Cara Menukar Mata BonsTri Dengan Mudah | Dapatkan Kuota Percuma!

Adakah mata BonsTri banyak tetapi tidak tahu bagaimana menukarnya? Inilah cara menukar mata BonsTri dengan mudah.

Adakah mata BonsTri banyak tetapi tidak tahu bagaimana menukarnya? Ya, betul sayang, geng?

Bagi anda yang tidak tahu, BonsTri sendiri adalah program di mana penganjur, penyedia Tri, menawarkan beberapa mata bonus untuk pelanggannya, kumpulan itu.

Sekiranya mata telah dikumpulkan dalam jumlah tertentu, anda boleh menukarnya dengan pelbagai tawaran menarik.

Malangnya, masih terdapat banyak pengguna kad Tri yang tidak mengetahui mengenai perkara ini, jadi BonsTri yang mereka dapat dibiarkan terus bertambah.

Nah, bagi anda yang sudah mempunyai banyak mata BonsTri dan ingin menukarnya, dalam artikel ini Jaka akan memberitahu anda cara menukar mata BonsTri dengan mudah .

Ingin tahu bagaimana? Ayuh, lihat artikel penuh di bawah, geng!

 • Cara Menebus Mata BonsTri dengan Mudah
 • Cara mendapatkan Mata BonsTri

  Jumlah penyedia kad SIM yang ditawarkan di pasaran membuat syarikat penyedia membuat inovasi untuk membuat pelanggan tidak lari ke operator lain.

  Penyedia Tri sendiri menawarkan program khas kepada pelanggannya melalui poin BonsTri yang boleh anda tukarkan dengan pelbagai baucar menarik seperti kuota internet, akses percuma ke laman filem streaming, dan lain-lain.

  Anda boleh mendapatkan mata BonsTri anda sendiri dengan menambah transaksi tambah nilai kredit atau pakej kuota data seperti KenDo Tri dengan nilai minimum Rp 5.000, geng.

  Kemudian, jumlah mata yang diperoleh akan disesuaikan dengan peringkat pelanggan yang anda dapat dalam program BonsTri, seperti Classic , Super , Master , dan Legend .

  - Peringkat klasik

  Untuk kedudukan pelanggan di peringkat Klasik, setiap kali anda menambah kredit dan urus niaga data sekurang-kurangnya IDR 5.000, anda akan mendapat 1 mata untuk setiap gandaan sebanyak IDR 1,000, geng.

  Sebagai contoh, jika pelanggan di peringkat Klasik membeli kredit Rp 5.000, maka dia akan mendapat mata BonsTri sebanyak 5 mata.

  - Peringkat super

  Pada tingkat Super saja pengguna akan mendapat 1,2 poin untuk setiap kelipatan Rp1000 dengan jumlah transaksi minimum yang sama, yaitu Rp5000.

  Pelanggan di tingkat Super ini akan mendapat 6 mata setiap kali mereka menambah kredit atau data dengan harga IDR 5,000.

  - Peringkat tuan

  Sementara itu, di tingkat Super, pelanggan akan mendapat 1,4 mata untuk setiap gandaan Rp1000.

  Kemudian, pelanggan pada tahap ini akan mendapat 7 mata setiap kali mereka menambah kredit atau transaksi data sebanyak IDR 5,000.

  - Peringkat legenda

  Peringkat legenda itu sendiri adalah tahap tertinggi dalam program BonsTri, geng. Pelanggan di tingkat ini akan mendapat 1.6 mata untuk setiap gandaan Rp1000.

  Dengan kata lain, pelanggan di level Legend akan mendapat 8 mata untuk setiap kredit atau pembelian data sebanyak Rp 5.000.

  Cara Menebus Mata BonsTri dengan Mudah

  Sayang sekali, jika mata BonsTri anda dibiarkan begitu sahaja, geng. Sebenarnya, mata yang dikumpulkan boleh anda tukar untuk membeli kuota internet Tri, anda tahu.

  Baiklah, daripada hanya diam, mari tukar mata BonsTri melalui langkah-langkah berikut, geng.

  Langkah 1 - Muat turun aplikasi Milky +

  • Untuk dapat menukar mata BonsTri, pertama anda memuat turun aplikasi Bima + . Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh memuat turunnya melalui butang muat turun di bawah.
  MUAT TURUN Apl
  • Aplikasi ini juga boleh anda gunakan untuk memeriksa senarai pakej internet Tri murah.

  • Sekiranya berjaya dipasang, maka anda membuka aplikasi, geng.

  Langkah 2 - Masuk Susu +

  • Kali pertama anda membuka aplikasi, pengguna diminta untuk log masuk ke akaun Bima + terlebih dahulu menggunakan nombor telefon kad Tri anda, geng.

  • Mula-mula anda memasukkan nombor telefon Tri ke lajur yang disediakan kemudian pilih ikon anak panah kanan .

  • Selepas itu Tri akan menghantar kod pengesahan, kemudian masukkan kod ke lajur yang ada. Kemudian, pilih butang 'Enter' .

  Langkah 3 - Pilih pilihan BonsTri

  • Untuk menebus mata BonsTri yang terkumpul, anda terlebih dahulu memilih pilihan BonsTri di halaman utama aplikasi Bima +.

  • Selepas itu, anda akan dibawa ke halaman BonsTri. Di halaman ini, anda dapat melihat peringkat dan jumlah poin BonsTri yang telah dikumpulkan, geng.

  Langkah 4 - Pilih menu 'Exchange Point'

  • Langkah seterusnya, anda memilih menu 'Tukar Mata' untuk menukar mata dengan pelbagai tawaran menarik.

  • Anda juga boleh menapis jenis baucar yang dikehendaki dengan memilih menu dropdown atau memasukkan nama baucar secara langsung ke dalam bidang carian, geng.

  Langkah 5 - Pilih baucar

  • Seterusnya, pilih baucar yang akan anda tukar dengan mata BonsTri . Sebagai contoh, di sini Jaka akan menukarnya dengan baucar kuota internet Tri.

  • Selepas itu, pilih kotak yang menyatakan jumlah mata untuk membeli baucar, geng. Kemudian, pemberitahuan pop timbul akan muncul.

  • Kemudian, anda memilih butang 'Exchange Point' .

  • Sekiranya pembelian baucar dengan menukar mata BonsTri berjaya, pemberitahuan yang berjaya akan muncul seperti berikut.

  • Kemudian, pilih butang 'OK' .

  Langkah 6 - Pilih menu 'Voucher Saya'

  • Untuk menggunakan baucar yang anda beli sebelumnya, bagaimana memasuki menu 'Voucher Saya' , kemudian pilih butang 'Gunakan' .

  • Seterusnya, pemberitahuan pop timbul akan muncul, anda memilih butang 'Gunakan' . Kemudian, pilih butang 'OK' .

  • Pada peringkat ini, anda akan menerima SMS dari penyedia Tri yang menyatakan bahawa baucar kuota internet aktif.

  • Selanjutnya, apabila anda memeriksa kuota Tri, kuota yang dibeli akan kelihatan, geng.

  • Dengan cara itu, pembelian baucar dengan menukar mata BonsTri telah berjaya dilakukan, geng.

  Itulah cara untuk menebus mata BonsTri dalam aplikasi Bima +, geng dengan mudah. Mudah, betul, bagaimana?

  Dengan cara itu, sekarang mata BonsTri anda tidak akan menumpuk lagi. Anda boleh menukarnya dengan pelbagai baucar menarik yang telah disediakan.

  Baca juga artikel mengenai Tri Cards atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan