Cara Menghilangkan Iklan Spyware, Adware dan Popup di Komputer

Tanda umum bahawa anda dijangkiti Adware biasanya ketika melayari terdapat iklan yang terus terlihat atau seolah-olah melekat pada penyemak imbas walaupun telah bergulir ke bawah. Inilah cara untuk membuang adware.

Adware adalah virus yang cukup menjengkelkan dan menjengkelkan kerana apabila adware berjaya menjangkiti peranti kita, iklan akan muncul di mana-mana yang pastinya sering disebut sebagai virus iklan. Adware biasanya berlaku disebabkan oleh beberapa faktor seperti ketika memasang perisian atau ketika memasang sambungan di penyemak imbas. Kesukaran adware ini dihapus tidak mudah dikesan oleh antivirus pada umumnya sehingga memerlukan perisian khas atau alat khas untuk mengesan sehingga menghapus adware atau virus iklan ini. Cara menghilangkan adware pada komputer riba juga dicari oleh banyak orang. Iklan yang dipaparkan juga tidak hanya dilampirkan, tetapi kadang-kadang dalam bentuk iklan pop-up sehingga banyak pengguna penyemak imbas mencari cara untuk menghilangkan pop timbul automatik pada penyemak imbas, PC atau komputer riba mereka.

BACA JUGA
  • Adakah Android yang Menggunakan OTG Tetap Selamat Dari Virus?
  • 7 Cara untuk Melindungi Penyemak Imbas PC Anda Daripada Virus, Malware dan Adware

Tanda umum bahawa anda dijangkiti Adware biasanya ketika melayari terdapat iklan yang terus terlihat atau seolah-olah melekat pada penyemak imbas walaupun telah bergulir ke bawah. Inilah cara untuk menghilangkan adware pada komputer riba yang juga boleh anda gunakan pada PC.

Cara Membuang Adware

  1. Dengan menggunakan AdwCleaner , anda boleh memuat turun AdwCleaner di JalanTikus.

  2. Pasang AdwCleaner seperti biasa, pilih Saya Setuju .

  3. Tunggu beberapa saat sehingga muat turun selesai. Jalankan AdwCleaner kemudian pilih Imbas .

  4. Tutup semua aplikasi yang sedang digunakan. Daftar pendaftaran akan muncul, hapus yang anda rasa tidak anda gunakan dengan butang Pembersihan .

  5. Setelah selesai, komputer akan dimulakan semula kemudian apabila anda masuk kembali ke desktop laporan hasil pembersihan Adware oleh AdwCleaner akan muncul .

Kaedah ini juga dapat digunakan sebagai cara untuk menghapus pop timbul automatik dari penyemak imbas anda. Sekarang PC anda bebas dari adware, jika anda merasa dijangkiti virus virus alias adware dan ada yang sukar untuk mengikuti langkah-langkah di atas sila komen di bawah.

Artikel Berkaitan