dan Inggeris di sini.

Penyesuaian anime ke dalam aksi langsung sering kali berakhir dengan kegagalan. Lebih-lebih lagi, jika yang melakukannya adalah studio dari Amerika Syarikat.

Contoh kegagalan sebenar adalah Dragon Ball Evolution dan adaptasi Death Note di Netflix. Selain mendapat cemuhan dari peminat, filem ini mendapat skor kendur.

Namun, tidak semua adaptasi anime yang dibuat oleh Hollywood berantakan. Buktinya ialah Alita: Battle Angel !

 • Fakta Menarik Alita Filem: Battle Angel
 • Tonton Filem Alita: Battle Angel (2019)
 • Sinopsis filem Alita: Battle Angel

  Sumber foto: Poligon

  Ditetapkan pada tahun 2563, Alita (Rosa Salazar) terbangun di dunia masa depan tanpa dapat mengingati siapa dirinya sebenarnya.

  Dia ditemui oleh Dr. Dyson Ido (Christoph Waltz) yang mencari alat ganti robot di tempat pembuangan sampah.

  Dr. Ido juga memberikan badan baru kepada Alita. Bukan itu sahaja, Dr. Ido juga menanamkan perasaan dan cinta manusia terhadap Alita.

  Dengan perlahan, Dr. Ido menjelaskan kota tempat mereka tinggal, iaitu Iron City. Kemudian, Alita bertemu dengan Hugo (Keenan Johnson).

  Dr. Ido cuba melindungi Alita dari masa lalu yang penuh misteri. Sebaliknya, Hugo sebenarnya membantu Alita untuk mengembalikan ingatannya.

  Pada suatu malam, Alita mengikuti Dr. Ido yang keluar dengan tenang pada waktu malam. Kemudian, Cyborg bernama Nysianna (Eiza Gonzalez) dan Grewishka (Jackie Earle Haley) muncul .

  Kedua-dua Cyborg menyerang Dr. SAYA SUDI. Alita tidak berdiam diri dan mula menyerang semula. Nampaknya, Alita dapat bertarung secara fleksibel.

  Sejak itu, Alita dan Dr. Ido mempunyai musuh yang memburunya. Adakah mereka bertahan? Siapa sebenarnya Alita?

  Fakta Menarik Alita Filem: Battle Angel

  Sumber gambar: AZCentral

  Sebagai penyesuaian filem manga dan anime yang dianggap berjaya, tentunya Alita: Battle Angel mempunyai banyak fakta menarik untuk anda ketahui. Ada apa-apa?

  • Pengarah terkenal, James Cameron , menjadi penerbit dan penulis skrip dalam filem ini.

  • Filem ini berdasarkan manga Yukito Kishiro berjudul GUNNM atau dalam bahasa Inggeris sebagai Battle Angel Alita .

  • Perubahan tajuk filem menjadi Alita: Battle Angel adalah kerana hampir semua filem James Cameron dimulai dengan huruf A atau T, seperti Avatar dan Titanic.

  • Filem ini adalah filem terakhir yang dihasilkan oleh 20th Century Fox sebagai syarikat bebas sebelum ia diambil alih oleh Disney.

  • Filem ini menjadi filem anggaran terbesar yang pernah diarahkan oleh Robert Rodriguez kerana mencecah $ 200 juta (Rp2.8 trilion).

  • Pelaksanaan filem ini memakan masa lebih dari 15 tahun kerana Cameron telah menangguhkannya untuk mengerjakan filem Avatar.

  • Dalam bahasa Sepanyol, Alita bermaksud sayap kecil.

  Tonton Filem Alita: Battle Angel (2019)

  TajukAlita: Malaikat Pertempuran
  Menayangkan 6 Februari 2019
  Jangka masa 2 jam 2 minit
  Pengeluaran 20th Century Fox, Lightstorm Entertainment, Troublemaker Studios, TSG Entertainment
  Pengarah Robert Rodriguez
  Pelakon Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, et al
  Genre Aksi, Pengembaraan, Sci-Fi
  Penarafan 61% (307)


  7.4 / 10 (169,092)

  Filem ini mendapat sambutan yang cukup positif dari orang ramai, sehingga banyak orang menganggapnya sebagai salah satu adaptasi anime yang berjaya dibuat oleh Hollywood.

  Watak Alita dipelihara oleh ciri-ciri animenya, termasuk mata besar yang dimilikinya. Lebih-lebih lagi, CGI filem ini boleh dikatakan sangat memuaskan.

  Bagi anda yang ingin menonton filem ini, klik sahaja pautan di bawah!

  >>> Tonton Alita Film: Battle Angel (2019) <<<

  Ramai yang menganggap filem ini salah satu filem terbaik yang dikeluarkan pada tahun 2019. Malah, ada yang berpendapat bahawa filem ini harus mendapat penghargaan lebih daripada Kapten Marvel .

  Oleh itu, adalah wajar jika banyak penonton filem ini meminta sekuel filem ini. Sehingga kini, belum ada pengesahan sama ada harapan ini akan dipenuhi.

  Adakah terdapat filem lain yang ingin anda tonton? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan