10 Permainan Anime Terbaik di PC dan Telefon Android, Wibu Must dok!

Mencari permainan bertema anime yang paling menarik? Berikut adalah permainan anime terbaik di PC atau telefon Android yang boleh anda cuba sekarang!

Adakah anda bosan menonton filem anime dan mahu beralih ke permainan anime?

Sudah tentu menonton tidak mencukupi, terutamanya jika anda peminat perkara-perkara anime. Permainan anime itu sendiri banyak dan tersebar ke banyak konsol.

Begitu juga di telefon bimbit lelaki, anda boleh menemui banyak permainan Android terbaik dengan tema anime yang percuma untuk dimainkan dan tentunya menyeronokkan.

Nah, Jaka telah mendaftarkan cadangan permainan anime terbaik di PC / komputer riba dan Android HP 2020 terbaik yang boleh anda mainkan secara percuma! Ada apa-apa? Lihat senarai penuh!

 • Permainan Anime Terbaik di Android Mobile 2020
 • Permainan Anime Terbaik Tahun 2020

  Anime telah digunakan secara meluas sebagai tema permainan, tidak hanya memberikan kesan lucu tetapi juga fantasi yang penuh dengan pengembaraan dan penyelesaian masalah. Oleh itu, berikut adalah permainan anime terbaik yang boleh anda mainkan mengikut kepuasan hati anda!

  Permainan Anime Terbaik di PC / Laptop 2020

  Sebilangan besar permainan bertema anime berkembang dengan baik di PC dan komputer riba. Anda boleh menikmati plot cerita yang menarik serta memainkan watak kegemaran dalam permainan.

  Bagi anda yang mencari cadangan untuk permainan bertema kartun Jepun di PC, berikut adalah senarai!

  1. Serangan ke atas Titan 2

  Dilancarkan pada tahun 2018, permainan PC terbaik ini adalah kesinambungan dari siri pertama yang juga merupakan kejayaan besar di pasaran. Kemudian, anda akan menemui plot cerita yang serupa dengan anime Attack on Titan musim 2 (2017) terbaik.

  Menurut para pemain, edisi ini boleh dikatakan agak sukar daripada pendahulunya, kerana anda akan melawan titan jenis baru yang lebih agresif dan kuat. Sebutlah Titan Binatang, Colossal, dan Armored.

  Permainan PC ini menyajikan mod pemain tunggal dan berbilang pemain. Dengan cara itu, anda boleh bermain dengan rakan anda.

  PerincianSerangan ke atas Titan 2
  Pemaju KOEI Tecmo Games Co., Ltd.
  Penerbit KOEI Tecmo Games Co., Ltd.
  Tarikh Tayangan 15 Mac 2018
  Genre Tindakan
  Penarafan 9.1 / 10 (Wap)
  Harga Rp.885.000 (Steam)

  2. Sword Art Online: Hollow Realization Deluxe Edition

  Dilancarkan pada tahun 2017, Sword Art Online adalah permainan RPG aksi yang tidak akan membuat anda bosan kerana pertempuran epik dan kerennya.

  Kemudian di sini, dengan sistem RPG, anda boleh menggunakan pelbagai gerakan andalan yang mematikan untuk melawan musuh.

  Anda juga boleh memilih pelbagai strategi pertempuran sesuai dengan minat anda, sama ada sistem dogde atau pesta. Ketiganya boleh diarahkan untuk melakukan tindakan seperti, kemahiran menyembuhkan, kombinasi dan melepaskan diri.

  PerincianSword Art Online: Hollow Realization Deluxe Edition
  Pemaju AQURIA
  Penerbit Hiburan BANDAI NAMCO
  Tarikh Tayangan 27 Oktober 2017
  Genre Aksi, Pengembaraan, Kasual, RPG
  Penarafan 9/10 (Wap)
  Harga Rp.560.000 (Steam)

  3. DRAGON BALL FighterZ

  Adakah anda biasa dan suka bermain permainan pertempuran? Nah, permainan ini sesuai untuk anda. Di DRAGON BALL FighterZ, anda boleh bermain sekitar 24 pahlawan dan penjahat yang anda mahukan.

  Termasuk dalam jumlah permainan Dragon Ball terbaik, anda boleh menggunakan watak-watak keren seperti Goku, Bezita, Frieza, Cell, dan banyak lagi ...

  Anda juga dapat merasakan perubahan ikonik dari Super Saiya dan pertempuran agresif dan merosakkan. Berkat visual audio yang hebat juga, permainan ini mendapat penilaian tinggi dari Steam iaitu 9/10 .

  PerincianDRAGON BALL FighterZ
  Pemaju Sistem Arc berfungsi
  Penerbit Hiburan BANDAI NAMCO
  Tarikh Tayangan 27 Januari 2018
  Genre Aksi, berjuang
  Penarafan 9/10 (Wap)
  Harga Rp.590.000 (Steam)

  4. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

  Dikeluarkan pada tahun 2016, permainan anime terbaik yang satu ini mengambil latar belakang perang dunia ninja 4. Kemudian, anda akan melawan Obito dan Madara Uchiha , persis sama seperti dalam siri manga dan anime.

  Dalam permainan ini, anda boleh memilih mod permainan yang anda suka, dari Story Mode hingga Free Battle, sangat seronok bermain dengan rakan anda.

  Bukan itu sahaja, permainan bertema anime ini sangat mudah difahami dan tidak rumit. Tidak hairanlah, ada banyak yang gemar bermain permainan pertempuran ini.

  PerincianNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4
  Pemaju CyberConnect2 Co. Ltd.
  Penerbit Hiburan BANDAI NAMCO
  Tarikh Tayangan 5 Oktober 2016
  Genre Aksi, Pengembaraan
  Penarafan 9/10 (Wap)
  Harga Rp.330.000 (Steam)

  5. Nasib / Pautan Extella

  Adakah anda masih ingat anime ini? Betul, anime grafik dan kualiti CGI ini mempunyai versi permainan yang hebat!

  Permainan anime terbaru berdasarkan novel ringan oleh Gen Urobuchi dilancarkan secara rasmi pada tahun 2019 semalam. Di sini, anda akan memainkan peranan Charlemagne yang tinggal di dunia maya yang dipanggil SE.RA.PH.

  Tugas anda adalah melindungi dunia maya sambil meningkatkan kekuatan anda secara serentak sehingga menjadi lebih garang dan kuat untuk melindungi SE.RA.PH. Dengan plot cerita yang menarik, permainan ini Jaka dijamin sangat menarik!

  PerincianPautan Takdir / Extella
  Pemaju Marvelous Inc.
  Penerbit XSEED Games, Marvelous USA, Inc., Marvelous
  Tarikh Tayangan 19 Mac 2019
  Genre Tindakan
  Penarafan 9/10 (Wap)
  Harga Rp209,000 (Steam)

  Permainan Anime Terbaik di Android Mobile 2020

  Selain dari PC atau komputer riba, anda boleh menemui pelbagai permainan anime terbaik di telefon Android. Khususnya, kerana perkembangan permainan pada alat mudah alih semakin banyak, baik dalam talian dan luar talian, anda dapat mencarinya dengan mudah. Tanpa perlu berlama-lama lagi, berikut adalah senarai!

  1. Blazing Ninja Terunggul

  Dilancarkan pada tahun 2016, Ultimate Ninja Blazing adalah salah satu permainan anime Naruto terbaik yang boleh anda mainkan di telefon bimbit Android anda, memandangkan populariti anime ini sendiri masih cukup tinggi.

  Di sini nanti, anda boleh memilih peranan sesuai dengan idola anda, dari Naruto, Sasuke, hingga Kakashi. Permainan ini mempunyai genre RPG Arcade dengan permainan yang menarik untuk dimainkan.

  Dalam permainan Ultimate Ninja Blazing, anda dapat menyelesaikan misi menarik yang ada. Terdapat beberapa pilihan, kisah misi atau peristiwa misi. Kedua-duanya sama-sama layak untuk diselesaikan!

  PerincianNinja Blazing Terunggul
  Pemaju BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 94MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre RPG Tindakan
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun permainan Ultimate Ninja Blazing di bawah:

  BANDAI NAMCO Entertainment Inc. Arcade Games MUAT TURUN

  2. Dragon Ball Z Pertempuran Dockan

  Siapa yang sangat menyukai anime Dragon Ball? Bagi anda yang suka Dragon Ball, anda mesti bermain permainan ini.

  Dalam permainan anime luar talian ini, anda akan ditugaskan untuk mencegah bencana dari gangguan dimensi. Plot ceritanya menarik ditambah dengan kualiti grafik yang keren akan membuatkan anda berasa selesa untuk bermain permainan ini.

  Anda juga dapat melakonkan watak Dragon Ball yang khas, sehingga dapat memberikan kesan nostalgia jika anda adalah kekasih Dragon Ball sejak kecil.

  PerincianPertempuran Dragon Ball Z Dockan
  Pemaju BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 85MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Genre Tindakan
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun permainan Dragon Ball Z Dokkan Battle di bawah:

  >>> Dragon Ball Z Dockan Battle <<<

  3. SWORD ART ONLINE: Memori Defrag

  Adakah anda suka permainan pengembaraan? Mungkin anda harus mencuba permainan yang satu ini. Sebagai sebahagian daripada francais SWORD ART ONLINE, anda akan dibawa ke suasana yang sangat mirip dengan anime asli.

  Bukan hanya itu, permainan ini benar-benar dirancang sedekat mungkin dengan animasi. Bermula dari visual berwarna-warni yang sejuk dan luar biasa sehinggalah reka bentuk watak asalnya.

  Anda boleh bermain permainan ini sendiri atau bersama rakan anda. Anda juga boleh membentuk pesta yang terdiri daripada 3 watak. Hanya ketika bertarung nanti, anda hanya dapat mengawal salah satu daripadanya secara bergantian.

  PerincianSWORD ART ONLINE: Memori Defrag
  Pemaju BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 33MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre Tindakan
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun permainan SWORD ART ONLINE: Memory Defrag di bawah:

  Permainan BANDAI NAMCO Entertainment Inc. MUAT TURUN

  4. RPG Asdivine Cross

  Permainan genre RPG ini adalah salah satu perkara yang mesti anda mainkan, geng. Dengan mencampurkan petualangan dengan fantasi, anda akan merasakan sensasi bermain seperti permainan RPG lain seperti Suikoden .

  Anda juga boleh menyesuaikan watak anda mengikut citarasa anda sendiri. Anda akan mengkaji watak musuh dan mencari titik lemahnya untuk mengalahkannya.

  Terdapat 2 versi dalam permainan ini, versi percuma dan berbayar. Perbezaannya sebenarnya terletak pada bonus di dalamnya. Berminat?

  PerincianWira legenda MOBA
  Pemaju KEMCO
  OS minimum Android 4.5 dan lebih tinggi
  Saiz 45MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Genre Main Peranan
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun RPD Asdivine Cross di bawah:

  >>> RPG Asdivine Cross <<<

  5. Pokemon GO

  Siapa yang tidak tahu permainan anime terbaik dan paling popular dalam permainan ini? Tidak seperti permainan pada umumnya, anda boleh bermain permainan semasa bersenam, ingat permainan ini menggunakan sistem realiti maya.

  Perkara yang menarik adalah, anda harus keluar sambil menangkap Pokemon kegemaran anda di tempat yang ditentukan.

  Walaupun begitu, Pokemon GO sendiri cukup berbahaya jika anda bermain tanpa mengambil kira keadaan persekitaran di sekitar anda. Daripada mendapatkan Pokemon, anda mungkin terperangkap kerana anda tidak melihat jalan raya!

  PerincianPokemon GO
  Pemaju Niantic, Inc.
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 86MB
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Genre Pengembaraan
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun permainan Pokemon GO di bawah:

  Utiliti Aplikasi Spegeli MUAT TURUN

  Itulah permainan anime terbaik di PC / komputer riba dan Android HP yang boleh anda cuba mainkan selain menonton siri anime.

  Selain bersenang-senang, anda juga akan dimanjakan dengan watak berwajah kawai dan juga gaya anime yang tampan.

  Permainan mana yang menjadi kegemaran anda? Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, jangan lupa suka dan kongsi. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Anime Games atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan