10 Permainan Ikan yang Menarik dan Lucu di Mudah Alih | Mempunyai Akuarium Percuma!

Permainan ikan bukan hanya memancing dan akuarium, berikut adalah cadangan ikan makan ikan yang mesti anda pasang di telefon bimbit Android anda (Mengujakan)

Adakah anda seorang pencinta ikan?

Ikan adalah haiwan yang dipelihara oleh banyak orang, terutama sebagai ikan hiasan di akuarium. Banyak tempat hiburan menawarkan lawatan bertema ikan atau laut, seperti Seaworld.

Anda benar-benar boleh bermain dengan ikan lucu tanpa harus mempunyai ikan yang sebenar. Sudah tentu cara bermain permainan ikan di Android.

Jaka telah menyenaraikan cadangan permainan ikan Android terbaik yang membuat anda gembira . Mari lihat lebih banyak lagi!

 • Ikan vs Lanun
 • Ikan Selamat
 • Pertunjukan Lumba-Lumba Saya
 • Makan.io
 • Pemburu Mobfish
 • Ketuk Ketuk Ikan
 • Starfish Super
 • Hartawan Ikan 2
 • Ladang Ikan 3
 • Permainan Jeritan dan Ikan Lucu di Android Mudah Alih

  1. Evolusi Hiu Lapar

  Pertama ialah Hungry Shark Evolution , permainan ikan yang mempunyai ikan besar yang boleh anda mainkan secara percuma. Dalam permainan ini, anda akan menjadi ikan yu yang bersedia untuk memakan mangsa anda.

  Anda boleh memilih banyak jenis jerung yang mempunyai kekuatan masing-masing, semakin kuat jerung anda, semakin banyak makanan yang boleh anda makan.

  Anda juga boleh bermain permainan ikan di luar talian ini tanpa memerlukan pengguna internet. Sungguh baik!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 99MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  2. Ikan vs Lanun

  Seterusnya adalah Fish vs Pirates yang mempunyai tema bermain seperti lelaki Plant vs Zombie. Anda mesti mengumpulkan sekumpulan ikan untuk mengelakkan musuh jahat mendekati putri duyung.

  Anda boleh bermain 40 peringkat dibahagikan kepada 4 episod. Setiap tahap akan meningkatkan kesukaran bermain, adakah anda bersedia melawan musuh dengan pasukan ikan?

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 36MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  3. Ikan Selamat

  Jika permainan ikan akuarium sudah siap, anda dapat secara percuma di Android. Anda boleh memiliki akuarium anda sendiri dengan ikan comel yang mesti anda lindungi.

  Terdapat 150 jenis ikan yang boleh anda penternakan dan terdapat 80 tahap yang dapat anda terokai dalam permainan.

  Anda juga boleh bermain permainan ini tanpa internet, alias permainan ikan luar talian. Ayuh koleksi ikan lucu dalam permainan ini!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 86MB
  Android minimum 2.3 dan ke atas

  4. Pertunjukan Lumba-Lumba Saya

  Anda biasa menonton pertunjukan lumba-lumba?

  Walaupun sekarang adalah pelanggaran untuk menunjukkan lumba-lumba di sarkas, tetapi anda masih dapat menonton pertunjukan melalui My Dolphin Show.

  Bukan hanya menontonnya dalam rancangan, anda juga dapat melatih mereka untuk mempunyai lebih daripada 80 muslihat pintar. Anda juga boleh menggayakan ikan lumba-lumba anda.

  Anda boleh bermain lebih dari 200 tingkat dengan pilihan lebih dari 40 pakaian yang boleh digunakan untuk lumba-lumba anda. Anda tidak akan bosan jika anda bermain permainan ini!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 94MB
  Android minimum 4.2 dan ke atas

  5. Makan.io

  Nah, jika anda mencari permainan seterusnya untuk makan ikan, Eatme.io boleh menjadi pilihan anda. Anda akan memulakan permainan sebagai ikan berukuran normal dan bersedia untuk memburu.

  Anda juga boleh bermain berbilang pemain dalam talian, jangan lupa tentang pelbagai aksesori untuk menjadikan ikan anda lebih sejuk.

  Mari ajak rakan anda untuk bermain bersama dan mencabar mereka yang akan dimakan!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 92MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  6. Pemburu Mobfish

  Mobfish Hunter adalah permainan aksi bertema ikan yang menarik untuk anda mainkan ketika anda lelaki yang tepu. Anda ditugaskan untuk mencari ikan yang unik di kedalaman laut.

  Namun, anda mesti menyelam dan melawan pelbagai perangkap ikan dan kematian yang ganas. Kemudian, kembali ke permukaan setelah mendapatkan ikan anda.

  Anda boleh bermain hingga 110 tahap dan akan digandakan lagi. Untuk pertahanan, anda boleh memilih 9 jenis senjata dengan ribuan gaya permainan.

  Mari memburu ikan dalam permainan yang satu ini!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 78MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  7. Ketuk Ketuk Ikan

  Seterusnya ialah Tap Tap Fish, permainan ikan paus Android percuma yang anda mainkan. Anda ditugaskan untuk menjadikan karang menjadi rumah bagi banyak jenis ikan.

  Permainan ini dapat membuat anda santai dengan visual dan audio yang menenangkan. Selain itu, anda juga boleh menggunakan VR dalam permainan ini. Ingin mencuba?

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 95MB
  Android minimum 4.4 dan ke atas

  8. Super Starfish

  Sekiranya Super Starfish adalah permainan aksi dengan penglihatan mata pada Android. Anda akan menjadi ikan yang cantik yang siap berenang untuk meneroka dunia yang indah.

  Permainan ini mempunyai visual yang sangat berwarna dan anda juga boleh memilih lebih dari 30 ikan yang siap dikumpulkan. Sesuai untuk anda yang mengalami tekanan atau bosan.

  Mari bermain permainan ini sebentar untuk merosakkan mata!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 94MB
  Android minimum 5.0 dan ke atas

  9. Hartawan Ikan 2

  Fish Tycoon 2 adalah permainan simulator bertema ikan terbaik. Anda akan menjadi pengurus ladang ikan yang lucu dan membuat perniagaan ikan hiasan untuk dijual.

  Anda boleh memelihara lebih dari 400 spesies ikan dengan pelbagai bentuk akuarium. Tetapi jangan lupa memelihara ikan, ya, kerana ia dapat mati jika tidak dirawat dengan baik.

  Mari kita berniaga ikan hiasan yang comel dan menyeronokkan ini!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 66MB
  Android minimum 4.2 dan ke atas

  10. Ladang Ikan 3

  Sama seperti sebelumnya, Fish Farm 3 adalah simulasi permainan ikan di Android yang menjadikan anda penternak ikan. Namun, kali ini skala lebih besar daripada akuarium laut.

  Anda boleh membesarkan lebih daripada 280 spesies, bahkan ikan yu! Anda juga boleh menghiasi akuarium dan ikan anda.

  Sekiranya anda mahu ikan anda mempunyai warna tersendiri, anda boleh menukarnya dengan bebas. Permainan ini juga dapat digunakan sebagai wallpaper hidup dengan bantuan aplikasi Fish Farm 3 Live Wallpaper . Bagus!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 80MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  Itulah cadangan permainan ikan yang menarik dan lucu di telefon bimbit yang boleh anda mainkan secara percuma. Permainan ini sesuai jika dimainkan oleh kanak-kanak, tetapi anda juga harus mengawasi mereka ketika bermain ya.

  Permainan mana lelaki kegemaran anda? Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai permainan Android atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan